Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2017 15:42
daktari

XXX.XXX.48.210

Zdfravím. Co dáváte pod své exoty? Ideální a odzkoušené jsou bukové štěpky. Kousek od Sobotky je výrobce. Super kvalita a dobrá cena. Doporučuji.
http://www.slavik-stepky.cz/

10.12.2017 17:55
glanz

XXX.XXX.76.172

daktari napsal(a):
Zdfravím. Co dáváte pod své exoty? Ideální a odzkoušené jsou bukové štěpky. Kousek od Sobotky je výrobce. Super kvalita a dobrá cena. Doporučuji.

Jak je to s prašností ?
A jsou různé velikosti ?

10.12.2017 17:57
glanz

XXX.XXX.76.172

Jo už jsem zjistil velikosti :)
Ty malé se dají použít do budek.
proto mě zajímá ta prašnost.
Děkuji.

10.12.2017 18:53
mozaik

XXX.XXX.235.76

Já už používám jedině drť z konopí. Doporučil mi ji kamarád a po dvou letech vím, že bych těžko hledal něco lepšího a jsem mu vděčný. Podstatně větší savost, životnost a kyselost, což ztěžuje množení bakterií. Prašnost nulová. Není ani nutné měnit celou vrstvu, ale stačí jen pod bidly slepené části. Opravdu s dřevěnými štěpkami se nedá srovnat.

10.12.2017 19:07
daktari

XXX.XXX.48.210

glanz napsal(a):
Jo už jsem zjistil velikosti :)
Ty malé se dají použít do budek.
proto mě zajímá ta prašnost.
Děkuji.

Dávám do budek už dlouhé roky a není problém. Míchám velikost 1-3 mm s vel 3-6 mm. Na podestýlku jen 3-6 mm.

10.12.2017 19:13
drobotina

XXX.XXX.248.221

mozaik napsal(a):
Já už používám jedině drť z konopí. Doporučil mi ji kamarád a po dvou letech vím, že bych těžko hledal něco lepšího a jsem mu vděčný. Podstatně větší savost, životnost a kyselost, což ztěžuje množení bakterií. Prašnost nulová. Není ani nutné měnit celou vrstvu, ale stačí jen pod bidly slepené části. Opravdu s dřevěnými štěpkami se nedá srovnat.

Dobrý večer, mohl byste mi vložit odkaz, kde drť z konopí kupujete? Děkuji.

10.12.2017 19:44
frodik

XXX.XXX.233.6

daktari napsal(a):

Mě se osvědčil kukuřičný granulát, udržuje perfektně vlhkost.

10.12.2017 20:53
lada3

XXX.XXX.180.251

Stepky pouzivam s oblibou, většinou smrkove, nebo ze zahradního odpadu z ruznych ostrihanych vetvi ze stromu, vyrabim si je sam.
Mam stepkovac z Mountfieldu (kvalita asi nic moc), který ma i vtahovani. Pro nekoho mozna nevýhodou muze byt ze jsou stepky vetsi (cca 2cm), ale na dno voliery si myslim je to jedno, navíc to hezky voni..

11.12.2017 10:56
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Taky jsem nedávno řešila tento problém, kukuřičná podestýlka se mi velmi osvědčila hlavně do budek a bukové štěpky jsem měla na dně voliéry, ale dala jsem to pryč. Na doporučení jsem nasypala na dno voliér něco jako jemný bílí grit, vozí ho pán do Přerova a pytel vyjde na 220, -kč.
Nádherně to provoní a na čištění Vám vystačí jemnější lopatka na číštění kočičího záchodu, suchý písek Vám propadne zpět na zem a odpad zůstane na lopatce, toť vše!

11.12.2017 11:33
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Myslela jsem voliéry ve vnitřních vytápěných prostorech...venku mám budkou štěpku.

11.12.2017 11:50
stewe5

XXX.XXX.36.251

Froli-1 napsal(a):
Myslela jsem voliéry ve vnitřních vytápěných prostorech...venku mám budkou štěpku.

Prosim vas a ta stepka ve venkovni voliere neplesnivy kdyz do ni zaprsi?diky.

11.12.2017 12:00
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Nevydrží Vám tam navěky, při čištění voliér měním.

11.12.2017 12:08
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Dávám jí tam až v létě, kdy není tak deštivo a po estetické stránce to vypadá hezky.

11.12.2017 14:22
mozaik

XXX.XXX.235.76

drobotina napsal(a):
Dobrý večer, mohl byste mi vložit odkaz, kde drť z konopí kupujete? Děkuji.

Vložit konkrétní odkaz se mi moc nechce, protože by to byla reklama a někdo by z toho dělal vědu. Do vyhledávače si zadejte "podestýlka z konopného pazdeří", vyhodí Vám to hodně prodejců za velmi různé ceny. Celkově je ta podestýlka dražší než třeba dřevěná štěpka, ale taky daleko účinnější a savější a bezprašná. Najdete ji i za přijatelnou cenu. Rozdíly v ceně jsou i víc než 100%, tak hledejte u více prodejců. Ještě upozorňuju, že je to podestýlka určená do interiéru, ale podle mě venku na dešti nefunguje žádná. Ta buková může být ve venkovní voliéře aspoň chvilku pěkná. Tu konopnou používám na dno klecí, jelikož nemám v klecích rošty. Velmi usnadňuje čištění a celková hygiena je velmi dobrá. Kupuju vždycky 2 x 40l a není rozhodně nutné měnit ji celou každý týden. Ona vlastně asi vyjde i levněji oproti jiným vzhledem ke své životnosti a účinnosti.

11.12.2017 14:55
drobotina

XXX.XXX.248.221

mozaik napsal(a):
Vložit konkrétní odkaz se mi moc nechce, protože by to byla reklama a někdo by z toho dělal vědu. Do vyhledávače si zadejte "podestýlka z konopného pazdeří", vyhodí Vám to hodně prodejců za velmi různé ceny. Celkově je ta podestýlka dražší než třeba dřevěná štěpka, ale taky daleko účinnější a savější a bezprašná. Najdete ji i za přijatelnou cenu. Rozdíly v ceně jsou i víc než 100%, tak hledejte u více prodejců. Ještě upozorňuju, že je to podestýlka určená do interiéru, ale podle mě venku na dešti nefunguje žádná. Ta buková může být ve venkovní voliéře aspoň chvilku pěkná. Tu konopnou používám na dno klecí, jelikož nemám v klecích rošty. Velmi usnadňuje čištění a celková hygiena je velmi dobrá. Kupuju vždycky 2 x 40l a není rozhodně nutné měnit ji celou každý týden. Ona vlastně asi vyjde i levněji oproti jiným vzhledem ke své životnosti a účinnosti.

Děkuji, již jsem to vyhledal. smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2017 17:21

mozaik napsal(a):

Dobrý den, nerozlítává se tato konopná podestýlka při přeletech ptáků v klecích ? Dosud používám bukové štěpky, ty jsou relativně těžké na to, aby se rozlítaly. Děkuji za odpověď.

12.12.2017 11:33
mozaik

XXX.XXX.235.76

Já je mám u kanárů a nerozlítávají se ven, ale jelikož jsou lehčí než dřevěné štěpky, tak velcí papoušci by je možná rozházet mohli. U drobotiny jsou bez problémů.

12.12.2017 17:04

mozaik napsal(a):
Já je mám u kanárů a nerozlítávají se ven, ale jelikož jsou lehčí než dřevěné štěpky, tak velcí papoušci by je možná rozházet mohli. U drobotiny jsou bez problémů.

Díky za odpověď. Také jsem právě měl pochybnosti. Raději zůstanu u osvědčeného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík