Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2017 16:06
bis

XXX.XXX.229.246

Zdravím, mám otázku, môžu byť v jednej klietke dve samice a jeden samček forpusa-papagájika šedokrídleho?teda k čerstvému mladému páriku tretiu mladú samičku?alebo radšej zvlášť, a ešte jedna otázka, párik sa často bije, dzobú sa a napádajú, je to v poriadku?dakujem.

30.9.2017 17:31
eli22

XXX.XXX.181.33

bis napsal(a):
Zdravím, mám otázku, môžu byť v jednej klietke dve samice a jeden samček forpusa-papagájika šedokrídleho?teda k čerstvému mladému páriku tretiu mladú samičku?alebo radšej zvlášť, a ešte jedna otázka, párik sa často bije, dzobú sa a napádajú, je to v poriadku?dakujem.

Zdravím, tak to si myslím, že ani náhodou. Papoušíčci jsou dost agresivní a byli by schopni nežádoucího jedince i zabít. A co se týče napadání v páru, chovala jsem je krátce, tři, čtyři roky, ale v páru byli v pohodě. Máte určitě pár?

30.9.2017 17:36
bis

XXX.XXX.229.246

Dakujem, máme ich krátko, boli mi predaný ako pár..večšinu času si rozumejú, preberajú si pierka vzájome, len občas im niečo prebehne cez nos a začnú si útočiť na nohy, alebo sa zvyknú biť o jedno krmítko, lebo vždy chú presne to, ktoré má druhý..tak neviem, ako ich viem rozoznať?

30.9.2017 19:34
chondro

XXX.XXX.18.197

Pokud dáte do popoušíčky nezabydlené nové voliery více párů dá se.Bez budek! a pod dohledem.

30.9.2017 19:37
chondro

XXX.XXX.18.197

bis napsal(a):
Dakujem, máme ich krátko, boli mi predaný ako pár..večšinu času si rozumejú, preberajú si pierka vzájome, len občas im niečo prebehne cez nos a začnú si útočiť na nohy, alebo sa zvyknú biť o jedno krmítko, lebo vždy chú presne to, ktoré má druhý..tak neviem, ako ich viem rozoznať?

Šedokokřídlí jsou rozeznat velmi lehce už v budce např podle barvy kostřce.

30.9.2017 20:05
bis

XXX.XXX.229.246

Vo voliere su týžden, majú 2-4 mesiace, som začiatočník a určite nechcem tak skoro odchov, mám možnosť kúpiť ručne dokrmenú krotkú samičku, moji su plachý..tak ma to láka, len nechcem urobiť chybu.samička má 2,5 mesiaca.a samú v klietke ju nechcem, aby jej nebolo smutno..

1.10.2017 08:54
Even

XXX.XXX.178.42

Chcete založiť chov a kupujete ručne dokŕmenú samičku? Prečo bola ručne dokŕmená -jej rodičia boli zlý pár? Forpusy chovám a niekedy sa medzi sebou napádajú, keď páriky dám do spoločnej voliery. Najskôr doporučujem zistiť čo vlastne chováte - či je to párik.

1.10.2017 12:47
mikoc

XXX.XXX.59.222

bis napsal(a):

Dobrý den, rozhodně chovejte pouze v páru, i tak je u Papoušíčků normální, že se hašteří a občas i vzájemně napadají.Pokud si chcete pořídit samičku jako mazlíka, mějte ji zvlášť a bude nutné, se jí hodně věnovat - s tím je potřeba počítat Rozlišení pohlaví, ať už u přírodně zbarvených, nebo běžně chovaných mutací, je jednoduché : roztáhněte křídlo a pokud tam uvidíte modré zbarvení, máte samečka. Bude mít i modře zbarvenou kostrč, ale tu může mít v některých příp. i samička. Křídlo je rozhodující a často je modrá barva u samečků viditelná na spodním okraji letek při běžném pohledu. Miroslav K.

1.10.2017 14:33
chondro

XXX.XXX.18.197

mikoc napsal(a):
Dobrý den, rozhodně chovejte pouze v páru, i tak je u Papoušíčků normální, že se hašteří a občas i vzájemně napadají.Pokud si chcete pořídit samičku jako mazlíka, mějte ji zvlášť a bude nutné, se jí hodně věnovat - s tím je potřeba počítat Rozlišení pohlaví, ať už u přírodně zbarvených, nebo běžně chovaných mutací, je jednoduché : roztáhněte křídlo a pokud tam uvidíte modré zbarvení, máte samečka. Bude mít i modře zbarvenou kostrč, ale tu může mít v některých příp. i samička. Křídlo je rozhodující a často je modrá barva u samečků viditelná na spodním okraji letek při běžném pohledu. Miroslav K.

Zdravím,
šedokřídlých jsem odchoval víc jak 200 a mnoho jich i viděl v jiných chovech ale žádná z těch samic neměla kobaltově modrou barvu kostřce.
Píšete že v některých případech může mít.Zajímavé, zajímá mne v jakých případech a popř.pokud můžete vložit foto takového případu.
Děkuji.

1.10.2017 15:01
bis

XXX.XXX.229.246

mikoc napsal(a):

Ano, presne tak to bolo myslené, ako mazlíčka..no zvažujem či budem stíhať sa jej venovať..nechcem ich zatial plašiť v klietke a chytať, mám ich týžden aj s cestou, ale večšinou času sa k sebe majú a štebotajú, chovateľ ma opetovne uistil, že je to párik, dakujemsmajlík

1.10.2017 16:27
atobajus

XXX.XXX.195.189

chondro napsal(a):
Zdravím,
šedokřídlých jsem odchoval víc jak 200 a mnoho jich i viděl v jiných chovech ale žádná z těch samic neměla kobaltově modrou barvu kostřce.
Píšete že v některých případech může mít.Zajímavé, zajímá mne v jakých případech a popř.pokud můžete vložit foto takového případu.
Děkuji.

Tmavě modře zbarvené peří kostřece u samic papoušíčka šedokřídlého můžu taky potvrdit.

1.10.2017 17:35
chondro

XXX.XXX.18.197

atobajus napsal(a):
Tmavě modře zbarvené peří kostřece u samic papoušíčka šedokřídlého můžu taky potvrdit.

Nějaká fotka nebo alespon odkaz by nebyl? Aby to nakonec nebylo jako s tou ženou poručíka Columba...

1.10.2017 17:59
mikoc

XXX.XXX.59.222

chondro napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.

Vlastní zkušenost s modrým zbarvením kostřece u samic nemám, takže ani foto Vám nepošlu, ale doporučuji Vám navštívit stránky Forpus klubu a zde "Diskusní fórum", docela nedávno se tam výše zmíněná věc diskutovala - viz 5.9.2017 - dotaz vložil Jirka,7.9.2017 -
odpovídal pan K.S. Chovu zdar M.K.

1.10.2017 18:37
chondro

XXX.XXX.18.197

mikoc napsal(a):
Vlastní zkušenost s modrým zbarvením kostřece u samic nemám, takže ani foto Vám nepošlu, ale doporučuji Vám navštívit stránky Forpus klubu a zde "Diskusní fórum", docela nedávno se tam výše zmíněná věc diskutovala - viz 5.9.2017 - dotaz vložil Jirka,7.9.2017 -

Díky za odkaz kouknu.

1.10.2017 18:42
chondro

XXX.XXX.18.197

mikoc napsal(a):

No a název vlákna?

1.10.2017 18:43
atobajus

XXX.XXX.195.189

chondro napsal(a):
Nějaká fotka nebo alespon odkaz by nebyl? Aby to nakonec nebylo jako s tou ženou poručíka Columba...

Jednalo se o ptáky v mém chovu, ale fotku bohužel nemám. Je to pár let a co bylo nafoceno ve starém PC je bohužel nenávratně pryč.
Mimochodem v USA je berou jako poddruh forpus coelestis lucida. Pošlu Vám do soukromé zprávy článek v češtině, který je možno v originále dohledat i na netu + když jsem se o to zajímal tak bylo možno najít i diskuze z amerických chovů kde bylo pár fotek nejen samic.
Snad když si dáte práci tak něco najdete.

1.10.2017 18:53
mikoc

XXX.XXX.59.222

chondro napsal(a):
No a název vlákna?

Snadno vyhledáte podle data vložení příspěvků, která jsem Vám napsal. Jsou to v podstatě nové příspěvky, takže nemusíte nijak moc listovat, stačí se jen dívat na datum vložení a jméno.

1.10.2017 19:50
chondro

XXX.XXX.18.197

atobajus napsal(a):
Jednalo se o ptáky v mém chovu, ale fotku bohužel nemám. Je to pár let a co bylo nafoceno ve starém PC je bohužel nenávratně pryč.
Mimochodem v USA je berou jako poddruh forpus coelestis lucida. Pošlu Vám do soukromé zprávy článek v češtině, který je možno v originále dohledat i na netu + když jsem se o to zajímal tak bylo možno najít i diskuze z amerických chovů kde bylo pár fotek nejen samic.

Zdravím,
díky za zprávu ale nikde mne moc neposunula. O hypotetické subspecii "lucida" vím ale já měl na myli osobní zkušenosti a hlavně fotografiie. Nicméně tento článek jsem četl kdysi jen letmo tak jej projedu důkladněji..

1.10.2017 20:18
mikoc

XXX.XXX.59.222

chondro napsal(a):
Zdravím,
díky za zprávu ale nikde mne moc neposunula. O hypotetické subspecii "lucida" vím ale já měl na myli osobní zkušenosti a hlavně fotografiie. Nicméně tento článek jsem četl kdysi jen letmo tak jej projedu důkladněji..

Zkuste požádat o fotografie p.Jirku na diskusi Forpus klubu.Pokud se Vám jej podaří kontaktovat, určitě se s Vámi rád podělí i o osobní zkušenost.

1.10.2017 21:23
chondro

XXX.XXX.18.197

atobajus napsal(a):

Tak jsem si celý článek podrobně přečetl a co bylo možné vyhledal na netu. Několik textů jsem našel fotografia autora taky ty však dle mého vyobrazují křížence šedokřídlý x žlutolící.

Jak už jsem psal rukama mi prošlo dost těchto půvabných ptáčků žádná samice však neměla kobaltově modrý kostřec samců. Ano variability ve zbarvení jsem si všim, někteří samci byli jakoby barevnější kontratnější uhlazenější to ti s mého chovu.Samice byly více či méně zelené kostřec taktéž u některých pod určitým úhlem dopadu světla jakoby s lehkým tyrkysovým přelivem.

Taktéž text autora článků hovoří o tyrkysové barvě kostřce nikoliv kobaltové což je pro ty co tyto ptáky znají zásadní rozdíl.Podle mne šlo o křížence.

Proto si myslím že samice papoušíčka šedokřídlého s kobaltově modrým kostřcem NEEXISTUJÍ.

1.10.2017 21:26
chondro

XXX.XXX.18.197

mikoc napsal(a):
Zkuste požádat o fotografie p.Jirku na diskusi Forpus klubu.Pokud se Vám jej podaří kontaktovat, určitě se s Vámi rád podělí i o osobní zkušenost.

Jakou zkušenost mi dá někdo kdo ani neví co má?

1.10.2017 21:37
mikoc

XXX.XXX.59.222

chondro napsal(a):
No a název vlákna?

Samec nebo samice.

1.10.2017 21:43
mikoc

XXX.XXX.59.222

chondro napsal(a):
Jakou zkušenost mi dá někdo kdo ani neví co má?

Právě proto, aby se to dozvěděl, se zeptal. A protože teď už to ví, možná byste se mohl konečně nechat přesvědčit i Vy . Pokud by Vás ani příp.fotka nepřesvědčila, tak už opravdu nevím, co s Vámi

1.10.2017 22:53
chondro

XXX.XXX.18.197

mikoc napsal(a):
Právě proto, aby se to dozvěděl, se zeptal. A protože teď už to ví, možná byste se mohl konečně nechat přesvědčit i Vy . Pokud by Vás ani příp.fotka nepřesvědčila, tak už opravdu nevím, co s Vámi

Myslím si že další debata s vámi je již bezpředmětná.Děkuji.

2.10.2017 09:50
atobajus

XXX.XXX.195.189

chondro napsal(a):
Tak jsem si celý článek podrobně přečetl a co bylo možné vyhledal na netu. Několik textů jsem našel fotografia autora taky ty však dle mého vyobrazují křížence šedokřídlý x žlutolící.

Jak už jsem psal rukama mi prošlo dost těchto půvabných ptáčků žádná samice však neměla kobaltově modrý kostřec samců. Ano variability ve zbarvení jsem si všim, někteří samci byli jakoby barevnější kontratnější uhlazenější to ti s mého chovu.Samice byly více či méně zelené kostřec taktéž u některých pod určitým úhlem dopadu světla jakoby s lehkým tyrkysovým přelivem.

Taktéž text autora článků hovoří o tyrkysové barvě kostřce nikoliv kobaltové což je pro ty co tyto ptáky znají zásadní rozdíl.Podle mne šlo o křížence.

Proto si myslím že samice papoušíčka šedokřídlého s kobaltově modrým kostřcem NEEXISTUJÍ.

Tak napřed mě bylo líto, že už ty fotky nemám, ale teď jsem naopak rád. Ve finále by jste mi stejně napsal, že jsou to kříženci a přesvědčovat někoho o opaku nemám zapotřebí.

2.10.2017 10:24
kareta

XXX.XXX.84.6

chondro napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.

Jestli chcete mám dvě samičky tmavě zelené s fialovým kostřecem na prodej. Jsou letošní z jara kroužkované. Jejich matku jsem koupil od pana Pavla Kubíčka ze Solnice před dvěma roky v Přerově na burze. Je zpárovaná z kobaltovým samcem a dávají modré. kobaltové a tmavě zelené. Mladé zelené samice mají fialové kotřece. Pan Kubíček je zdá se mi jednatelem forpus klubu. Fotku bych rád vložil ale jsem starší ročník a přiznám se že to neumím.

2.10.2017 11:31
chondro

XXX.XXX.227.52

atobajus napsal(a):
Tak napřed mě bylo líto, že už ty fotky nemám, ale teď jsem naopak rád. Ve finále by jste mi stejně napsal, že jsou to kříženci a přesvědčovat někoho o opaku nemám zapotřebí.

Zdravím,
máte opravdu zajímavou neřku li divnou logiku.Vy na 100% víte že nejde o křížence? Není vám divné že na celém netu není jediná fotka takové samice?

2.10.2017 11:54
mikoc

XXX.XXX.59.222

chondro napsal(a):
Myslím si že další debata s vámi je již bezpředmětná.Děkuji.

Myslím, že tato debata je bezpředmětná od okamžiku, kdy jste se do ní vložil Vy. Každý, kdo si celé vlákno přečte, si o vás musí udělat patřičný úsudek. Reakce ostatních diskutujících to jen potvrzují a hovoří za vše. Tímto příspěvkem v téhle diskusi končím.

2.10.2017 11:59
atobajus

XXX.XXX.195.189

chondro napsal(a):
Zdravím,
máte opravdu zajímavou neřku li divnou logiku.Vy na 100% víte že nejde o křížence? Není vám divné že na celém netu není jediná fotka takové samice?

Taky zdravím, vím že nešlo o křížence. Když jsem se o to zajímal tak fotky na netu jsem našel, jestli jsou někde teď to nevím, musíte hledat nebo si je někde v diskuzi vyžádat. Bohužel za ty roky už některé weby nebo fora nefungují.
Mimochodem tady máte od nhgg nabídku na odkup dvou takto zbarvených samic. Tak doporučuji se na ně a jejich rodiče zajet podívat.

2.10.2017 15:38
chondro

XXX.XXX.227.52

mikoc napsal(a):
Myslím, že tato debata je bezpředmětná od okamžiku, kdy jste se do ní vložil Vy. Každý, kdo si celé vlákno přečte, si o vás musí udělat patřičný úsudek. Reakce ostatních diskutujících to jen potvrzují a hovoří za vše. Tímto příspěvkem v téhle diskusi končím.

Tak podívejme já se s vámi slušně rozloučím a vy tohle.Tak hledˇ žvanile nejste schopný si obhájit ani to co tu napíšeta spíš opíšete zato vám jde se vyjadřovat za druhé že jo.
Napíšeta že"v některých případech" ale v jakých nevíte takže vaše rady...
A pane ornitologu to o čem se tu píše není KOSTRČ jak tu neznale a hloupě píšete ale KOSTŘEC.Evidentně jste mimo takže ještě jednou_debata s vámi je zcela bezpředmětná.

2.10.2017 17:03
kareta

XXX.XXX.84.6

chondro napsal(a):
Tak podívejme já se s vámi slušně rozloučím a vy tohle.Tak hledˇ žvanile nejste schopný si obhájit ani to co tu napíšeta spíš opíšete zato vám jde se vyjadřovat za druhé že jo.
A pane ornitologu to o čem se tu píše není KOSTRČ jak tu neznale a hloupě píšete ale KOSTŘEC.Evidentně jste mimo takže ještě jednou_debata s vámi je zcela bezpředmětná.

Ty jseš normální magor. Nezlob se. Jseš ÍQ Tykve a někam už zalez vole.

2.10.2017 17:25
kareta

XXX.XXX.84.6

A když se o něčem přeš tak musíš si být jistý že mluvíš pravdu ty pako.

2.10.2017 17:37
kareta

XXX.XXX.84.6

Napiš mě číslo telefonu já tě vyfotím s těma samička s modrým kostřecem a mužeš se tady ukázat ty magore nevěřící.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2017 18:53

chondro napsal(a):

Jak to tady tak čtu, tak vám musím sdělit pro vás nepříjemnou zprávu : žvanil a navíc magor, co neumí pořádně psát česky jste vy

2.10.2017 19:00
kareta

XXX.XXX.84.6

Česky psát umim jinak by jste to nepřečetl ale určitě budete taky nagor.

2.10.2017 19:03
kareta

XXX.XXX.84.6

Pardon MAGOR.

2.10.2017 19:05
chondro

XXX.XXX.18.197

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak to tady tak čtu, tak vám musím sdělit pro vás nepříjemnou zprávu : žvanil a navíc magor, co neumí pořádně psát česky jste vy

Mikoc vy jste ale ubožák!Jste si vyrobil nový nick Jo a nejde o češtinu nikoči vy vůbec nevízte která bije.

2.10.2017 19:05
chondro

XXX.XXX.18.197

kareta napsal(a):

Nhgg dej si facku primitive!

2.10.2017 19:09

kareta napsal(a):

, ta moje reakce nebyla na vás, ale na toho "chondro", co si tu pořád vede ty svý pochybující kecy o neexistujících samičkách papoušíčků s modrým kostřecem, ale přesvědčit se o tom, že opravdu existují odmítá.

2.10.2017 19:10
chondro

XXX.XXX.18.197

, ta moje reakce nebyla na vás, ale na toho "chondro", co si tu pořád vede ty svý pochybující kecy o neexistujících samičkách papoušíčků s modrým kostřecem, ale přesvědčit se o tom, že opravdu existují odmítá.

Ty jsi ale ubožák

2.10.2017 19:12

chondro napsal(a):
Mikoc vy jste ale ubožák!Jste si vyrobil nový nick Jo a nejde o češtinu nikoči vy vůbec nevízte která bije.

Sice nevím co to tu melete, ale jen to potvrzuje co jsem napsal.

2.10.2017 19:13
chondro

XXX.XXX.18.197

Sice nevím co to tu melete, ale jen to potvrzuje co jsem napsal.

No mikoč jen to že sis učelově vyrobil nick protože nemůžeš rozdýchat že jsi naprostý blb!

2.10.2017 19:19
kareta

XXX.XXX.84.6

Chondro plus Nový pomilujte se Přeji Vám to. Oba dva jste TUPCI.

2.10.2017 19:20

chondro napsal(a):
No mikoč jen to že sis učelově vyrobil nick protože nemůžeš rozdýchat že jsi naprostý blb!

Nick jsem vyrobil proto, že sem chtěl reagovat na problém, ale jak to tady čtu, tak je tu díky tobě dost dusno. pane blbe

2.10.2017 19:23
chondro

XXX.XXX.18.197

Nick jsem vyrobil proto, že sem chtěl reagovat na problém, ale jak to tady čtu, tak je tu díky tobě dost dusno. pane blbe

Dej si taky facku a zmizni.

2.10.2017 19:34
kareta

XXX.XXX.84.6

chondro napsal(a):
Dej si taky facku a zmizni.

Neodpovídejte mu je to BLB Myslím tím toho debila CHONDRA.

2.10.2017 19:38
chondro

XXX.XXX.18.197

kareta napsal(a):
Neodpovídejte mu je to BLB Myslím tím toho debila CHONDRA.

Hele ty už jsi měl dostat dávno BAN jen provokuješ nic nevíš a jsi evidentně tzv "výkvět národa"
A co tu facku jsis dal hnupe?

2.10.2017 19:46
kareta

XXX.XXX.84.6

My tě chápeme debile jdi spát. ahoj.

2.10.2017 19:49
chondro

XXX.XXX.18.197

Ahoj a už tu nelez !

Nina777

5.9.2020 12:25
Nina777

XXX.XXX.154.28

Zdravim chcela by som sa spitat na forpusov modrokridlich ci by mohli byt dve samicky v jednej klietke a v akej velkosti by mala byt ta klietka a este potrava aku by mali mat tito papagaji za odpove vam dakujem

5.9.2020 12:27
eli22

XXX.XXX.58.42

Nina777 napsal(a):
Zdravim chcela by som sa spitat na forpusov modrokridlich ci by mohli byt dve samicky v jednej klietke a v akej velkosti by mala byt ta klietka a este potrava aku by mali mat tito papagaji za odpove vam dakujem

Dvě samičky není dobře, kdyžtak dva samci nebo pár.

Nina777

6.9.2020 21:48
Nina777

XXX.XXX.154.28

Dakujem za predoslu odpoved este mam otazku .A keby by tie samicky boli z jedneho hniezda.Ani vtedy by nemohli byt v jednej klietke?

Přidejte reakci

Přidat smajlík