Preventívne preliečovanie chovu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2017 05:34
miro1970

XXX.XXX.133.45

Zdravim všetkých chovateľov, mám otázku preliečujete nejakým spôsobom preventívne svoj chov?
Očervujem 2x ročne, nakoľko mám na dne voliery trávnik a vtáci chodia a okusujú veci na zemi.Je dobre preliečiť vtáky napr. s S S76 a podobne?Aké máte skúsenosti? Ďakujem za odpovede.

19.10.2017 10:57
eli22

XXX.XXX.181.33

miro1970 napsal(a):
Zdravim všetkých chovateľov, mám otázku preliečujete nejakým spôsobom preventívne svoj chov?
Očervujem 2x ročne, nakoľko mám na dne voliery trávnik a vtáci chodia a okusujú veci na zemi.Je dobre preliečiť vtáky napr. s S S76 a podobne?Aké máte skúsenosti? Ďakujem za odpovede.

Zdravím, já 2x ročně dávám trus na rozbor (nahodile seberu - ráno - v poledne - večer). Za posledních 5 let jsem odčervovat nemusela.

20.10.2017 19:13
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

miro1970 napsal(a):

Jen můj názor. Možná většina nebude souhlasit.
Co to je chov?. A přeléčovat preventivně proti čemu? Nezlobte se, ale přeléčujte se proti malárii nebo spavé nemoci atd, když nevylezete z domu.
Papoušci tropičtí nebo australští, kanáři, astrildi nebo plodožraví a hmyzožraví.
Pak budu odpovídat.
Ptáci v přírodě žijí v jakési únosné simbióze s parazity. Ve voliéře je to jinak. Čím menší, tím vliv parazitů větší. Každé odčervení znamená vybití přirozené obranyschopnosti v působení střevních bakterií. Mám na mysli odčervování.
A zase jde o peníze. Spoléhat na přírodu u ptáka ve voliéře za desetitisíce je hloupost chovatele, pokud se jak já říkám neválí v penězích.
Co Vy zkušení na to?

21.10.2017 06:00
miro1970

XXX.XXX.34.62

Moudivláček napsal(a):
Jen můj názor. Možná většina nebude souhlasit.
Co to je chov?. A přeléčovat preventivně proti čemu? Nezlobte se, ale přeléčujte se proti malárii nebo spavé nemoci atd, když nevylezete z domu.
Papoušci tropičtí nebo australští, kanáři, astrildi nebo plodožraví a hmyzožraví.
Pak budu odpovídat.
Ptáci v přírodě žijí v jakési únosné simbióze s parazity. Ve voliéře je to jinak. Čím menší, tím vliv parazitů větší. Každé odčervení znamená vybití přirozené obranyschopnosti v působení střevních bakterií. Mám na mysli odčervování.
A zase jde o peníze. Spoléhat na přírodu u ptáka ve voliéře za desetitisíce je hloupost chovatele, pokud se jak já říkám neválí v penězích.
Co Vy zkušení na to?

Zdravim mam spolocny chov v spoločnej väčšieho voliere: Alexander malé, kralovaky, cervenokridle, kamarát mi radi že papagáje treba preliečovať všeobecne podobne ako holuby.Hlavne ked neaky papagaj nie je vo forme, (bez presnej diagnózy) či treba preliecit ostatne voci rôznym parazitom, virusom atd.napr s tou S76 a podobne.Ma pravdu? Ďakujem za názory, skúsenosti.

21.10.2017 07:37
abogado

XXX.XXX.3.29

miro1970 napsal(a):
Zdravim mam spolocny chov v spoločnej väčšieho voliere: Alexander malé, kralovaky, cervenokridle, kamarát mi radi že papagáje treba preliečovať všeobecne podobne ako holuby.Hlavne ked neaky papagaj nie je vo forme, (bez presnej diagnózy) či treba preliecit ostatne voci rôznym parazitom, virusom atd.napr s tou S76 a podobne.Ma pravdu? Ďakujem za názory, skúsenosti.

Čim viac do nich toho budete trepat, tym viac u nich naburate imunitu a tym viac budu nachylne na choroby.
Tak ako u ludi, ved uz sa ockuje aj na chripku.

21.10.2017 07:59
pterodactyll

XXX.XXX.35.9

Když se léčí zdravý člověk, vypěstuje si v nejlepším případě hypochondrii.Pak si nabourá imunitu, že ho budou trápit neduhy se kterými by se jinak nesetkal. Tyto přípravky mají smysl, pokud je chov již napaden.Již mnohokrát bylo vysvětleno, jak poslat na rozbor trus.Podávat sebelepší přípravek, jako prevenci je nesmysl. Není to očkovací látka a má vedlejší účinky, nevyžene jenom parazity, ale zabije i bakterie, který pták k životu potřebuje.

21.10.2017 20:25
kičněp

XXX.XXX.245.254

Používejte radeji prevenci jakou je třeba ema fauna je to prirodni produkt na podporu imunitního systemu.

22.10.2017 07:52
pterodactyll

XXX.XXX.35.9

Https://cdn.myshoptet.com/usr/www.biogrunt.cz/user/shop/big/46.jpg?56eb1774
Asi myslíte tento přípravek. Zkušenost s ním nemám, ale podle recenzí to vypadá dobře. Používáte to někdo?

22.10.2017 08:24
abogado

XXX.XXX.3.145

kičněp napsal(a):
Používejte radeji prevenci jakou je třeba ema fauna je to prirodni produkt na podporu imunitního systemu.

Vyborna reklama. Pouzivajte tento pripravok...radsej davajte vtakom pestru stravu a onibtie latky z nej dostanu aj bez liekov a umelych somarin.

22.10.2017 09:03
kičněp

XXX.XXX.245.254

Pouzivam tento pripravek dvakrát tydne a chovance mam ve 100% stavu.a pro abogado tak pestrou stravu jako mají moji chovanci nemate ani vy moudry slovensky pane...radeji poradte a nekritizujte chytraku...servus...

22.10.2017 12:21
abogado

XXX.XXX.5.245

kičněp napsal(a):
Pouzivam tento pripravek dvakrát tydne a chovance mam ve 100% stavu.a pro abogado tak pestrou stravu jako mají moji chovanci nemate ani vy moudry slovensky pane...radeji poradte a nekritizujte chytraku...servus...

Ak ste taky mudry tak ani neviete aku stravu mam ja a ani moji chovanci. Ak krmite pesyro tak naco do nich davate umele pripravky? Ves v pestrej strave maju vsetkeho dost. A ak ich dopujete tak asi im nieco chyba. Alebo vy ked ste najedeny tak do seba este budeyw pchat dalsie jedlo pre istotu?
Tak potom palec hore.
Ja som poradil ak bude pestra strava netreba nicim dopovat. Ak sa naskyyne problem tak potom ho liecit ale nechapem co to je preventivne liecit.
Ak clovek nema besnoti a ani neprisiel do stiku s besnym zvieratom budeme ho preventivne ockovat kazdy tyzden? Ak ano klobuk dole a zavidim zdravotnictvu lebo vy musite brat preventivne lieky na vsetky choroby sveta "preventivne" a oni aspon maju vas dobry biznis.

22.10.2017 12:28
Kokr

XXX.XXX.85.112

pterodactyll napsal(a):
Https://cdn.myshoptet.com/usr/www.biogrunt.cz/user/shop/big/46.jpg?56eb1774
Asi myslíte tento přípravek. Zkušenost s ním nemám, ale podle recenzí to vypadá dobře. Používáte to někdo?

Přípravek používám,5 ml do 10 l vody. Dávám dvakrát týdně, a zlepšení opeření i kondice je znát. V létě s ním i ředím vodu na rosení, tady je dávkování 10 ml na 10 l vody.

22.10.2017 12:39
barabán

XXX.XXX.144.116

Kokr napsal(a):
Přípravek používám,5 ml do 10 l vody. Dávám dvakrát týdně, a zlepšení opeření i kondice je znát. V létě s ním i ředím vodu na rosení, tady je dávkování 10 ml na 10 l vody.

Http://www.agklub.cz/index.php/forum/veterinarni-poradna/73-probiotika.

22.10.2017 13:09
jardda

XXX.XXX.90.147

Pravidelně odčervuji 2x ročně a to v listopadu a koncem února. Zásadně používám Topet ovo dříve ovorotel. Nemyslím si, že bych ptáky nějak přetěžoval. Jen pro doplnění chován převážně Austrálii. JP.

22.10.2017 13:23
Kokr

XXX.XXX.85.112

barabán napsal(a):
Http://www.agklub.cz/index.php/forum/veterinarni-poradna/73-probiotika.

Ale já nechovám drobotinu. Taky netvrdím, že opeření a kondice je dobrá JEN k vůli tomuto výrobku. Možná je to stravou, možná prostředím, možná náhoda. Prostě jsem jen odepsal na dotaz jestli to někdo používá.

22.10.2017 13:56
Alu

XXX.XXX.206.223

miro1970 napsal(a):

Dobrý den.
Chov preventivně neodčervuji. Dvakrát ročně nechám zkontrolovat trus na veterině a podle toho se zařídím.
Popřípadě když vidím že je pap. načepýřený a není fit, tak odčervím a sleduji jeho stav.
Minulý rok jsem měl začervené pouze pap. chocholaté.
Letos zas pap. karmínové.
Teď v týdnu jsem si nechal testy udělat znovu ze všech voliér a všichni papoušci jsou v pořádku. Není proto důvod preventivně něco léčit.
Deset testů stálo 200.- a byly vyhodnoceny do druhého dne.
Myslím si, že preventivní léčení i negativně ovlivňuje snášení samic a líhnivost.
Základem chovu není něco preventivně léčit, ale věnovat se mu a sledovat ho.
Tím myslím sledovat papoušky minimálně dvakrát denně, nabízet pestrou stravu, s rozumem podávat vitamíny, probiotika spíš jen po lécích a v neposlední ředě nabídnout papouškům co nejlepší prostředí pro život.
Protože v "chlévě" se nežije nikomu dobře.

22.10.2017 18:54
miro1970

XXX.XXX.76.223

Alu napsal(a):
Dobrý den.
Chov preventivně neodčervuji. Dvakrát ročně nechám zkontrolovat trus na veterině a podle toho se zařídím.
Popřípadě když vidím že je pap. načepýřený a není fit, tak odčervím a sleduji jeho stav.
Minulý rok jsem měl začervené pouze pap. chocholaté.
Letos zas pap. karmínové.
Teď v týdnu jsem si nechal testy udělat znovu ze všech voliér a všichni papoušci jsou v pořádku. Není proto důvod preventivně něco léčit.
Deset testů stálo 200.- a byly vyhodnoceny do druhého dne.
Myslím si, že preventivní léčení i negativně ovlivňuje snášení samic a líhnivost.
Základem chovu není něco preventivně léčit, ale věnovat se mu a sledovat ho.
Tím myslím sledovat papoušky minimálně dvakrát denně, nabízet pestrou stravu, s rozumem podávat vitamíny, probiotika spíš jen po lécích a v neposlední ředě nabídnout papouškům co nejlepší prostředí pro život.
Protože v "chlévě" se nežije nikomu dobře.

Zdravim ja očervujem pre istotu, nakoľko chovam spolocne 13 párov Alexandrov malých vo veľkej 17 m.voliere, mám trávnik na dne a trus na rozbor nieje problém dať vyšetriť, ale bolo by to asi dosť nepresne, lebo trus je rozptýlený, ani ho nie je veľa vnakoľko dážď mi to tam celkom dobre vycisťuje.Tak neviem či robím dobre, nakoľko názory sa líšia, jeden kategoricky tvrdí treba očervovať, druhý nie a podobne je to aj s tým preliečovanim, ked je nejaký jedinec nie úplne fit, jeden hovorí prelieč všetko, druhý len toho čo nie je fit. Zatiaľ všetkých nepreliečujem.

12.3.2018 21:23
grace

XXX.XXX.208.5

Dobrý den, kam přesně dáváte vyšetřovat?

Přidejte reakci

Přidat smajlík