miloš62
napsal(a):
Myslel som si to, podávam Ema Fauna Exotic, do vody 2 ml na 1 liter a použil som ho aj ako neriedený, potrel som nim vtákovy kožu. Nemam narýchlo S76 ani Ivomec. Máte skúsenosti s týmto?
Dobrý den, možná jen můj názor, ale pustit se do Gould a nemít základní přípravky? co znamená narychlo, s roztočema v dýchací cestě u těchto druhu se musí počítat a být připraven a ne narychlo něco schánět. A nevěřím tomu, že vám přípravek někdo doveze pod nos at už Scatt, S76,...
barabán
napsal(a):
Dobrý den, možná jen můj názor, ale pustit se do Gould a nemít základní přípravky? co znamená narychlo, s roztočema v dýchací cestě u těchto druhu se musí počítat a být připraven a ne narychlo něco schánět. A nevěřím tomu, že vám přípravek někdo doveze pod nos at už Scatt, S76,...
Jako vždy výborný postřeh, vy opravdu pouze kritizujete ale rada nikde žádná, pán se slušně zeptal, zaslauží si slušnou odpověď! Asi budete mít klíče i od lesa, že....
Uživatel s deaktivovaným účtem

O veterináři jste nikdy neslyšeli? ivomec je snad v každé ordinaci...
Pendarric
napsal(a):
Jako vždy výborný postřeh, vy opravdu pouze kritizujete ale rada nikde žádná, pán se slušně zeptal, zaslauží si slušnou odpověď! Asi budete mít klíče i od lesa, že....
Kdyby jste četl pořádně, tak zjistíte, že zadavatel dostal odpověd na vše co se ptal hned v prvních dvouch odpovědí. Já jen konstatoval dnešní situaci v chovatelství, kdy si člověk něco pořídí, aniž-by si něco předem nastudoval, připravil se na případné řešení problému.. Konkrétně u Guld je problém s plicními roztoči popsán, snad na každém Webu o nich, nebo stránkách chovatelů Guld.To, že probiotika nejsou na roztoče snad zadavatel ví.Kde tedy vidíte kritiku? A v čem tkví vaše rada?
miloš62
napsal(a):
Dobrý deň. Neviete mi niekto poradiť o akú chorobu ide, Samička je oslabená, chudá. Ide ale o to, že pri dýchaní vydáva akoby tichučký zvuk podobný tikotu hodín.Jemné pukanie. Nevie ako to presnejšie opísať. Ostatný vtáci spolu s nou v klietke sú zdravý.Ďakujem.
AG se mi dařil chov v teplém a suchém prostředí. Pokud byli ptáci v sebemenším vlhku, vždy se roztoči projevili, vlhko AG nesnáší, ideální je pro ně paradoxně panelák.
vmakovicky
napsal(a):
Ema Fauna Exotic je probiotikum a v žiadnom prípade nemôže byť náhradou Ivermektinu. Vy potrebujete zničiť parazity ktoré majú 3 týždňový vývojový cyklus.
Ano, Ivermektin má každý veterinář, naředí Vám ho 1: 10 s propylglykolem, což je látka která určitým způsobem škodí a máte IVOMEC. Potřít pokožku asi 3 dny a je po problému. Stačí kapka z každé strany a za čas, jak zde bylo psáno opakovat. Pokud nesípe příliš, můžete kápnout více. Nebudu rozvádět, je o tom napsáno dost.