Lopatka
napsal(a):
Nevím jak je stara dostal jsem ji jako dárek ale Belmo okolo očí jeté nemá.
Ideálně se zeptat toho, od koho jste ji dostal, jestli máte (nebo ten kdo vám ji dal) kontakt na prodejce. :) Nebo zkuste alespoň přidat fotku.
Každopádně, mladé andulky se na ruku učí samozřejmě líp, jakmile si zvyknou na ruku a ví, že jí neublížíte, stačí jí "podebírat" tělíčko prstem, ona si dřív či později naučí na prst z místa na kterém je přesedat. Jestli jde na andulce vidět, že se ruky bojí, tak ji s rukou musíte nejprve seznámit, aby si byla jistá, že vám může důvěřovat - postupně ruku přibližovat, pokaždé o kousek blíž (a hlavně velmi pomalu), mluvit na ni, povídat si.
Lopatka
napsal(a):
Když mám v ruce proso tak mi do ruky skočí sama ale jak mile nemám vůbec tak se nechá i hladit ale jak mile ji chci vzít na prst tak začne couvat.
Je možné, že nemá dobrou zkušennost.
Moje andulka, kterou jsem měla ještě nedávno, byla naučená i na prst. Asi po roce, kdy jsem na 14 dní svěřila andulku mojí mamce, se na prst odnaučila a vždycky uletěla - mamka se mi pak přiznala že ji párkrát za packy chytila aby ji mohla zavřít na noc do klece. To se jí prostě nelíbilo a už se to za 7 let znovu nenaučila. Jídlo si brala taky, ale jak si měla sednout na prst, tak se bála.
Lopatka
napsal(a):
Ano každý den ji nechám proletnout.
Tak to bych si troufla - ačkoliv jsem pouze amatér - tvrdit, že se jedná o dospělého samečka, pokud fotka natolik nezkresluje, vidím modré ozobí. Ale to je jen odhad.
Je-li andulka dospělá, bude se to učit těžce, zkuste zatím lákat na proso, a čase si třeba zvykne, budete-li to dělat častěji.