Papoušek senegalský versteri

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2017 19:31
59karlos

XXX.XXX.236.183

Chci se zeptat chovatelů senegalců zda se jedná o versteráka děkuji za slušné odpovědí.

14.12.2017 19:50
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Ač málo zkušený v chovu senegalců, ale odchovávám, tak bych řekl, že ano, ikdyž fotka může barevně klamat.. Nechám se poučit.

14.12.2017 20:02
atobajus

XXX.XXX.195.189

59karlos napsal(a):
Chci se zeptat chovatelů senegalců zda se jedná o versteráka děkuji za slušné odpovědí.

Znáte oba rodiče? Mladé a nevybarvené ptáky prezentované jako verstráky bych nekupoval a ani neurčoval příslušnost k poddruhu bez toho, abych viděl živě jejich rodiče.

14.12.2017 20:22
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

atobajus napsal(a):
Znáte oba rodiče? Mladé a nevybarvené ptáky prezentované jako verstráky bych nekupoval a ani neurčoval příslušnost k poddruhu bez toho, abych viděl živě jejich rodiče.

Pane, máte naprostou pravdu, ale vzhledem k překřížení těchto forem v chovech se může stát, že rodiče budou splňovat typ versteri a pak najednou jedno nebo i více mladých budou jen oranžoví. Musel byste vyžadovat rodokmeny jako u králíků nebo psů a i tam někdo může falšovat.
Ale, o co jde? Je to podle fotky velmi mladý pěkný jedinec. Ta barva by mohla být červenější, ale fotky klamou. Když odchová stejného, tak jen blahopřeji.

14.12.2017 21:21
maxa

XXX.XXX.125.165

Asi to bude vesteri má to poměrně světlou hlavu a je pravda červená by mohla být sitější ale chce to vidět rodiče.Před lety jsem měl s odchytu asi dvanáct senegalců velkých a sitě červených jsou hodně variabilní ve zbarvení.Ale krásný jedinec.

14.12.2017 21:25
z jarda

XXX.XXX.60.140

59karlos napsal(a):

Zdravím, no vypadá hezky, ale z jedné foto je těžké posuzovat formu...dejte víc foto - zad, hlavy, prsa a z víc úhlů a je-li to možné i rodičů. Zappe.

15.12.2017 09:59
park

XXX.XXX.222.82

Netroufám si odhadnout, vesteráky jsem nikdy neměl, z toho co mám načtené bych řekl že znaky vesteri tam jsou, ale spíše chci pochválit, opravdu pěkný mladý senegalec

15.12.2017 17:57
smidla

XXX.XXX.157.157

Moudivláček napsal(a):
Pane, máte naprostou pravdu, ale vzhledem k překřížení těchto forem v chovech se může stát, že rodiče budou splňovat typ versteri a pak najednou jedno nebo i více mladých budou jen oranžoví. Musel byste vyžadovat rodokmeny jako u králíků nebo psů a i tam někdo může falšovat.
Ale, o co jde? Je to podle fotky velmi mladý pěkný jedinec. Ta barva by mohla být červenější, ale fotky klamou. Když odchová stejného, tak jen blahopřeji.

Dobry den,

nemusi se jednat ani tak o prokrizeni v chovech. Moje odchytova para (zdravim atobajus ;) ) po nekolik roku vzdy oranzovobrisi, jako rodice. Predloni jedno mlade spis dozluta, jako senegalus.

S pozdravem smidla.eu.

4.1.2018 21:44
pers

XXX.XXX.160.17

5.1.2018 19:42
cone

XXX.XXX.160.136

Ssp. versteri by měla mít nejen sytější oranžověčervené znaky, ale také tmavší šedou i tmavší zelenou základní barvu. Ale troufám si tvrdit, že mnoho krásných současných senegalců jsou kříženci staré ssp. mezotypus a versteri. V době masívních dovozů se chovalo na tom, co si sedlo, zda to jsou stejné poddruhy se zas až tak moc ve většině případů neřešilo.

6.1.2018 07:52
vendyyy

XXX.XXX.139.11

Souhlasím s panem Šiškou.

7.1.2018 21:13
pers

XXX.XXX.160.17

Nic jsem nepsal o senegalcich versteri ale pouze o červených. V realu jsou dva červení a dva oranž. Oba červení mají mnohem tmavší nohy a hlavu. Ještě jsem chtěl dodat že když se bude fotit několika mobily, výsledek bude pokaždé jiný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík