Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.253
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dědičnost mutací barev u hýla mexického. Jak moc dominantní je přírodní zbarveni vůči jiným? Konkrétně křížení přírodní a phaeo. Jak se to bude projevovat u potomstva? Děkuji, doufám že se na takovou otázku dá odpověďet.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dědičnost mutací barev u hýla mexického. Jak moc dominantní je přírodní zbarveni vůči jiným? Konkrétně křížení přírodní a phaeo. Jak se to bude projevovat u potomstva? Děkuji, doufám že se na takovou otázku dá odpověďet.
Všetky mutácie sú recesívne.
To znamená že ak budete páriť PRIRODNY x MUTAČNÝ, všetky mladé bude prírodné štiepitelné na mutáciu. Je jedno či sa jedná o phaeo, isabela, opal, pastel...
abogado
napsal(a):
Všetky mutácie sú recesívne.
To znamená že ak budete páriť PRIRODNY x MUTAČNÝ, všetky mladé bude prírodné štiepitelné na mutáciu. Je jedno či sa jedná o phaeo, isabela, opal, pastel...
To znamená že potom takto štiepitelného jedinca na uvedenú mutáciu budem páriť s prírodným jedincom tak ake potomstvo možno očakávať?
bathory
napsal(a):
Já se teda přiznám, že to teď nechápu. Mám přírodního samce a samici a z jejich hnízda je část mladých mutační. Můžu to i vyfotit
No tak jsou oba štěpitelní na stejnou mutaci. Tudíž potom máte část mláďat mutačních, část přírodních štěpitelných a část čistě přírodních. (Tohle je samozřejmě jen pravděpodobnost, ve skutečnosti to může náhodně vyjít tak, že jsou třeba všichni mutační nebo naopak všichni jen přírodní, protože se třeba některá mláďata nedovyvinula.).
bathory
napsal(a):
Já se teda přiznám, že to teď nechápu. Mám přírodního samce a samici a z jejich hnízda je část mladých mutační. Můžu to i vyfotit
Ked máťe prírodé x štepiťelé alebo štepiťelné xštepiťelné tak 25% je mutačné naj lepšé spojiť mutačné x štepiťelné odchov bude 50-50 % na pohlavé nezáleží.jedno chnízdo može byť 5-kusov mutačné a druhí 5-kusov štepák totiž vypočet je zo 100-kusov mládať.