Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2017 06:07
Querido

XXX.XXX.225.34

Čo donesiete ? Ja kakariky stepitelne na modre, cena dohodou, budú sa vykupovať kakariky zelené a žlté nevie niekto ?

12.12.2017 08:44
sharon

XXX.XXX.151.124

Predám : 1.1 pap. amboin kr.11 s DNA + 06 s DNA + 1.0 pap. amboin kr.17 s DNA + 1.1 pap. karmínový kr.17 s DNA, nepríbuzní, návšteva vítaná, dohoda, LACNO PREDÁM, donesiem do Nitry 17.12.17.

16.12.2017 07:48
sharon

XXX.XXX.151.124

Vianočná cena - PREDÁM : 1.1 pap. amboin kr.11 s DNA + 06 s DNA + 1.0 pap. amboin kr.17 s DNA + 1.1 pap. karmínový kr.17 s DNA, nepríbuzní, návšteva vítaná, dohoda, donesiem do Nitry 17.12.17.

16.12.2017 12:47
fuksia

XXX.XXX.197.168

Poslednú dobu rozmýšľam načo sa zakladá vlákno ohľadom burzy Nitra, keď sa tu pripoja až traja chovatelia aj z mojím príspevkom, neviete čím to može byť že sa tu poslednú dobu pripája čím menej diskutujúcich.

16.12.2017 17:02
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

fuksia napsal(a):
Poslednú dobu rozmýšľam načo sa zakladá vlákno ohľadom burzy Nitra, keď sa tu pripoja až traja chovatelia aj z mojím príspevkom, neviete čím to može byť že sa tu poslednú dobu pripája čím menej diskutujúcich.

V tento zimný čas sú chovateľské dni krátke, treba toho za vidna dosť stihnúť a oddýchnuť pred vandrovkou na burzu.

Po vyzametaní voliér, prebytky sa ponesú do výkupu a s tým sa niet čo chváliť. Azda až potom, o kurze vo výkupe.

18.12.2017 13:37
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Po roku opäť na návšteve burzy v Nitre.

Mimochodom pred mesiacom som bol na výstave zvierat v Nitre, ale nie na burze.

Na túto burzu som pricestoval i s priateľom chovateľom, takže sme mali dosť času niekoľko krát prejsť sa po celej burze. Výkup kanárikov v dobre temperovanej hale som nevidel, asi nebol.

Na predaj doniesol som dvojciferný počet farebných kanárikov melanínových farieb, najmä samičky. Z dôvodu, aby som na jar 2018 opäť nepostavil dvojciferný počet chovných párov.

7 žltých opálových A - intenzívnych a 1 žltá (opál) B – neintenzívna, všetko samičky, mali za krátku chvíľu nových, zahraničných majiteľov/odberateľov.

Následne som doplnil uvoľnené mini boxy s ďalšími kanárikmi, a to najmä „štiepiteľnými na opál, pre chov ideálnych opálových“, nutne potrebných partnerov. Nastal o tieto ďalšie kanáriky nezáujem...Takto končí chov každej náročnejšej mutácii?

Samozrejme domov som nič nepriniesol „hodnotných štepákov“ zobral priateľ, skúsený chovateľ opálových kanárikov. Ďalších vtákov kanárikov, ktorých som prevzal od chovateľov, ako výmenu za mojich, som všetkých dal priateľovi do karantény...

Čudujme, že na burzách a výstavách vtáctva pri kanárikoch nevieme rozoznať, akej farby je kanárik, a vôbec „čo je A – intenzívny, B – neintenzívny a štandardne C - mozaikový farebný kanárik. Ďakujem za dôveru tým návštevníkom burzy, ktorí ma poprosili, požiadali o poradenie pri svojom nákupe.

Doma v poznámkach s dátumom 17.12.2017 Nitra, pri doplnení údajov v kmeňovej knihe, zostáva smútok.

Toľko k burze v Nitre. Spoveď od chovateľa, starobného dôchodcu, ktorý 34 rokov špecializuje sa chovu farebných kanárikov a spievajúcej euroázijskej fauny.

Dovidenia na burze 28. januára 2018 http://www.agrokomplex.sk/wp-content/uploads/2017/11/0018_a4_SK_2verzia150.pdf.

18.12.2017 15:12
stewe5

XXX.XXX.36.251

fuksia napsal(a):

Protože se k sobě lidi chovaj jak hovada a ne jak lidi...já myslím že je to tím...začátečník se tady na něco zeptá a hned 2-3 přechytralý moralisti začnou napadat, vyměn bidla, dej jim sepiovku, malá klec atd...když toho ptáčka maj doma půl dne a daj sem dotaz tak je to asi moc nenadchne...takže už se ani neptaj...

18.12.2017 15:33
fuksia

XXX.XXX.197.168

stewe5 napsal(a):
Protože se k sobě lidi chovaj jak hovada a ne jak lidi...já myslím že je to tím...začátečník se tady na něco zeptá a hned 2-3 přechytralý moralisti začnou napadat, vyměn bidla, dej jim sepiovku, malá klec atd...když toho ptáčka maj doma půl dne a daj sem dotaz tak je to asi moc nenadchne...takže už se ani neptaj...

Plne s vami súhlasím.

18.12.2017 17:26
canar

XXX.XXX.201.247

stewe5 napsal(a):

V jistém ohledu máte pravdu...ovšem s tím moralizováním začátečníků... z jiného pohledu na věc se zdá, že poslední dobou je běžný začátečnický fenomén stylu - "pořídím si a pak se ptám"... nezlobte se na mne, ale pořídit si živého tvora aniž bych se zajímal předem na základní nezbytnosti, povinnosti.. jen vypovídá o mentalitě a smyslu pro odpovědnost těch "pseudozačátečníků"... brzy bude po Vánocích..a nepochybně se za se jako každý rok začnou plnit útulky pro "neuvážené dárečky".. dokážu pak pochopit, že se některým praktikům nechce neustále radit, když mnohdy je to zjevně beznadějné a předem odsouzeno k nezdaru... Neříkal náhodou...tuším "nějaký" Ježíš... "Nehažte perly sviním!"... Berte to v nadsázce! Hezké Vánoce!

20.12.2017 17:45
zbosace

XXX.XXX.17.185

Kazdy povraz ma dva konce. Ako chovatel- predajca je POVINNY zdelit kupujucemu vsetky zakladne informacie ohladom chovu tak aj kupujuci by sa mal DOZADOVAT zdelenia tychto informacii. Mentalnu stranku noveho majitela som nie schopny posudit pri kupe. To az neskor ked sa napriklad stretneme alebo mi necha kontakt a ja ho po urcitej dobe oslovim ci je vsetko OK. Kontakt na seba nechavam kazdemu ak by potreboval poradit. Zaciatocnici to vyuzivaju aj ked som im poskytol tmoznost spytat sa tu na if. Drviva vecsina sa tu odmieta zapojit koli nevrazivosti a arogancii ktora tu casto panuje. Skoda ze i ludia ktory podla mna su ako chovatelia vedomostne na vysokej urovni dehonestuju svoj prejav nie prave slusnym vyjadrovanim. Na druhej strane, su tu aj taky provokatery, a ked sa tieto dve povahy stretnu, clovek aj zabudne o com v tej teme vlastne ide.. Aha, aj ja tu pisem o inom a nie otom co je v zadani...

24.12.2017 09:48
fuksia

XXX.XXX.244.149

canar napsal(a):
V jistém ohledu máte pravdu...ovšem s tím moralizováním začátečníků... z jiného pohledu na věc se zdá, že poslední dobou je běžný začátečnický fenomén stylu - "pořídím si a pak se ptám"... nezlobte se na mne, ale pořídit si živého tvora aniž bych se zajímal předem na základní nezbytnosti, povinnosti.. jen vypovídá o mentalitě a smyslu pro odpovědnost těch "pseudozačátečníků"... brzy bude po Vánocích..a nepochybně se za se jako každý rok začnou plnit útulky pro "neuvážené dárečky".. dokážu pak pochopit, že se některým praktikům nechce neustále radit, když mnohdy je to zjevně beznadějné a předem odsouzeno k nezdaru... Neříkal náhodou...tuším "nějaký" Ježíš... "Nehažte perly sviním!"... Berte to v nadsázce! Hezké Vánoce!

Treba úprimne zaloviť v minulosti, dať si ruku na srdce a zaspomínať ako sme začínali my, či sme niektorý neboli náhodu aj horší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík