Zdravím všechny chovatele andulek této mutace. Pochlubte se letošními odchovy... ,
raději hned napíšu, že zatím není nic na prodej, protože přednost mají přátelé, se kterými jsem již domluven.
Také zdravím, pěkná úroda, blahopřeji. Mám dotaz. Jsou Ti dva v pravo na fotce také TCB?
A druhý dotaz. Proč jsou z tohoto hnízda některé fialové, druhá fotka rodičovský pár, fialovou tam nevidím.
Mějte se a díky.
Andulák2015
napsal(a):
Také zdravím, pěkná úroda, blahopřeji. Mám dotaz. Jsou Ti dva v pravo na fotce také TCB?
A druhý dotaz. Proč jsou z tohoto hnízda některé fialové, druhá fotka rodičovský pár, fialovou tam nevidím.
Mějte se a díky.
Samice, jejich matka, je modrá 1F fialová skořice. Alespoň tak to na fotce vidím.
Dobrý den, já se vám pokusím odpovědět...myslím si, že ve vašem případě se o texasky nejedná, že to jsou opalíny, jak dospělí, tak i odchov. Ale jsou zřejmě vzniklé z minimálně jednoho rodiče, který texaskou byl. Já měl podobná mláďata ze spojení samec zelený( žlutý texas) opalínový a normální 1Ffialová šedokřídlá opalína. jen jsem to chtěl zkusit a výsledek byly dva nádherní opalínoví samci, kteří vypadali přesně takto, jako ty vaše. Jednoho samečka jsem si nechal a spojil ho s modrou opalínou, ale výsledkem byly také jen a pouze opalíny, v hnízdě byla jen dvě mláďata, dál jsem to nezkoušel. Že jsou z ti vaši asi opravdu z tcb, napovídají světlá křídla.
Zkusil jsem vložit fotky, na první jsou dvě zelené a jedna modrá texaska, na druhé opalína vzniklá pářením texasky s opalínou... na třetí žlutá (zelená) texaska.
Přiznám se, že o texaskách jsem toho v odborné literatuře ani na netu moc nezjistil. Berte můj vstup jako začátek diskuse, snad se ještě někdo ke mně přidá...
Zdravím Květoše...ten párek andul u mě stále máš