Poraněná nožka andulky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2017 20:58
Weisinka

XXX.XXX.56.103

Pisu tema znovu a doufam, ze nekdo poradi.
Dva dny zpatky si moje andulka udelala uraz nozicky, odhaduji zlomeninu, bohuzel veterinare nemame ani ve vzdalenejsim okoli a proto ji nemam kam zavest.
Nozku taha za sebou, vubec ji nepouziva, ale chova se normalne, i ji a pije, jen proste jako by tu nozku nemela. Obcas ji mirne pozvedne jako by se chtela podrbat ale nedokonci to. A pouzivat jednu nozicku je pro ni celkem narocne.

Ma nekdo zkusennosti se zlomenou nozkou a je mozne ze ji zacne znovu pouzivat?
Kdyby ji nezacla pouzivat, co potom?

9.10.2017 16:51
mrkwis

XXX.XXX.212.43

Dobý den,
nemám se zlomenou nohou žádné zkušenosti ale myslím si že by jste ji tu nožičku mněl nějak obvázat a spevnit do normální polohy a počkat až ji kosti srostou.

11.10.2017 20:21
susenka

XXX.XXX.211.208

Taky bych řek obvazat nožku zpevnit určitě.do normalní polohy.a určitě veterinaře, ale pro ptaky.at se netrapi.

11.10.2017 21:38
Weisinka

XXX.XXX.56.103

susenka napsal(a):
Taky bych řek obvazat nožku zpevnit určitě.do normalní polohy.a určitě veterinaře, ale pro ptaky.at se netrapi.

Veterinare jsem nakonec nasla. Sice daleko ale to je to posledni.
Zlomenina to nakonec nastesti nebyla, jen narazenina, a andulka uz se zacina zotavovat a nozku trosku pouziva.
Stale je v klidovem rezimu a cekam na plne zotaveni. smajlík

12.10.2017 03:15
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Dobrý den,
nejsem odborník, u první pomoci papouška jsem četla, by se měla zlomenina obmotat nějakou náplastí, pokud není otevřená a tím nožičku zafixujete. Srůst by měl být údajně týden. Dodávejte dostatečné množství vápníku pro podporu růstu. Pokud ho necháte takto, bude mít doživotní hendikep. Sama jsem to naštěstí nikdy dělat nemusela, ale pokud chce názor přímo od odborníka, zvednete telefon a zavolejte veterináři, oni Vám poradí jak postupuvat. Já většinou volám veterinářce Nečasové, ale pokud s ní budete mluvit, neřikejte oni mi poradili tohle, nemá to ráda.

12.10.2017 03:19
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Weisinka napsal(a):
Veterinare jsem nakonec nasla. Sice daleko ale to je to posledni.
Zlomenina to nakonec nastesti nebyla, jen narazenina, a andulka uz se zacina zotavovat a nozku trosku pouziva.
Stale je v klidovem rezimu a cekam na plne zotaveni. smajlík

Pardon, nevšimla jsem si postedního příspěvku. Ber zpět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík