Aracek
napsal(a):
Dobrý den. mám krotkého samce rok a půl starého a nyní mu chci pořídit kamaráda, také samce. Bylo mě řečeno že to nemám dělat, že se budou prát ale já si myslím že si oba zvyknou a bude to v pohodě. Co na to zkušení chovatelé?
Dobrý den, určitě pořiďte mladého samečka, navykat na sebe dva starší už může být složitější. A navykejte je na sebe postupně, nejprve každého zvlášť v kleci a třeba je společně pouštějte prolétnout. Až si na sebe zvyknou, můžete je zkusit dát do společné klece. A až je budete dávat do společné klece, tak aby se ten "domácí" necítil tak dominantní, tak je vhodné v jeho stávající kleci něco změnit, třeba hračky nebo uspořádání bidýlek. A nebo dát toho "domácího" do klece k nováčkovi. Určitě ale přihlédněte i k povaze obou korel. Může se také stát, že nový a mladší kolega bude toho staršího prohánět víc, než naopak. Ale také se nemusí stát nic. Je to individuální a korely se mezi sebou relativně dobře snášejí. Já jsem měla celou skupinku korel společně, i několik párů pohromadě a snášeli se až na jedinou výjimku dobře. Takže dva samci by se měli v kleci, která bude dostatečně prostorná snést.