Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2017 00:15
19papaja

XXX.XXX.74.216

Mám tři páry holoubku diamantových... je to cca tři týdny co jsem je zazimovala... dnes jsem si všimla ze samci mají hola mista na zádech pod křídly.... samice to nemají... je mozne ze si to dělají samci navzájem? ? Setkal se s Tim někdo? ?

5.11.2017 00:58
19papaja

XXX.XXX.74.216

Jinak celou sezónu byli páry samostatne ve smisenych volierach. Ted zimuji ve Velké kleci ( cca 2x 2 m) dohromady.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2017 06:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Covala jste oddelene, a ted je davate spolu, samci se nejspis napadaji, chrani si svoje.Ja jsem holoubky tak jako vetsina nechaval celorocne venku, neumrznou a zima jim nevadi spise naopak.

5.11.2017 12:30
19papaja

XXX.XXX.74.216

Ok tak na zimu vrátím do volier jak byli snad bude vše ok.

5.11.2017 13:01
lupus4

XXX.XXX.67.92

neumrznou a zima jim nevadi spise naopak.

jo, proto se rádi vyhřívají na 50°C teplém písku,
vždy je lepší je zimovat v MRAZUPROSTÉM a SUCHÉM prostoru...
jinak se průměrných 10 let nedožijí.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2017 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

lupus4 napsal(a):
neumrznou a zima jim nevadi spise naopak.

jo, proto se rádi vyhřívají na 50°C teplém písku,
vždy je lepší je zimovat v MRAZUPROSTÉM a SUCHÉM prostoru...
jinak se průměrných 10 let nedožijí.

Doziji, Je to opravdu tak, sice chapu reknete je jina doba i psi jsou doma a nosi oblecky proti zime, ale ja na novou dobu nehraji.

5.11.2017 14:17
majna

XXX.XXX.133.170

19papaja napsal(a):
Mám tři páry holoubku diamantových... je to cca tři týdny co jsem je zazimovala... dnes jsem si všimla ze samci mají hola mista na zádech pod křídly.... samice to nemají... je mozne ze si to dělají samci navzájem? ? Setkal se s Tim někdo? ?

Naprosto standartní i když máte několik páru ve venkovní voliéře, kde jsou v pohodě jakmile dáte samce spolu zimovat jsou schopní se dorvat tak, že příjdou o všechno peří na zádech i o ocas. Občas mi to udělaly i mláďata co jsem nestihnul prodat.
Rozhodně je oškubané nedávejte ven a ani neoškubané z tepla do zimy je pro ně moc velký šok.

5.11.2017 14:23
19papaja

XXX.XXX.74.216

Zimuji do 10 stupňů stejne jak zebricky.... přemýšlím zda rozdělit nebo vypustím zpět do volier..
Někdo zimuje někdo nechává venku... co chovatel to názor...

5.11.2017 14:34
lupus4

XXX.XXX.67.92

co chovatel to názor..

máte-li na mysli welfare zvířat a ne jen pouhé přežití, tak je venku nenecháte, ať si simon mele co chce...

5.11.2017 17:49
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

19papaja napsal(a):
Zimuji do 10 stupňů stejne jak zebricky.... přemýšlím zda rozdělit nebo vypustím zpět do volier..

Ano, v původní vlasti se na písku v 50 ° C hřejí, psalo se to už před 40. lety v našem tisku.
Není třeba být moc vědec, ale černochovi je lépe v teple než eskymákovi, ale oba ten opak přežijí.
Jen upozorním na fakt, že zimní den je u nás krátký, pták hladoví půl roku. Prodloužíme - li den, neviděl bych problém. Sám vše dávam na zimu do domu.
Jen můj osobní názor: V zimě prodloužit den, ale méně než 12 hod. Tučnější krmivo. Silná bidla proti omrznutí prstů.

5.11.2017 18:01
hzp

XXX.XXX.83.72

19papaja napsal(a):

Vůbec o ničem nepřemýšlejte a ctěte zásadu že vždy při přemístění ptáků se tito dávají do většího tepla, nikdy naopak. Navíc ti vaši jsou nazí na zádech, jak by to asi dopadlo, když teplota klesá na nulu? To už by fakt hraničilo s týráním.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2017 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

lupus4 napsal(a):
co chovatel to názor..

máte-li na mysli welfare zvířat a ne jen pouhé přežití, tak je venku nenecháte, ať si simon mele co chce...

Muzete mi z opakovat vetu kdy jsem zadavatelce radil ze je mati dat spet ven, pletete si asi pojem a prujem. Jsou chovatele kteri zimuji i beznou australii, jestli je to vas nazor hlubokou poklonu.

5.11.2017 19:14
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Muzete mi z opakovat vetu kdy jsem zadavatelce radil ze je mati dat spet ven, pletete si asi pojem a prujem. Jsou chovatele kteri zimuji i beznou australii, jestli je to vas nazor hlubokou poklonu.

Pánové, je vidět, jak už máme problém se vyjádřit česky. Obsah napsaného uniká a pak už nikdo neví, na co odpovídá. Otázka by měla být jasná a odpověď též. Mnozí neznalí jsou zde pak v dobrém úmyslu odpovědět uváděni v omyl.
A k výše uvedené odpovědi dodám, že termín zimování běžné Austrálie je zavádějící, platí snad pro chovatele papoušků jižní Austrálie. Sever Austrálie je též Austrálie, ale už téměř jiný podnebný pás s odlišnou délkou dne i teplot během roku.
Omlouvám se znalým, ale toto věděly ze zeměpisu už čtrnáctileté děti. Vlastní zkušenost stará 40 let. Dnes jedním kliknutím ty informace bez studia každý obdrží hned.

5.11.2017 19:29
saluki

XXX.XXX.6.82

Pokud je můžete rozdělit v zimovišti po párech, třeba i s jinými mírnými opeřenci, tak to pro ně prostě udělejte. Mě by nijak netěšil pocit, že sedím doma u kamen, zatím co moji papoušci, kteří jsou plně odkázáni na mé rozhodnutí a mou péči, mrznou venku na bidlech. Za mě radši malá klec v teple.

5.11.2017 19:33
lupus4

XXX.XXX.67.92

že termín zimování běžné Austrálie je zavádějící, platí snad pro chovatele papoušků jižní Austrálie.

přesně tak, neboť mírné klima má pouze jihovýchodní a jihozápadní část kontinentu, především podél pobřeží. V severní části země je klima tropické, vegetace se zde skládá z deštných i obyčejných lesů a mangrovových bažin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík