Chovatelé papoušků - východní Čechy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2017 12:07
JiGa

XXX.XXX.66.2

Dobrý den, už dost dlouho se připravuji na pořízení ručně dokrmeného papouška. Prosím Vás, nevíte někdo, o nějakém chovateli ve východních Čechách? Chtěla bych se i poradit, případně přijet podívat, nastudováno dost, ale přeci jen rada zkušených je nad zlato. Moc Vám děkuji za případné reakce.

28.8.2017 12:18
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den, dost záleží na druhu papouška, kterého si chcete pořídit. Píšete ručně dokrmeného, takže si myslím, že to bude některý ze středně velkých papoušků. Uvést druh, o který máte zajem je dost podstatné.
Já tedy chovám jen andulky a papoušíčky šedokřídlé a ručně nedokrmuji. Doma mám coby mazla aratingu sluneční. Mohla bych Vám o té naší něco povyprávět. Pro aratingu jsme si před lety jeli až k Plzni. Možná neseženete vybraný druh ve svém okolí. A jsem z Pardubic.

28.8.2017 12:25
JiGa

XXX.XXX.66.2

Moc Vám děkuji za odpověď. Já právě pořád řeším, kterého papouška :). Pořád pročítám články na netu atd., povahy, potřeby, krmení atd. :). Uvažuji o alexandrech, Mníšek šedý, papoušek senegalský, amazoňan, Aratinga je také úžasná. :).

28.8.2017 13:08
supik99

XXX.XXX.64.140

Aratinga je možná úžasná, ale něco na tom jejím křiku je. Hlasitost je asi dost zásadní, pokud jako já bydlíte v bytě. Problémy se sousedy nemám. Někdy to je síla když spustí. Křikem nás vítá, když přijdem domů, ale i varuje. Křikem reaguje na motorová letadla, létací balóny, rogala. Naopak na dravé ptáky či dopravní letadla vrčí. Ano naučil se smát jako se směju já a vrčet, víc z mluvení nic. Fixace na člověka. Ano každý pták se do jisté míry fixuje. Na prvním místě jsem já, jakožto panička, potom sestra a nakonec zbytek rodiny. Není to ale fixace jako u jiných druhů, kteří mají rádi jen toho svého oblíbence a ostatní napadají, či tiše tolerují. Je to jen o oblíbenosti osoby, není problém ani s návštěvami. To je další věc, na většinu návštěv je hodný, nezlobí, přijde se podívat z blízka, ovše jsou i lidé, které vysloveně nemusí a dělá na ně nálety. Jedná se o přítele a sestřinýho přítele, ale i mou kamarádku. Vidí v nich patrně konkurenci. Stejně tak mláďata papoušků které chovám, okamžitě odhání či jim vyhrožuje. Ale starých ptáků, se kterými je denodenně v kontaktu si nevšímá. To spíše papoušíčci si všímají jeho, dokonce ho i odeženou když na to přijde. Co se jídla týče, tak ten náš jí všechno co je nezdravé. A to doslova. Jen octu ještě nepřišel na chuť. Miluje třeba olej či mléko atd. Samozřejmě má své zrní, ovovce a zeleninu dostává též a piškoty za odměnu (Za dělání bobka do klece, či když jdeme pryč.) Nejvíce mu chutná ovoce co má šťávu (jablko, liči, broskve - dříve).

Když Vás ještě něco napadne k aratingovi, ráda odpovím. S dalšími Vámi zmiňovanými druhy nemám zkušenost.

pogo

29.8.2017 09:50
pogo

XXX.XXX.14.251

Dobrý den, paní dokrmuje v Ústí nad Orlicí krásné pyrury žlutoprsé.Pokud bude zájem pošlu kontakt.V loni jsem od ní bral pro kamarádku a super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík