Honza H.
napsal(a):
*ti kteří nejsou zástupci společného chovu at se prosím zdrží komentáře děkuji.
Vy máte asi fobii, co?
viz x vláken
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3360817/muze-byt-v-jedne-voliere-vice-druhu-papousku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím
ja som zastáncom spoločného chovu. Mal som to presne takto ako píšete plus ešte alex. malých, ale rozely som musel oddeliť, lebo robili peklo a hlavne pri hniezdení. Nechal som len andule korely a alexov.
Zdravím. Mám již několik let ve voliéře krásně pestrou skupinu různých papoušků a bez sebemenších problémů. Letošní sestava - pár rozel pestrých + 3 rozely z jejich loňského odchovu, pár papoušků nádherných, pár korel, pár neofém bourkových,3 samice kakariky,1 samice barnarda límcového,1 samec papouška zpěvavého,1 letošní rozela žlutobřichá,1 samec alexandra růžového vousatého,2 samci alexandrů rudohlavých,6 andulek. Alexandry a neofémy už mám teď samostatně v zimovišti.
Voliéra má rozměry 4x1,5x2 metry. Většina ptáků je v ní celoročně, jen na jaře odchytnu pár, u kterého chci aby odchoval, do samostatné voliéry, kde jsou pak jen po párech. Za celou dobu (4 roky) jsem se nesetkal s nějakými problémy, občas se po sobě někteří oženou zobákem (např. když chce nádherný vzít borovou šišku alexandrovi nebo tak), ale jinak v pohodě. Ve voliéře to mají pořád jako v lese, (žádná holá krychle se dvěma bidly na každém konci...) tj.1-2x týdně doplňuji spoustu větví, smrk, borovice, vrby, jabloně, bez, rakytník atd. Dále mají k dispozici travní drny, vykotlaný pařez a další, takže mají o zábavu postaráno. Pohled na společnou voliéru, ve které pestrobarevné osazenstvo řádí ve větvích, je nádherný. Nepotřebuji každoročně odchovávat nebo mít všechny druhy po párech, takže mi stačí některý rok mít samostatně třeba zmíněné rozely a odchovat, příští rok takto oddělím pár papoušků nádherných a neofémy. Do společné voliéry samozřejmě žádné budky nedávám. Ať se vám všem daří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Nekdy se neda radit, kazdy si to musi skusit sam, u me to vzdy dopadlo po nejakem roce ke zklamani i kdyz jsem jim opet postavil pred loni volieru desetimetrovou clenitou, musim pristi rok vse predelat a to jsem se uz napalil nekolikrat-doufam ze uz naposled.Pro chovatele je nejlepsi vse po paru.
Zatím jsem nikdy nemusel žádného papouška odchytávat k vůli šarvátkám, ale může se vyskytnout samozřejmě nesnášenlivý jedinec. Je třeba to vyzkoušet. Letos jsem přidal do společné voliéry mladou rozelu žlutobřichou, nějakou dobu ji okoukával barnard, ale vše bylo v klidu. Když přidávám občas někoho nového, nebo na jaře alexe s neofémama ze zimoviště, tak voliéru zaplním víc jak ze dvou třetin větvemi a sleduji co se hlavně ten první den děje. Jak jsem již psal, společnou voliéru máme pro potěchu oka, vedle ní je posezení a tam sedáváme hodiny a hodiny během celého roku. A je na co se dívat. Pro chov je lepší mít papoušky v párech a samostatně (až na vyjímky). Přikládám foto nové voliéry, kterou dokončuji a na jaře do ní přijdou papoušci nádherní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Loro20
napsal(a):
Asi by to šlo. Ovšem nepokoušejte se tam dávat jakoukoliv budku. Nastal by masakr.
To mate naprostou pravdu, z budkama uz je to horsi.Je to skoda ale spolecne chovy nejdou.Podari se po nekolik sezon jen u zlomek chovatelu, kteri to stejne ve vetsine nemaji na odchov a tak zkousi.