Dobrý den, tohle mi vrtá hlavou už dlouho.
Jako malá (bylo mi asi pět) jsem dostala od dědy kanárka Ferdu, který mi byl společníkem celých dalších pět let. Ferdu jsem dostala už jako ochočeného... Byl to super kámoš a všichni, kdo k nám přišli ho obdivovali, jak létá po místnosti, sedá si na rameno a zpívá...
Ale teď tak přemýšlím, že vůbec nevím, kde ho děda sehnal. Tak proto tento dotaz, jde někde sehnat ochočený kanárek? Sice teď nemám v plánu žádného pro sebe ani pro někoho z rodiny kanárka pořizovat, ale stejně mě to zajímá
Ja som mala kanárika, ale takto ochočený nebol, síce si zvykol na mňa, no na ruku mi nikdy nesadal, keď som sa priblížila, odletel. Predošlý majiteľ ho mal vo veľkej voliére spolu s inými, takže si nevybudoval k človeku taký vzťah. Predpokladám teda, že pokiaľ chceš kanárika, ktorý by bol vyslovene zvyknutý na človeka, treba hľadať chovateľov, ktorí sa kanárom venujú individuálne a učia ich na ruky už odmalička.
V mojom prípade toto nefungovalo, skúšala som rôzne taktiky asi 5 rokov na neho, zvykol si síce lietať po byte, no vždy sa ma bál a dobrovoľne sa ku mne nepriblížil nech som skúšala čokoľvek. Potom som to vzdala a nechala ho žiť si tak ako chce, teda bez ľudského kontaktu :). Vždy si sadol na skriňu a vyspevoval mi.