Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2017 19:22
eli22

XXX.XXX.58.33

Dobrý den, prosím o určení mutace bourka na první fotce vlevo od lutinky a na druhé fotce druhý od lutinky vlevo. Jeden názor je "dark pastel yellow", další "pink lacewing fallow yellow cream". Oko dočervena. Tak by mě zajímalo, jak byste to určili vy a jaký český název se používá.
A ještě ta samička zcela vlevo - určeno jako "edged opaline". Takže to taky přesně nevím.
Přiznávám, že fotky nic moc, měla jsem je vzít víc ze strany. Díky.

7.11.2017 22:09
eli22

XXX.XXX.58.33

Ještě posílám jeho foto z července.

8.11.2017 01:42
frodik

XXX.XXX.233.6

eli22 napsal(a):
Dobrý den, prosím o určení mutace bourka na první fotce vlevo od lutinky a na druhé fotce druhý od lutinky vlevo. Jeden názor je "dark pastel yellow", další "pink lacewing fallow yellow cream". Oko dočervena. Tak by mě zajímalo, jak byste to určili vy a jaký český název se používá.
A ještě ta samička zcela vlevo - určeno jako "edged opaline". Takže to taky přesně nevím.

Dobrý den,
trochu mě matou ty cizojazyčné názvy mutací, ale jelikož máte samečka ode mě a znám mutace a štěpitelnost rodičů, tak je pro mě snazší určit mutaci. Ten první je sameček bronzově plavý a ta druhá je to samé, ale v kombinaci s opalinem(růžovou) tedy lososová. Je to proto, že chovný samec je opalinový(růžový) a to je mutace vázaná na pohlaví a tudíž se přenáší na samičky a samečci na něj budou pouze štěpit. Plavá je mutace recesivní a jelikož vím, že otec samečka je plavý a on je štěpitelný tak musí štěpit na plavou i matka (ta lutinka zřejmě).

8.11.2017 02:01
frodik

XXX.XXX.233.6

Ještě bych chtěl dodat, že od tohoto páru budete mít snadné určení pohlaví, neboť samečci budou vždy plaví, přirodní nebo lutino a samičky lososové, opalinové(růžové) nebo rubino.

8.11.2017 08:47
eli22

XXX.XXX.58.33

frodik napsal(a):
Ještě bych chtěl dodat, že od tohoto páru budete mít snadné určení pohlaví, neboť samečci budou vždy plaví, přirodní nebo lutino a samičky lososové, opalinové(růžové) nebo rubino.

Dobrý den,
přesně takhle to bylo, pouze v tomto třetím hnízdě byla mláďata naprosto rozdílná od prvních dvou snůšek. Radím se hodně i se zahraničními chovateli a právě mě taky dost zmátly ty cizí názvy. Ta lososová samička určená jako red edged opaline byla vysvětlena kresbou na křídlech... No nevím, byly to moje letošní odchovy. Ale zjistila jsem, že ti zahraniční chovatelé používají nějak moc složiné názvy Například tu lososovou na fotce uprostřed nazvaly "Pink Head "(růžová hlava). Díky moc.

11.11.2017 19:17
saroun

XXX.XXX.135.161

eli22 napsal(a):

Zdravím, plavý a růžová plavá, totální nesmysly jsou Lacewing a Edget. S ostatními lze operovat jako s výrazy v jiných jazycích.Unás je obtížné přesvědčovat, že voda není vodou ale je to water. Jinak je to asi tak jako když jeden druhému dá ránu pěstí do nosu. Pro někoho to může být přátelský pozdrav, pro druhého projev nesympatií, patrně bych našel další názvy, ale ve finále to je pořád rána pěstí do nosu.

25.5.2018 16:13
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Chtěl bych poprosit pana Šarouna. Pokud mám samičku rubino a samečka lutino, jaké bude potomstvo? A též naopak. Nevím, jak zadat do genetické kalkulace rubino. Děkuji moc. Přib.

25.5.2018 16:33
atobajus

XXX.XXX.195.189

AmazoniaPrib napsal(a):
Chtěl bych poprosit pana Šarouna. Pokud mám samičku rubino a samečka lutino, jaké bude potomstvo? A též naopak. Nevím, jak zadat do genetické kalkulace rubino. Děkuji moc. Přib.

Rubino je kombinace mutací ino a opalin a tak si je zadejte i do genetické kalkulačky.

25.5.2018 16:37
saroun

XXX.XXX.53.199

AmazoniaPrib napsal(a):

Zdravím, pokud není váš smec štěpitelný na opalinovou (růžovou), tak ino, samci na opalinou. Do gc zadejte ino a opalinovou, rubino je kombinací těchto dvou mutací. Kdyby ani po této informaci jste si nevěděl rady, ozvěte se.

25.5.2018 16:51
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Děkuji všem - p. Atobajus a p. Šaroun. ino samec je štěpitelný na růžovou.

25.5.2018 16:57
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

A ještě prosím, jak docílit skořicové mutace? Děkuji Přib.

25.5.2018 18:45
saroun

XXX.XXX.53.199

AmazoniaPrib napsal(a):
A ještě prosím, jak docílit skořicové mutace? Děkuji Přib.

Zdravím, mutace je nahodilá genetická odchylka, cíleně ji docílit je sice možné v genetické laboratoři, alespoň si myslím, že by to asi šlo. Já se neofémami zabývám spoustu let, spoustu let se o skořicové píše v knížkách, já jsem ji nikdy nepotkal, neviděl jsem ji. Vždy, když byla nějaká příležitost a šance na existenci, tak se jednalo o recesivní plavou.

25.5.2018 19:58
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

saroun napsal(a):
Zdravím, mutace je nahodilá genetická odchylka, cíleně ji docílit je sice možné v genetické laboratoři, alespoň si myslím, že by to asi šlo. Já se neofémami zabývám spoustu let, spoustu let se o skořicové píše v knížkách, já jsem ji nikdy nepotkal, neviděl jsem ji. Vždy, když byla nějaká příležitost a šance na existenci, tak se jednalo o recesivní plavou.

Děkuji, tak nějak jsem si to myslel. Přib.

25.5.2018 20:31
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

saroun napsal(a):

Ještě jednou zdravím, nedá mi to. Myslíte si tedy, že by se ani nedohledala nějaká fotka skořicové mutace? Přib.

Přidejte reakci

Přidat smajlík