Na jaře plánuji mé malé dceři udělat volieru pro drobotinu. Zatím má jen chůvičky, ale stará se o ně vzorně. Chtěla bych jí v tomto koníčku podporovat za mého dohledu samozřejmě, sama chovám papoušky.. Uvažuju že bych jí pořídila ještě nějakou bezproblémovou drobotinu, aby měla volierku "veselejší" Uvažovala jsem o pásovnících nebo rýžovnících, ti se mi líbí moc, ale všude se píše, že musí mít dostatečně velkou volieru, aby zahnizdili, ovšem nikde už nemůžu najít, co je dostatečně velká..Prolezla jsem kde co... Stačila by volierka 1x2x2 m pro dvě chůvičky,1,1 rýžovník,1,1 křepelka čínská případně ještě jeden pár nějakých dalších prcků, a které byste doporučovali. Děkuji
bathory
napsal(a):
Na jaře plánuji mé malé dceři udělat volieru pro drobotinu. Zatím má jen chůvičky, ale stará se o ně vzorně. Chtěla bych jí v tomto koníčku podporovat za mého dohledu samozřejmě, sama chovám papoušky.. Uvažuju že bych jí pořídila ještě nějakou bezproblémovou drobotinu, aby měla volierku "veselejší" Uvažovala jsem o pásovnících nebo rýžovnících, ti se mi líbí moc, ale všude se píše, že musí mít dostatečně velkou volieru, aby zahnizdili, ovšem nikde už nemůžu najít, co je dostatečně velká..Prolezla jsem kde co... Stačila by volierka 1x2x2 m pro dvě chůvičky,1,1 rýžovník,1,1 křepelka čínská případně ještě jeden pár nějakých dalších prcků, a které byste doporučovali. Děkuji
Já bych doporučila párek astrildů rákosních. Mě úplně uchvátili, krásou i povahou. Mohla bych je pozorovat celý dny. Teď je mám na zimu v kuchyni, staré i ještě malinké, nebojí se a fakt jsou super.
bathory
napsal(a):
Dobry den,
rozmery jsou naprosto dostacujici a nemejte obavu tam jete, i ten jeden par navic tam muzete dat.
S pozdravem smidla.eu.
Děkuji tak to je super. :) Přečtu a nastuduji o všem co doporučujete co možná nejvíce informací. Chtěla jsem se ale ještě zeptat, zda by nastal nějaký velký problém, pokud by se nám nepodařil u ptáků sestavit páreček. U hodně drobotiny nejde pohlaví skoro rozeznat... Rvali by se mezi sebou práci stejného pohlaví?
Pokud budete mít co druh to pár, tak dva jedinci stejného pohlaví snad tolik nevadí, horší je dva páry stejného druhu např. v poměru 3 samci a jedna samice. Každopádně lepší je to mít po 100% párech, sehnat nepříbuzné přímo u chovatele který to pozná a poradí, zveráky nedoporučuji. Držím pěsti. Je super že dítko v chovatelství podporujete.
bathory
napsal(a):
Všichni, co Vám do dneška odpověděli mají pravdu. Ale čím víc ptáků, tím víc nepořádku a častější úlid. Vše se Vám tam vejde i ti robustní rýžovníci. Dnes jich mám venku 20 v hejnu jen tak pro podívání, když někdo přijde pro papoušky. Záleží na rozčlenění prostoru, umístění hnízdních příležitostí a dcera ať už je jakkoli stará bude mít radost. Fandím Vám.
K otázce velikosti dodám. Mám v zimě ve vitríně d110, v 70, hl.50 : A. rákosní, bělolící, AG. kubánka malá, pásovník červenozobý, a.diamantová, ta je trochu rušivý moment.
Je to přeplněné, ale skoro vše tam odchovává. V létě jdou ven.
Děkuji všem moc jste mi pomohli, dcera bude ráda Bude jí teprve 8 ale už teď mi zdatně pomáhá, zatím teda jen s úklidem a krmením, ale snad ten zbytek taky příjde. Mám pár volných bednovek, kam nemám v plánu nic dávat, tak v zimě mohou přezimovat v pohodě v bytě a na jaře volierka taky bude, už jsem jí to slíbila Docela se na to těším bude to něco trochu jiného než na co jsem doposud zvyklá
bathory
napsal(a):
Děkuji všem moc jste mi pomohli, dcera bude ráda Bude jí teprve 8 ale už teď mi zdatně pomáhá, zatím teda jen s úklidem a krmením, ale snad ten zbytek taky příjde. Mám pár volných bednovek, kam nemám v plánu nic dávat, tak v zimě mohou přezimovat v pohodě v bytě a na jaře volierka taky bude, už jsem jí to slíbila Docela se na to těším bude to něco trochu jiného než na co jsem doposud zvyklá
Paní, přimomněla jste mně moje mládí. Dcera v 7 letech se tak starala o kanáry. Dnes je učitelka na ZŠ v Praze má PF i vystudovanoui AMU,5 let zcestovala svět od Aljašky po Jižní australský ostrov, živila se rukama a děti vede k tomu, co v dětství zažila.
A představte si, i v té dnešní škole nebudu uvádět, že v prestižní má dnes úspěch. Co do svého dítěte v mládí dáte, vše se vrátí. Ale dnes to jde strašně rychle. Znovu opakuji. Fandím Vám.
Moudivláček
napsal(a):
Paní, přimomněla jste mně moje mládí. Dcera v 7 letech se tak starala o kanáry. Dnes je učitelka na ZŠ v Praze má PF i vystudovanoui AMU,5 let zcestovala svět od Aljašky po Jižní australský ostrov, živila se rukama a děti vede k tomu, co v dětství zažila.
A představte si, i v té dnešní škole nebudu uvádět, že v prestižní má dnes úspěch. Co do svého dítěte v mládí dáte, vše se vrátí. Ale dnes to jde strašně rychle. Znovu opakuji. Fandím Vám.
Děkuji