Hýl mexický dědičnost barevných mutací

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.11.2017 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.253

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dědičnost mutací barev u hýla mexického. Jak moc dominantní je přírodní zbarveni vůči jiným? Konkrétně křížení přírodní a phaeo. Jak se to bude projevovat u potomstva? Děkuji, doufám že se na takovou otázku dá odpověďet.

21.11.2017 15:07
abogado

XXX.XXX.37.164

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dědičnost mutací barev u hýla mexického. Jak moc dominantní je přírodní zbarveni vůči jiným? Konkrétně křížení přírodní a phaeo. Jak se to bude projevovat u potomstva? Děkuji, doufám že se na takovou otázku dá odpověďet.

Všetky mutácie sú recesívne.
To znamená že ak budete páriť PRIRODNY x MUTAČNÝ, všetky mladé bude prírodné štiepitelné na mutáciu. Je jedno či sa jedná o phaeo, isabela, opal, pastel...

21.11.2017 20:45
maros

XXX.XXX.45.180

abogado napsal(a):
Všetky mutácie sú recesívne.
To znamená že ak budete páriť PRIRODNY x MUTAČNÝ, všetky mladé bude prírodné štiepitelné na mutáciu. Je jedno či sa jedná o phaeo, isabela, opal, pastel...

To znamená že potom takto štiepitelného jedinca na uvedenú mutáciu budem páriť s prírodným jedincom tak ake potomstvo možno očakávať?

21.11.2017 21:48
abogado

XXX.XXX.1.76

Ak sa pari prirodny x stiepitelny tak odchov bude prirodny a cast bude prirodna stiepitelna na mutaciu.

22.11.2017 10:13
bathory

XXX.XXX.158.2

Já se teda přiznám, že to teď nechápu. Mám přírodního samce a samici a z jejich hnízda je část mladých mutační. Můžu to i vyfotit

22.11.2017 10:22
atobajus

XXX.XXX.195.189

bathory napsal(a):
Já se teda přiznám, že to teď nechápu. Mám přírodního samce a samici a z jejich hnízda je část mladých mutační. Můžu to i vyfotit

To je možné, Vaši chovní ptáci jsou sice přírodní, ale štěpitelní.

22.11.2017 10:23
Mat

XXX.XXX.3.124

bathory napsal(a):

No tak jsou oba štěpitelní na stejnou mutaci. Tudíž potom máte část mláďat mutačních, část přírodních štěpitelných a část čistě přírodních. (Tohle je samozřejmě jen pravděpodobnost, ve skutečnosti to může náhodně vyjít tak, že jsou třeba všichni mutační nebo naopak všichni jen přírodní, protože se třeba některá mláďata nedovyvinula.).

22.11.2017 10:33
janos

XXX.XXX.117.158

bathory napsal(a):

Ked máťe prírodé x štepiťelé alebo štepiťelné xštepiťelné tak 25% je mutačné naj lepšé spojiť mutačné x štepiťelné odchov bude 50-50 % na pohlavé nezáleží.jedno chnízdo može byť 5-kusov mutačné a druhí 5-kusov štepák totiž vypočet je zo 100-kusov mládať.

22.11.2017 10:45
bathory

XXX.XXX.158.2

Aha takže jsou štěpáci oba, to mě ani nenapadlo. O samici jsem věděla a samec je pro mě překvapení Do teď jsem si myslela, že je to náhoda :).

22.11.2017 12:49
stepka

XXX.XXX.225.10

bathory napsal(a):
Aha takže jsou štěpáci oba, to mě ani nenapadlo. O samici jsem věděla a samec je pro mě překvapení Do teď jsem si myslela, že je to náhoda :).

No hurá, konečně seplo

22.11.2017 13:24
bathory

XXX.XXX.158.2

stepka napsal(a):
No hurá, konečně seplo

Nojo no občas to trvá

Přidejte reakci

Přidat smajlík