Chtěl bych se podělit a zároveň zeptat na Váš názor o jakou mutaci se jedná?
Bohužel fotky mám špatné, ale pokud by někdo měl zájem, pošlu emailem nové a snad lepší.
Sestavil jsem pár 1,0 přírodní pastel štěpitelný na ino, krát 0,1 rubino. Odchovali čtyři mldé,
1přírodní,1rubino,1lutino a 1 tuto zenou samičku, která je uplně bez krezby, jako lutino, jen je olivově zelená. Nyní přepeřuje, tak jsem zvědavý jak bude vypadat pak. Znovy ji nafotím.
Díky za seriozní diskuzi.
Kubasa.
kubasa
napsal(a):
Bohužel fotky mám špatné, ale pokud by někdo měl zájem, pošlu emailem nové a snad lepší.
Sestavil jsem pár 1,0 přírodní pastel štěpitelný na ino, krát 0,1 rubino. Odchovali čtyři mldé,
1přírodní,1rubino,1lutino a 1 tuto zenou samičku, která je uplně bez krezby, jako lutino, jen je olivově zelená. Nyní přepeřuje, tak jsem zvědavý jak bude vypadat pak. Znovy ji nafotím.
Kubasa.
Přijde mi to jako dilute pastel ;), dnes vyfotim a dam foto z meho chovu, pripada mi to ja dilute pastel ;).
kubasa
napsal(a):
Kubasa.
Myslím si, že se jedná o pastel neboli dilute. U této mutace bývá zbarvení hodně variabilní. U některých jedinců je vlnkování( kresba) znatelné hodně a některých je téměř neznatelné. Počkejte až úplně přepeří.
Zdravím diskutující, ještě jsem nenapsal, že štěpitelného otce tohoto mláděte viz foto, jsem si vychoval z páru 1,0 červený pastel / 0,1 lutino. Já v tom nehledám žádnou vzácnost, ale za svůj dlouhý život jsem takto zbarvenou pestrou neviděl. Je to docela zajímavý mít složený takový pár a očekávat jaké tam budou barvy mladých. Zdá se mi že se nyní zvýrazňuje žlutá barva peří.
Po přepeření přidám lepší foto.
Děkuji za Váš zájem Vk.
kubasa
napsal(a):
Zdravím diskutující, ještě jsem nenapsal, že štěpitelného otce tohoto mláděte viz foto, jsem si vychoval z páru 1,0 červený pastel / 0,1 lutino. Já v tom nehledám žádnou vzácnost, ale za svůj dlouhý život jsem takto zbarvenou pestrou neviděl. Je to docela zajímavý mít složený takový pár a očekávat jaké tam budou barvy mladých. Zdá se mi že se nyní zvýrazňuje žlutá barva peří.
Po přepeření přidám lepší foto.
Děkuji za Váš zájem Vk.
Spousta chovatelu chova cerveny pastel a bohuzel ma cervene skorice, ten chovny je obycejny pestry.
Taky něco přidám, první foto chovný 1,0 dilute na další odchov dilute.