Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2017 15:55
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Zdravím Vás a chtěl bych se zeptat, jaké nádobí, když ne teflon, používáte doma? Údajně i titanové nádobí a jeho nepřilnavý povrch obsahuje teflon také, z čehož jsem byl dost v šoku. Takže jak potom vybírat? Litinu? Keramiku?Děkuji za názory.

7.9.2017 18:54
EvaNM

XXX.XXX.242.162

Nerez a keramiku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2017 21:01

Zdravím. S teflonem mám bohužel také špatnou zkušenost a také jsem řešil jaké pánve za vyhozené teflonky. Prošel jsem dost článků na internetu a nejlépe vyšlo nádobí z nerezové s ocelí třídy T-304 a litinové. Na keramiku pozor, protože většina obsahuje stejné škodlivé látky, které se uvolňují z teflonu.

7.9.2017 21:12

Takže litina je úplně v pohodě. Ta nemůže mít na povrchu nepřilnavý teflon? Proč je u litinového nádobí takový rozdíl v ceně, trošku jsem to již zkoumal.

8.9.2017 10:43
krabatka

XXX.XXX.164.43

Já používám většinou nerez, na určitá jídla pánev s keramikou, ale u té vždy hodně větrám a bez problémů.

radapet

5.5.2020 17:31
radapet

XXX.XXX.156.5

Dobrý den, já používám titanové nádobí. Mám ho už od Vánoc a jsem s ním moc spokojená. Podle mě je dražší proto, že je to prostě dobrý materiál, zdravotně nezávadný, kvalitní, dobře se v něm vaří. Koupila jsem si hrnec i pánvičku přes http://www.bonio.cz/8-hrnce-kastroly-rendliky, cenově je to slušné a kvalita zatím taky fajn :)

5.5.2020 18:41
eli22

XXX.XXX.58.41

Nerez. Ale pozor, teflon je například i v troubách, remoskách (ty jsou hodně nebezpečné), v toustovači,...

5.5.2020 22:49
JoPe

XXX.XXX.82.6

Pořídil jsem po teflonu a nerezové oceli pánev s kameninovým povrchem a jsem nadšený ohledně přilnavosti a snadnosti údržby.Jestli to má nějaké zdravotní rizika nebo se časem něco objeví ...,ale uživatelsky super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík