Dobrý den ráda bych se zeptala na pár rad jak ochočit Alexandra.
Ano dočetla jsem se i na internetu rady ale potřebovala bych i od lidí co ho třeba mají a je ochočený. Je podle mě dost plachý ale když si k němu sednu tak je v pohodě i přede mnou jí.
Je z voliery což asi není moc vhodné co jsem tak slyšela...ale já si ho vzala protože je úžasný.
Převzala jsem si ho asi v jednom roce a to prý taky není moc dobré ale tak každý se dá ochočit snad když se snažíme.Zátím moc oblíbené pamlsky nemá...je vybíraví, cokoliv co mu dáme tak nechce.A mame ho asi 4 měsíce a furt nic moc .
Dobrý den,
za čtyři měsíce by Vám měl aspoň jíst z ruky. Pokud ho máte venku a pouze si k němu sednete, tak ho moc neochočíte. Není pravda, že se z voliéry neochočí, ale to pouze záleží na Vás. Musíte papouška motivovat! Už jste určitě přišla na to, co má papoušek velmi rád např. piškot, hrozno, burák atd. Něco jíst musí... nevím jak máte velkou klec, ale pokud nemáte 1m*1m, tak to bude snadnější. Položte celou ruku do jeho klece a vydržte, dokud jí nebude přelézat, nedělejte ze začátku pohyby, jinak se Vám tam umlátí, vše velmi pomalu. Tuto metodu dělejte častěji. Nabízejte mu pamlsky z ruky, vše v kleci. Mimo klec se vás bude vyhýbat. Je potřeba hodně trpělivosti. Pokud toto nezabere do měsíce a na ruku nestoupne, sedněte si před klec a položte ruku k dvířkům klece, tak aby byl nucen Vaší ruku přelést, bude vymýšlet, jak se Vás vyhnout, bude chtít vyjít ven z vrchu otvoru. Jeho motivace bude jít ven z klece.
Až se přes toto překopete, sednete si k němu držte špíz s ovocem, pamlsky, třeba na špejli, a čekejte až si pro něho dojde a pak už jen z ruky. Po čase jak budete něco jíst, vletí Vám na rameno a bude žebrat. A nebo si jen hrajte s jeho hračkou z klece, bude jí chtít.
Konečná metoda je pohlazení, to se u nás osvědčilo ve večerních hodinách, ale na to musí být dva, neměla jsem tuto metodu ráda, vymyslel jí přítel. - jeden zhasne a rozsvítí pokud se pták lekne. Když zhasnete, tak nevidí, zkuste ho hladit na hlavičce, nejlépe za temenem hlavy, milují to. Po čase rozsvítí ten druhý a papoušek uvidí, že jste to vy, vždy samozřejmě uletí, ale za nějakou si pro pohlazení bude chodit. Každý papoušek je jiný, nemusí mít hlazení rád a nebo se také může stát, že nemá v lásce toho, kdo se ho snaží ochočit. to poznáte útokem. Toto nedělejte pokud je lekavý a pokud ještě nejí z ruky.
Závěr ochočený papoušek Vám spí na rameni.
Může to trvat klidně rok, pokud nemáte trpělivost a málo času prodejte ho do voliéry, protože ho utrápíte. Papoušek je společenský.