Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
No asi jo, jak to ze to nemuzes poznat.
Ziky33
napsal(a):
No jasně že vím, já jen že se taky uklání a odtahuje křídla od těla jak samec do tvaru srdce!
Dobrý den korelka je mutace perlostraka a tudíž může ztrácet ty peričky později (u perlostrak z vlastní zkušenosti vím, že si dávají na čas s vybarvením), stejně jako ta ocasní pera se mohou vyměnit za úplně celočerná až ve 2 letech. Já jsem měla několik takových samců mutace perlostraka doma, kteří se předváděli, někteří už i pářili samičku a měli ještě "mláďěcí" peří v 1,5 roce. Ono není vždy pravidlo, že roční samec už bude na 100% přepeřený, zvlášť u perlostrakatých mutací (třeba u šedé přírodní korely nebo těch nestrakatých a neperlových to tak většinou je že na roce už jsou komplet), takže jen podle peří bych to neurčovala, pokud se uklání, odtahuje křídla od těla a zpívá melodicky, tak je to sameček, jen si dává s kompletním přepeřením na čas. Ta chocholka mi taky připadá spíš samčí, než samičí. Korely chovám přes 10 let, ale úplně na 100% Vám to jen takhle od pohledu neřeknu, zas takový odborník nejsem. Jestli má teprve rok nebo rok a pár měsíců, tak s tím 100% určením pohlaví ještě počkejte do jara. Na jaře se bude i víc projevovat.
S pozdravem
Michaela.
Ziky33
napsal(a):
Děkuju ja sem vtom měla jasno, samec co je u ní si zvesela prozpěvuje ale jestli je to teda ona tak se začíná uklánet a napodobovat ho, uz je jí přes rok.
Mimochodem samec se může předvádět i před samcem - projev nadřazenosti (neco ve smyslu: "já jsem větší frajer než ty") a ten druhý ho začne napodobovat, aby se mu vyrovnal. Nic neobvyklého při soužití dvou samečků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Ziky33
napsal(a):
Dobry den mám dotaz jestli je to samice?Děkuji.
Kdyz jste opravdu na pochybach, coz se ani nedivim, tak tam kupte jeste nejakou, a oni se aspon lepe spari. Zbytek vzdy na jare prodate, Nelamal bych si stim hlavu.