Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2017 15:47
Honza H.

XXX.XXX.152.220

Dobrý den jedna z mích andulek je nějaká pohublá a má velmi vylezlou hrudní kost jídla mají dostatek, nevíte čím by to mohlo být popřípadě jak to léčit ? Díky předem za odpovědi.

7.12.2017 17:51
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Otázkou je, jestli žere i ona. Dát do malé klece, nahřívat světlem, sledovat trus a pokud není, zkuste odčervit...

7.12.2017 19:11
Honza H.

XXX.XXX.152.220

Já ji už právě že v malé kleci mám a žere takže nevim co sní ?

7.12.2017 21:23
mikoc

XXX.XXX.59.222

Honza H. napsal(a):
Já ji už právě že v malé kleci mám a žere takže nevim co sní ?

Dejte trus na rozbor k veterináři, může být začervená.

7.12.2017 21:28
Honza H.

XXX.XXX.152.220

Bude se za rozbor trusu platit nějaký poplatek ?

7.12.2017 21:29
Honza H.

XXX.XXX.152.220

Já mám doma roztok na odčervení. Stačilo by pouze kápnout do pití?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2017 22:05

Honza H. napsal(a):
Bude se za rozbor trusu platit nějaký poplatek ?

Ne, laboratoř pracuje zadarmo pro všeobecné dobro a blaho zeměkoule

7.12.2017 22:18
Honza12

XXX.XXX.52.97

Podle mě je zbytečné dávat trus do laboratoře, podal nych léky na odčervení přímo do zobáku a počkal jak se situace bude vyvijet. Mužete andulku zkusit zvažit a porovnat s ostatnímí.

7.12.2017 22:25
mikoc

XXX.XXX.59.222

Honza H. napsal(a):
Já mám doma roztok na odčervení. Stačilo by pouze kápnout do pití?

Za rozbor samozřejmě budete muset zaplatit. Pokud chcete nejdříve zkusit odčervit spíše jako prevenci, je důležité znát u přípravku, který máte, dávkování pro uvedený chovaný druh. Zkusit samozřejmě můžete.

7.12.2017 22:28
mikoc

XXX.XXX.59.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, laboratoř pracuje zadarmo pro všeobecné dobro a blaho zeměkoule

Váš příspěvek mi připadá jako hloupý a výsměšný, zvláště pro začínajícího a mladého chovatele.

7.12.2017 22:30

mikoc napsal(a):
Váš příspěvek mi připadá jako hloupý a výsměšný, zvláště pro začínajícího a mladého chovatele.

Na otázku, jestli je rozbor trusu zadarmo, se jiným tónem odpovědět nedá... to je jak dotaz, jestli mi v servisu vymění svíčky zdarma, nebo jestli mě kadeřnice ostříhá zadarmo.

7.12.2017 23:15
mikoc

XXX.XXX.59.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na otázku, jestli je rozbor trusu zadarmo, se jiným tónem odpovědět nedá... to je jak dotaz, jestli mi v servisu vymění svíčky zdarma, nebo jestli mě kadeřnice ostříhá zadarmo.

Svíčky vám v servisu "v akci" vymění i zadarmo, samozřejmě s dalšími povinnými úkony, za které patřičně zaplatíte, ale to snad nemíníte zcela vážně, porovnávat i s přiměřeně naivními dotazy mladých chovatelů, zde na i-fauně. Přesto musím, i s ohledem na Vámi "posbírané" množství bodů, které jste určitě za již úctyhodnou dobu zde na i-fauně, získala, sdělit pro Vás určitě zprávu ne zcela příjemnou: Vaše výše zmíněná reakce byla neuvážená...neadekvátní a hloupá, s ohledem na věkový rozptyl zde diskutujících, který je třeba vždy brát v úvahu, umět odhadnout věk a zkušenost diskutujícího a adekvátně na ně reagovat...M.K. LN.

8.12.2017 07:07
smrk1973

XXX.XXX.134.130

Zdravím, chci se zeptat, v sobotu jsem koupil Rozelu lutino, na první pohled vše v pořádku, pána jsem se ptal zda odčervoval říkal že ano, v pondělí jsem Rozelu pozoroval, posedávala načepýřená, mněla přivřené oči, nebo hlavu dávala pod křídlo, ve středu už seděla na zemi ve čtvrtek mrtvá, není divná rychlost úmrtí, mám chovatele od kterého jsem koupil informovat, popřípadě s ním to řešit?

8.12.2017 08:03
HHH

XXX.XXX.90.26

Dobrý den,
určitě to s ním řeště. V tomto případě máte právo, aby vám prodávající vrátil celou kupní cenu, protože s ohledem na časový průběh je evidentní, že pták byl nemocný již při nákupu (pokud se nestal nějaký problém - úraz, šok - při transportu, což ale musíte vyhodnotit sám). Psaná kupní smlouva není nezbytná pro uplatnění záruky. Samozřejmě otázkou je přístup a solidnost prodávajícího - může se vymlouvat, požadovat od vás prokázání např. formou pitvy uhynulého ptáka, atd. Obecně však nakoupený pták byl v záruční době. V případě nákupu dražších zvířat všem doporučuji realizovat nákupy formou písemné smlouvy.

8.12.2017 08:26
saola

XXX.XXX.200.148

Honza H. napsal(a):
Dobrý den jedna z mích andulek je nějaká pohublá a má velmi vylezlou hrudní kost jídla mají dostatek, nevíte čím by to mohlo být popřípadě jak to léčit ? Díky předem za odpovědi.

Nejprve je vždy důležité zjistit příčinu, a pokud máte možnost navštívit ve svém okolí dobrého veterináře přes exoty, což rozhodně nemusí být po celé republice samozřejmost, tak to udělejte. I když se jedná o andulku, tedy z pohledu financí levného ptáka. Tedy pokud do toho chcete investovat nějaké peníze.
Při zdravotních obtížích korely, jejichž jedním z projevů bylo rapidní zhubnutí, byla mimo léků indikována i změna stravy, takže papoušek dostával (a stále dostává) vařenou rýži, vařené jáhly s najemno strouhanou mrkví, trochu drobení z bílého pečiva, vařené vajíčko, to vše ve směsi spíše vlhké, sem tam opatrně kousek klásku ze senegalského prosa, stříkačkou ovocnou šťávu i s rozmačkanou dužinou (kiwi, grep, pomelo) a přibral hezky i mu to celkem chutná (tedy mimo těch ovocných šťáv ).

8.12.2017 13:20
Honza H.

XXX.XXX.152.220

saola napsal(a):
Nejprve je vždy důležité zjistit příčinu, a pokud máte možnost navštívit ve svém okolí dobrého veterináře přes exoty, což rozhodně nemusí být po celé republice samozřejmost, tak to udělejte. I když se jedná o andulku, tedy z pohledu financí levného ptáka. Tedy pokud do toho chcete investovat nějaké peníze.
Při zdravotních obtížích korely, jejichž jedním z projevů bylo rapidní zhubnutí, byla mimo léků indikována i změna stravy, takže papoušek dostával (a stále dostává) vařenou rýži, vařené jáhly s najemno strouhanou mrkví, trochu drobení z bílého pečiva, vařené vajíčko, to vše ve směsi spíše vlhké, sem tam opatrně kousek klásku ze senegalského prosa, stříkačkou ovocnou šťávu i s rozmačkanou dužinou (kiwi, grep, pomelo) a přibral hezky i mu to celkem chutná (tedy mimo těch ovocných šťáv ).

Děkuji za radu bohužel v našem městě a ni v okolí žádní veterináři na exoty nejsou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík