Venkovní voliéry v zimě.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2017 11:39
J.G.

XXX.XXX.21.170

Zdravím, těchhle témat se dá najít spousta, ale bohužel, skoro žádný přínosný příspěvek. Chci se zeptat na dvě věci.1) zimní směs zrnin pro Austrálii (rosely).
2) jak řešíte "problém" se zamrzáním vody.

Doufám že to pomůže nejen mě, ale i mnoha dalším. Díky za kvalitní, v praxi ověřené a fungující rady. ☺☺☺.

9.10.2017 18:59
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Dobrý večer, směs zrnin ponechávám stejnou jako po zbytek roku (ostropestřec, slunecnice, proso, kardi, semenec, len, oves, lesknice) jen mírně zvýším krmnou dávku. Vynechávám ovoce i zeleninu. Místo toho podávám jehličnany. Vodu řeším častější výměnou(ráno-odpoledne-večer). Když přijedu z práce, tak jsou v ledu vyklované díry. V přírodě si musí také poradit . Chovám penanty, mníšky, barnardy čč. Přijde mi zbytečné vymýšlet nějaké složitosti...

9.10.2017 21:07
kareta

XXX.XXX.84.6

ZIMNÍ SMĚS ZRNIN PRO AUSTRALSKÉ PAPOUŠKY. To jste po pravdě obyčejný začátečnickej blbec který o papoušcích nic neví.HODNĚ si o papoušcích ještě toho přečete než zadáte takovou pitomou otázku tady chovatelum.

9.10.2017 21:12
barabán

XXX.XXX.144.116

kareta napsal(a):
ZIMNÍ SMĚS ZRNIN PRO AUSTRALSKÉ PAPOUŠKY. To jste po pravdě obyčejný začátečnickej blbec který o papoušcích nic neví.HODNĚ si o papoušcích ještě toho přečete než zadáte takovou pitomou otázku tady chovatelum.

Jediný blbec jste tady pro mě na i-fauně Vy.Co příspěvek to urážka.

9.10.2017 21:13
J.G.

XXX.XXX.53.5

kareta napsal(a):

Áááááále pán CHOVATEL jako kupuje zimní směs? To jste si spletl se zimní směsí do ostřikovačů, že?

9.10.2017 21:19
kareta

XXX.XXX.84.6

ANO pane chovateli Na takové pitomé otázky jak se ptáte Vy Tak to mě bylo 10 let.

9.10.2017 21:28
kareta

XXX.XXX.84.6

J.G. Ty budeš určitě nákej mentoš. Dobrou noc.

9.10.2017 21:32
Kalous

XXX.XXX.96.113

Kazdy chovatel nekdy s chovem zacina a proto sbira rady, zaplat panbuh za to, protoze nekteri co berou hned vsechno do svych rukou a mysli si, ze vse vedi, tak to pak s chovem nebo s podminkama ve kterych je ptactvo nebo jakykoliv jiny zivocich chovan nedopada vzdy dobre. To bude pane poucovatel nejspis i Vas pripad. Urazite a delate chytrolina a vubec si neuvedomujete, ze nejvetsiho debila jste tady udelal sam ze sebe.

9.10.2017 21:34
J.G.

XXX.XXX.42.56

kareta napsal(a):
ANO pane chovateli Na takové pitomé otázky jak se ptáte Vy Tak to mě bylo 10 let.

Ano přiznám se. Přesně kvůli takovým (chovatelům ) jako jste vy, jsem napsal tento příspěvek. Asi nejsem totiž sám, kdo si všiml, že chovatelů s velkými CH, co poradí rádi i začátečníkům není moc. Proto jsem přemýšlel, co napsat aby se nějaký blbec s velkým B jako vy chytil a blížící se zima je aktuální téma. Něco podobného jsem samozřejmě čekal, ale exot a jako vy, tak to fakt ne. Ještě jeden dotaz na vás: zimní lojové koule papouškům náhodou nedáváte?

9.10.2017 21:36
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Dnešní trend diskuzí (a to ne jen zde) je dost tristní... Proč mají lidé nutkání dávat ubohé a urážlivé příspěvky na něčí dotaz? Třeba když jsem já začínal, tak mi byla staršími chovateli "zimní směs" doporučována - obsahovala větší poměr "tučných semen". Je smutné, že když se zde někdo zeptá, tak se stejně nic nedozví. Ne každý má možnost se osobně poradit s někým zkušenějším a nebo není hold tak zdatný ve vyhledávání informací na internetu. To ale přeci neznamená, že toho daného člověka musím urážet... Když už, tak si to doma řeknu sám pro sebe... Dnešní doba je zlá..., ale jen proto, že jsou k sobě zlí lidé... Je mi těchto lidí upřímně líto...

9.10.2017 21:47
J.G.

XXX.XXX.42.56

kareta napsal(a):

Jen pro info nhgg: První papoušky jsem začal chovat před 27 lety.

9.10.2017 22:03
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Na zimu přidávám trochu semence a o trochu zvýším podíl slunečnice, místo lojových koulí které často žluknou zavěšuji na pletivo špek, berou ho venku i sýkory nebo strakapoudi. Místo ovoce dávám bobule hlohyně a ptačího bezu. Když je sníh tak naházím do voliéry sníh a je po starosti s vodou, když není tak mám umělohmotné misky ze kterých se dobře dostává led.

9.10.2017 22:04
kareta

XXX.XXX.84.6

Ptáci v přírodě nemají možnost rozlišovat letní a zimní směs potravy. Je but sucho nebo období deštu. Každý papoušek má být v našem zimním období zazimován tak aby zimou nestrádal a netrpěl. Potom tady nebudou padat takové debilní dotazy. Kdo nemá ptáky jak zazimovat at je nechová.Takové rady že v zimě dávat více mastných semen jako slunečnice atd. je nesmysl.Nastěhujte se přes zimu až do jara na zahradu svého domu a manželka Vám bude každý den nosit to nelepší mastné jídlo. Přežijete. Ale jak Vám bude? Takové řeči že ptáci jsou již aklimatizováni je nesmysl. Bral bych to třeba u andulek které jsou tu už od roku 1860. a už dobrou noc.

9.10.2017 22:20
kareta

XXX.XXX.84.6

Jen pro J.G.první papoušky jsem začal chovat před 47 roky.

9.10.2017 22:40
J.G.

XXX.XXX.42.56

Hmmmm, před 47 lety jste o chovu věděl úplné...., teď se považujete asi za nej chovatele, ale podle vás blbcům, kterým jste byl před 47 lety také, poradit neumíte. Ale každý jsme jiní. Nemám problém poradit s čímkoliv, protože každý někdy začít musí a vím, že ne vše jde vyčíst. Nedělám ze sebe top chovatele, neurážím, prostě pokud můžu, tak poradím.

9.10.2017 22:52
J.G.

XXX.XXX.42.56

kareta napsal(a):
Ptáci v přírodě nemají možnost rozlišovat letní a zimní směs potravy. Je but sucho nebo období deštu. Každý papoušek má být v našem zimním období zazimován tak aby zimou nestrádal a netrpěl. Potom tady nebudou padat takové debilní dotazy. Kdo nemá ptáky jak zazimovat at je nechová.Takové rady že v zimě dávat více mastných semen jako slunečnice atd. je nesmysl.Nastěhujte se přes zimu až do jara na zahradu svého domu a manželka Vám bude každý den nosit to nelepší mastné jídlo. Přežijete. Ale jak Vám bude? Takové řeči že ptáci jsou již aklimatizováni je nesmysl. Bral bych to třeba u andulek které jsou tu už od roku 1860. a už dobrou noc.

Přesně jak píšete. Vemte si třeba rosely žlutobřiché, které žijí v oblastech se sněhovou nadílkou. Prostě ví, jak v pohodě přežít zimu. Mnoho chovatelů je zimovalo a vím, kolik jich díky tomu z jara uhynulo. Zima k Austrálii prostě patří. Ale to jako dlouholetý chovatel jistě víte, že?

9.10.2017 23:04
kareta

XXX.XXX.84.6

Nevím ted jistě pane chovateli ale rosela žlutobřichá se mi zdá že pachází z Tasmánie.Jste určitě chytřejší.

10.10.2017 07:21
barabán

XXX.XXX.144.116

kareta napsal(a):
Nevím ted jistě pane chovateli ale rosela žlutobřichá se mi zdá že pachází z Tasmánie.Jste určitě chytřejší.

A Tasmánie náleží k čemu? Pár fotek zimní Tasmánie.

10.10.2017 08:19
milanplšek

XXX.XXX.221.138

kareta napsal(a):

Pane kdyz chovate papousky tak dlouho tak to by jste si mel zpomenout jak se chovaly za totality. Kde bylo ke krmeni jen proso, oves a slunecnice. A co si ja zpominam tak tenkrat mela vetsina chovatelu jen drevene voliery nebo ruzne ve chlivech atd. A jak byli vseci stastni a jak nas to bavilo. Tenkrat me radili vsichni stari chovatele a ostatni sem vycetl v knizkach od pana Vegera, Weinera, Vita a ti vsichni doporucovali na zimu zvisit v krmne davce slunecnici a davat spek atd. Proc ste uz tehdy nedelal mistra sveta a nenapsal jim ze to je blbost. Pokud ste vubec nekdy nejakou knizku cetl. Australske papousky chova venku dodnes vetsina chovatelu a maji krasne a zdrave odchovy a takovy ty keci ze se jim zkracuje zivot atd to sou nesmysly. Vsechno je o tom jak se o ptaky kdo stara a jak se jim venuje. Za tech let uz sem videl chovatele kteri maji zdene voliery a ptaky v hroznym stavu a naopak celorocni voliery z krasnyma zdravima ptakama kteri maji kazdorocne pocetne a zdrave odchovy. Tak ted do me frajere

10.10.2017 08:41
J.G.

XXX.XXX.37.250

barabán napsal(a):
A Tasmánie náleží k čemu? Pár fotek zimní Tasmánie.

Když to budeme brát takhle, tak ano pochází z Tasmánie a okolních ostrovů. Ale v mé reakci šlo hlavně o tu zimu a dle vašich fotek je to celkem jasné, na co je ten papoušek přizpůsobený. ☺.

10.10.2017 12:51
stewe5

XXX.XXX.157.2

milanplšek napsal(a):
Pane kdyz chovate papousky tak dlouho tak to by jste si mel zpomenout jak se chovaly za totality. Kde bylo ke krmeni jen proso, oves a slunecnice. A co si ja zpominam tak tenkrat mela vetsina chovatelu jen drevene voliery nebo ruzne ve chlivech atd. A jak byli vseci stastni a jak nas to bavilo. Tenkrat me radili vsichni stari chovatele a ostatni sem vycetl v knizkach od pana Vegera, Weinera, Vita a ti vsichni doporucovali na zimu zvisit v krmne davce slunecnici a davat spek atd. Proc ste uz tehdy nedelal mistra sveta a nenapsal jim ze to je blbost. Pokud ste vubec nekdy nejakou knizku cetl. Australske papousky chova venku dodnes vetsina chovatelu a maji krasne a zdrave odchovy a takovy ty keci ze se jim zkracuje zivot atd to sou nesmysly. Vsechno je o tom jak se o ptaky kdo stara a jak se jim venuje. Za tech let uz sem videl chovatele kteri maji zdene voliery a ptaky v hroznym stavu a naopak celorocni voliery z krasnyma zdravima ptakama kteri maji kazdorocne pocetne a zdrave odchovy. Tak ted do me frajere

Krásně jste mu vyčinil, díky za všechny

10.10.2017 14:00
barabán

XXX.XXX.144.116

kareta napsal(a):

Copak- nhgg ? Už jste zase anonimní?

10.10.2017 14:02
J.G.

XXX.XXX.42.56

barabán napsal(a):
Copak- nhgg ? Už jste zase anonimní?

.

10.10.2017 14:03
J.G.

XXX.XXX.42.56

10.10.2017 19:02
bobo66

XXX.XXX.2.148

Dobrý den.
Vodu v zimě řeším sněhem pokud je.

10.10.2017 19:19
pterodactyll

XXX.XXX.35.9

milanplšek napsal(a):

Naprosto přesné

13.10.2017 07:44
Kočičák Radek

XXX.XXX.234.205

Zdravím vodu v zimě řeším častější výměnou a navíc do každé voliéry dávám misku s najemno rozdrcenym ledem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík