barabán
napsal(a):
Vaření -výhody, nevýhody jak je to s vitamíny,... Děkuji za zkušenosti, výsledky a slušné názory.
Tady jsem vám našel odkaz. Také jsem se tím před časem zabýval.
http://www.chovzvirat.cz/clanek/813-vareni-zrnin-pro-papousky/.
mikoc
napsal(a):
Tady jsem vám našel odkaz. Také jsem se tím před časem zabýval.
http://www.chovzvirat.cz/clanek/813-vareni-zrnin-pro-papousky/.
Děkuji, tento jediný jsem našel také.
barabán
napsal(a):
Děkuji, tento jediný jsem našel také.
Ok. Jinak osobní zkušenost s výše uvedeným mám tu, že o nakličovací směs pro malé papoušky (AVISED), kterou jsem 12 hod. před podáváním máčel, příliš zájem pyrury ani forpusi
nejevili. Pokud jsem tuto směs po uvedeném máčení ještě cca 10-15 min. povařil, zmizí téměř beze zbytku.
mikoc
napsal(a):
Ok. Jinak osobní zkušenost s výše uvedeným mám tu, že o nakličovací směs pro malé papoušky (AVISED), kterou jsem 12 hod. před podáváním máčel, příliš zájem pyrury ani forpusi
nejevili. Pokud jsem tuto směs po uvedeném máčení ještě cca 10-15 min. povařil, zmizí téměř beze zbytku.
Děkuji a vyzkouším také.
Z důvodu zdravotního problému vaříme pro pet korelu - rýže, těstoviny, jáhly, nakličovací směs pro papoušky (tu po předchozím namočení). K tomu strouhanou mrkev, ořechy, vařené vajíčko, bílé pečivo. Ovocné šťávy s dužinou stříkačkou. Vitamíny ani minerály, přiznám se, neřeším, jsem ráda, že alespoň tohle žere a je naživu. Vařené přijímá bez problémů. Jo, ještě vařené brambory, kaši...
saola
napsal(a):
Z důvodu zdravotního problému vaříme pro pet korelu - rýže, těstoviny, jáhly, nakličovací směs pro papoušky (tu po předchozím namočení). K tomu strouhanou mrkev, ořechy, vařené vajíčko, bílé pečivo. Ovocné šťávy s dužinou stříkačkou. Vitamíny ani minerály, přiznám se, neřeším, jsem ráda, že alespoň tohle žere a je naživu. Vařené přijímá bez problémů. Jo, ještě vařené brambory, kaši...
To už je ovšem jiná kapitola...
mikoc
napsal(a):
Jen můj subjektiní názor : Korela, dnes skoro domestikovaný pták, zdůrazňuji pro odborníky skoro.
Z hledíska původu a potravy během roku v původní vlasti je to zbytečná akademická diskuze. o výživě. Obyčejné korely budete odchovývat na sucém zrní, namočeném rohlíku, hrstech pampelišky a pod. A NYNÍ MMĚ KAMENUJTE. Nehovořím o přšešlechěných mutačních.
Pokud je to o korelách na mě, proč bych vás kamenovala? Korelák 10 let bez problémů prospíval na prosu a dalších zrninách v běžných směsích plus něco na zub okolo. Cca od září začal mít problémy s polykáním potravy a jejím posunem z volete do žaludku, dle diagnozy porucha nervového přenosu. Opakovaná vyšetření z volete i z trusu bakt. negativní, rentgeny též, žádný nádor nebo výrůstek, který by tomu bránil uvnitř není, takže diagnoza taková, jaká je. Zrní ne úplně dobře snáší, zvrací sliz a semtam i zrní a periodicky hubne. Vařené jakžtak žere. Jsme rádi, že žere aspoň neco, plus ovocnou šťávu s dužinou. Jinak je živý a v rámci možností veselý, lítá, pečuje o sobe a věnuje se svým věcem. Tak holt dostává vařené, no.
Jen pro odlehčení - na vedlejší diskuzi si někdo stěžoval, že vařit pro jorkšíra teda fakt nebude, tak malé porce, že raději granule. Vařit pro korelu je ještě větší legrace