Alexandr maly - presun do venkovni voliery

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2017 22:21
Petra7979

XXX.XXX.186.89

Zdravim,
prosim zkusene chovatele o radu. Mame alexandra maleho, ktery je cely zivot zvykly v byte. Je mozne ho dat pres jaro a leto do venkovni voliery nebo je to zbytecne riskantni? Moc dekuji za nazory.

13.12.2017 23:38
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Ano, do venkovní voliery ho můžete dát, až budou teploty vyšší než 10°Celsia, on si postupně zvykne a pak už vydrží i nižší teploty.

14.12.2017 15:55
lupus4

XXX.XXX.95.53

Horák lutino napsal(a):
Ano, do venkovní voliery ho můžete dát, až budou teploty vyšší než 10°Celsia, on si postupně zvykne a pak už vydrží i nižší teploty.

až budou teploty vyšší než 10°Celsia,

i v noci, čili po skutečně proběhlých "ledových mužích" to bývá už OK

14.12.2017 23:03
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Ano, pro ty, kteří nepochopili i v noci.

14.12.2017 23:09
dorousek

XXX.XXX.205.68

Děkuji zkušeným chovatelům. Ještě prosím dotaz. V jakých měsících bude moct být ve voliéře, aby nebylo pod 10 °?

14.12.2017 23:36
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Když si zvykne na nižší teploty klidně i do listopadu, ale musí mít zákryt.

15.12.2017 00:35
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Horák lutino napsal(a):
Když si zvykne na nižší teploty klidně i do listopadu, ale musí mít zákryt.

...a proto žijí v Belgii, Německu, Rakousku, Švýcarsku i jinde v Evropě ve volné přírodě celý rok!?PŔEKVAPIVÉ !

15.12.2017 11:46
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

kubrt11 napsal(a):
...a proto žijí v Belgii, Německu, Rakousku, Švýcarsku i jinde v Evropě ve volné přírodě celý rok!?PŔEKVAPIVÉ !

Ano žijí tam, ale pták který žije celoročně v bytě, není aklimatizovaný na nízké teploty, nemá ani dost silnou vrstvu peří, jako chovatel by jste to měl vědět.JAK PŘEKVAPIVÉ.

15.12.2017 17:05
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

dorousek napsal(a):
Děkuji zkušeným chovatelům. Ještě prosím dotaz. V jakých měsících bude moct být ve voliéře, aby nebylo pod 10 °?

Všichni Vám dobře poradili. Klidně pak může být veku i v nočním mrazu, nebudu rozvádět.
Přesun zjara by měl respektovat rozdíl teplot. V noci nula nevadí, ve dne nad nulou. Záleží z kolika stupňu v zimě doma jde ven. Rozdíl 10°C není pro tak robustního ptáka problém. Neřekl jsem, že šel z 5 °C do - 5° C delší dobu, i to vvydrží v závětří na silném bidle.
Délka dne, potrava a může i mrznout.

15.12.2017 17:35
atobajus

XXX.XXX.195.189

kubrt11 napsal(a):

Ale nežijí tam dobrovolně a když už tam jsou tak si musí nějak poradit a zimu přetrpět, domovina papoušků je úplně někde jinde. Naší povinností, jako chovatelů, je zajistit ptákům potřebné welfare odpovídající konkrétnímu druhu.

16.12.2017 15:08
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

atobajus napsal(a):
Ale nežijí tam dobrovolně a když už tam jsou tak si musí nějak poradit a zimu přetrpět, domovina papoušků je úplně někde jinde. Naší povinností, jako chovatelů, je zajistit ptákům potřebné welfare odpovídající konkrétnímu druhu.

Pane, máte naprostou pravdu s povinností chovatelů, ale tím to končí.
Doufám, že mě čtenáři nenapadnou za poučování. Jsem dost starý a beru už vše se shovívavým poledem sklonku života.
Jestli tam ti papušci žijí dobrovolně nebo ne je úplně jedno. Tito ptáci se tak přizpůsobili životu v Evropě, množí se a legislativci je už navrhují za invazní druhy. Co Vy s Vaším názorem na to?
Kdyby před 100 lety někdo řekl, že zde budou v zimě lítat a hnízdit hrdličky, tak by si klepl na čelo.
Najděte si 200 let staré údaje o zvonohlíkovi a mohl bych pokračovat.
Svět se mění a mně je líto, že pro tzv ekonomický růst, pro nás příjemný spěje k nepříjemným dopadům. Ale to asi obyčejné ptáčkaře nezajímá.

16.12.2017 15:34
kkki

XXX.XXX.54.213

Moudivláček napsal(a):
Pane, máte naprostou pravdu s povinností chovatelů, ale tím to končí.
Doufám, že mě čtenáři nenapadnou za poučování. Jsem dost starý a beru už vše se shovívavým poledem sklonku života.
Jestli tam ti papušci žijí dobrovolně nebo ne je úplně jedno. Tito ptáci se tak přizpůsobili životu v Evropě, množí se a legislativci je už navrhují za invazní druhy. Co Vy s Vaším názorem na to?
Kdyby před 100 lety někdo řekl, že zde budou v zimě lítat a hnízdit hrdličky, tak by si klepl na čelo.
Najděte si 200 let staré údaje o zvonohlíkovi a mohl bych pokračovat.
Svět se mění a mně je líto, že pro tzv ekonomický růst, pro nás příjemný spěje k nepříjemným dopadům. Ale to asi obyčejné ptáčkaře nezajímá.

Plně s Vámi souhlasím, je třeba si i uvědomit, jak dlouho už tu žijí.Každý se umí aklimatizovat, jako Afričani v Evropě a nemusí tím trpět.K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík