Dobrý den, rád bych začal chovat některé druhy afrických astrildů a zajímalo by mě, jak řešíte podávání živého krmení při odchovech? Zatím chovám jen austrálii a tam není živé krmení nutnost. V literatuře se píše nutnost podávání mšic, mravenčích kukel atd.. Lze to vůbec sehnat? Na trhu jsou směsi se sušeným hmyzem a lze koupit moučné červy, potemníka atd. to problém není ale čím krmíte například motýlky? Děkuji za odpovědi.
Živočišné krmivo, které je základním kamenem úspěšného odchovu, však samo o sobě není ke zdravému vývoji ptáčat dostačující. Jídelníček musí být doplněn o polozralá semena trav, zelené krmivo a naklíčené zrniny.
Můj kamarád zkrmoval hlavně octomilky, kterým ptáci dávali jasnou přednost před moučnými červy.
Násady nelétavých se dají sehnat poměrně snadno v inzerci (tera) a v létě si "opatřit" chov vlastních létavých je otázka pár dnů.
ayman
napsal(a):
Dobrý den, rád bych začal chovat některé druhy afrických astrildů a zajímalo by mě, jak řešíte podávání živého krmení při odchovech? Zatím chovám jen austrálii a tam není živé krmení nutnost. V literatuře se píše nutnost podávání mšic, mravenčích kukel atd.. Lze to vůbec sehnat? Na trhu jsou směsi se sušeným hmyzem a lze koupit moučné červy, potemníka atd. to problém není ale čím krmíte například motýlky? Děkuji za odpovědi.
Zdravím, já dávám motýlkum plesnivce.Koupim je na burze v Přerově doma zamrazim a pak zkrmují.