Krmení afrických astrildů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2017 13:23
ayman

XXX.XXX.245.214

Dobrý den, rád bych začal chovat některé druhy afrických astrildů a zajímalo by mě, jak řešíte podávání živého krmení při odchovech? Zatím chovám jen austrálii a tam není živé krmení nutnost. V literatuře se píše nutnost podávání mšic, mravenčích kukel atd.. Lze to vůbec sehnat? Na trhu jsou směsi se sušeným hmyzem a lze koupit moučné červy, potemníka atd. to problém není ale čím krmíte například motýlky? Děkuji za odpovědi.

11.12.2017 15:53
lupus4

XXX.XXX.21.163

Živočišné krmivo, které je základním kamenem úspěšného odchovu, však samo o sobě není ke zdravému vývoji ptáčat dostačující. Jídelníček musí být doplněn o polozralá semena trav, zelené krmivo a naklíčené zrniny.
Můj kamarád zkrmoval hlavně octomilky, kterým ptáci dávali jasnou přednost před moučnými červy.
Násady nelétavých se dají sehnat poměrně snadno v inzerci (tera) a v létě si "opatřit" chov vlastních létavých je otázka pár dnů.

12.12.2017 18:42
lecaks

XXX.XXX.203.184

ayman napsal(a):
Dobrý den, rád bych začal chovat některé druhy afrických astrildů a zajímalo by mě, jak řešíte podávání živého krmení při odchovech? Zatím chovám jen austrálii a tam není živé krmení nutnost. V literatuře se píše nutnost podávání mšic, mravenčích kukel atd.. Lze to vůbec sehnat? Na trhu jsou směsi se sušeným hmyzem a lze koupit moučné červy, potemníka atd. to problém není ale čím krmíte například motýlky? Děkuji za odpovědi.

Zdravím, já dávám motýlkum plesnivce.Koupim je na burze v Přerově doma zamrazim a pak zkrmují.

13.12.2017 14:21
ayman

XXX.XXX.168.126

Nedáváte ptáčatům živé krmení?

14.12.2017 16:08
lecaks

XXX.XXX.203.184

ayman napsal(a):
Nedáváte ptáčatům živé krmení?

Dávám plesnivceOdchov zlatoprska, tygriček tečkovaný, motýlek rudouchy, modrohlavy vločkovnik červený.

14.12.2017 16:52
ayman

XXX.XXX.56.16

Jo koukám že plesnivec je hmyz, já znal jen plesnivec alpský, což je rostlina, tak to se omlouvám. Takže stačí zamrazit, to jedobré, děkuji za radu.

15.12.2017 19:22
smidla

XXX.XXX.157.157

Dobry den,

me zmrazene plesnivce nechteli ptaci brat. Zlatoprska a guldy. Zato zive vetsina brala...

S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík