Radim 63
napsal(a):
Dobry den mužů se zeptat na zkušenosti s chovem těchto nádherných papoušků četl jsem ze samci jsou v toku hodně agresivni.
Položte si otázku ináč - ktorý samec nie je pri toku agresívny - ŽIADNY, každý samec je viacej alebo menej agresívny, tú agresivitu môžete aj Vy trochu ovplyvniť rôznymi spôsobmi, treba sa venovať trochu viacej papagájom, keď sú v toku( mne sa dobre píše, keď som už za vodou, mám viacej času, ako ten chovateľ čo pracuje), pristrihnutím krídiel, rôzne prekážky vo voliere, ja mám napr. pap. karmínové a samec je taký pozorný až je agresívny na samicu, stará sa o ňu, keď vyletí z hniezda, ani nemá čas sa vyprázdniť, už ju naháňa naspäť a nakrmí ju, kričí naletuje nad ňou a keď ju nažene na hniezdo tak je pokoj, pap. amboin tak isto, i královský, kakadu ružové čo robia aký krik a samec sa venuje samici, to je krása pozorovať, mám samicu pap. amboina a tá sa keď sa pári a samec nemá záujem, to je treba vidieť ako ho dobije, akeď je po všetkom tak je ako maslo, taká je dobrá a krotká, apotom keď Vám vyletia napr.3ks amboiny, tá starostlivosť stojí za to