Papoušíčci a chování jiného zvířectva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2017 09:58
fide

XXX.XXX.105.35

Dobrý den,
měl bych takový zvláštní dotaz. Chováme papoušíčky doma a přemýšlíme o chování dalšího zvířectva - pes, kočka. Jaká je interakce chovaného ptactva a dalších domácích mazlíčků? U kočky předpokládám, že se musí hlídat, pokud se papoušíčci vypustí na volno. U psů mám pochybnosti, zda psovi nevadí, když odpočívá, že mu během odpočinku ptáčci povídají si a zpívají. Atd.

Možná se ptám hloupě, ale zajímaly by mě Vaše zkušenosti.

Děkuji mockrát Petr.

30.10.2017 10:34
Mat

XXX.XXX.3.124

Pokud bude pes na papoušíčky zvyklý od mala, pravděpodobně je nebude ani lovit (Nepořídíte-li si nějakého pracovního teriéra nebo chrta) a ani hluk mu vadit nebude. Našim psům nevadí při spánku ani zbiječka, ani akvárium, ani vysavač, dokud to nejezdí/skáče/tluče do/po nich, tak jsou úplně v pohodě.

Kočka je pravděpodobně lovit bude.

30.10.2017 10:41
eli22

XXX.XXX.58.33

fide napsal(a):
Dobrý den,
měl bych takový zvláštní dotaz. Chováme papoušíčky doma a přemýšlíme o chování dalšího zvířectva - pes, kočka. Jaká je interakce chovaného ptactva a dalších domácích mazlíčků? U kočky předpokládám, že se musí hlídat, pokud se papoušíčci vypustí na volno. U psů mám pochybnosti, zda psovi nevadí, když odpočívá, že mu během odpočinku ptáčci povídají si a zpívají. Atd.

Děkuji mockrát Petr.

Pes je úplně v pohodě. Kočka, to je jiná,100 x bude dělat, že ji ani puštění ptáčci nezajímají! A až si řeknete, že to je ok, že nebezpečí od kočky nehrozí, že jsou to v podstatě i kamarádi, tak je lapne. Mluvím konkrétně o velikosti andulky, papoušíčků apod. U větších papoušků je to jiné.

30.10.2017 10:43
fide

XXX.XXX.105.35

Tak to jsem rád u toho psa. U té kočky to také nevidím asi dobře. Bůh ví, co by se dělo, kdyby se šlo do práce a ptáčci jen v kleci. To by bylo jak v tom kresleném animáku:). Jinak jsou to tito dva nezbedové :). Kdyby mi pomohl někdo určit pohlaví, tak budu rád :). Fotka je nic moc. Když tak vyfotím lepší.

30.10.2017 11:21
mikoc

XXX.XXX.59.222

fide napsal(a):
Tak to jsem rád u toho psa. U té kočky to také nevidím asi dobře. Bůh ví, co by se dělo, kdyby se šlo do práce a ptáčci jen v kleci. To by bylo jak v tom kresleném animáku:). Jinak jsou to tito dva nezbedové :). Kdyby mi pomohl někdo určit pohlaví, tak budu rád :). Fotka je nic moc. Když tak vyfotím lepší.

O společném chovu kočky a ptáčků už Vám napsali kolegové výše. A to platí. Určit pohlaví z přiložené fotky opravdu nelze. To by bylo jen tipování. Když se podíváte na papoušíčky zblízka, sameček má modrou barvu kostřece, samička z velkou pravděpodobností ne. Nejspolehlivější je roztáhnout křídlo, pokud je tam modrá barva, je to samec, pokud ne, samička.

30.10.2017 11:32
eli22

XXX.XXX.58.33

mikoc napsal(a):
O společném chovu kočky a ptáčků už Vám napsali kolegové výše. A to platí. Určit pohlaví z přiložené fotky opravdu nelze. To by bylo jen tipování. Když se podíváte na papoušíčky zblízka, sameček má modrou barvu kostřece, samička z velkou pravděpodobností ne. Nejspolehlivější je roztáhnout křídlo, pokud je tam modrá barva, je to samec, pokud ne, samička.

Tak tak, možná by mohl být sameček na té houpačce, ale takhle se to určit moc nedá. Jinak ta klec je špatná, dost malá a velmi chudě zařízená, je třeba ji dost poladit.

30.10.2017 11:36
fide

XXX.XXX.105.35

To je 4 měsíce stará fotka, kdy jsme si je pořídili. Teď to vypadá jinak. Jen velikost klece je stejná. Jinak děkuji mockrát za odpovědi :).

30.10.2017 11:43
eli22

XXX.XXX.58.33

fide napsal(a):
To je 4 měsíce stará fotka, kdy jsme si je pořídili. Teď to vypadá jinak. Jen velikost klece je stejná. Jinak děkuji mockrát za odpovědi :).

Tak to je dobře

31.10.2017 11:03
krabatka

XXX.XXX.164.43

fide napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji mockrát Petr.

Když jsem byla malá, tak jsme měli jezevčíka a mazlíka korelu, tu jsme měli dřív, takže štěně s ní přišlo do styku odmalička. Papoušek chodil žrát psovi z misky a když jsme měli nudlovou polévku, vybíral nám nudle z talíře a nosil je psovi, který si je od něj ze zobáku opatrně bral. Hráli si spolu a pes mu nikdy nic neudělal. Teď mám dva senegalce, občas je beru do práce, kde máme adoptovanou kočku. Před námi dělá, že jí papoušci nezajímají, ale samotné bych je spolu určitě nenechala, kočka je lovec a cuká to s ní, když papoušci letí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík