Alexander malý akou farbou dopárovať?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2017 19:26
tieno

XXX.XXX.71.26

Alexander malý akou najvhodnejšou farbou dopárovať?Dík.

25.12.2017 20:36
Tato Vovo

XXX.XXX.90.130

Podla mojho nazoru ku kazdemu rovnaku mutaciu aj farbu, ak sa neda, aspom rovnaku farebnu radu, alebo step na farbu protajsku.

25.12.2017 23:20
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Dobrý den, záleží jestli to jsou samci nebo samice.

26.12.2017 00:03
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Samice lacewing neštěpí, tak proto se doporučuje stejná mutace lacewingu pro 100% lacewing a nebo alespoň albino pro modrý Lacewing = 1,0 modrý Lacewing a 0,1 albino. Pro klasický lacewing může být i lutino.
Samci lacewing s ino dávají mladé všechny lacewing.
Pro modrého lacewinga bych sháněla violet kobalt.

26.12.2017 19:06
tieno

XXX.XXX.71.26

Lenkok napsal(a):
Dobrý den, záleží jestli to jsou samci nebo samice.

Samica je modrá samec je žltý.

26.12.2017 19:14
Lenkok

XXX.XXX.79.130

tieno napsal(a):
Samica je modrá samec je žltý.

Pokud je spárujete budete mít mladé žlutý lacewing (Pallid) štěp. na modrou.

26.12.2017 19:25
Lenkok

XXX.XXX.236.3

Samozřejmě pokud Vám štěpí samec na modrou, tak budete obě mutace.

26.12.2017 19:43
tieno

XXX.XXX.71.26

Lenkok napsal(a):
Pokud je spárujete budete mít mladé žlutý lacewing (Pallid) štěp. na modrou.

Chcem ku každému partnera.

26.12.2017 20:44
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Žlutý lacewing samec nese dominantní zelenou barvu, tak pro další nové mutace bych doporučila dominantní šedý lacewing. Předpokládám, že máte asi sourozence, takže pravděpodobně žlutý lacewing samec štěpí modrou. Výsledek této kombinace bude šedý lacewing, modrý lacewing a žlutý lacewing.
Pro modrý lacewing samice bych doporučila Mauve. Výsledek bude 100% Kobalt.

27.12.2017 06:46
tieno

XXX.XXX.71.26

Lenkok napsal(a):
Žlutý lacewing samec nese dominantní zelenou barvu, tak pro další nové mutace bych doporučila dominantní šedý lacewing. Předpokládám, že máte asi sourozence, takže pravděpodobně žlutý lacewing samec štěpí modrou. Výsledek této kombinace bude šedý lacewing, modrý lacewing a žlutý lacewing.

Dakujem za radu.

27.12.2017 16:03
kobalt

XXX.XXX.198.73

Lenkok napsal(a):

Dobrý den.Mutace lacewing-pallid je mutací vázanou na pohlaví. Takže ze spojení 1.0 lacewing x 0.1 modrá bude odchov 1.0 zelený št. na lacewing a modrou a 0.1 lacewing št. na modrou.Předpokládám že samec na nic neštěpí. Jinak i 0.1 lacewig mohou být štěpitelné, např. na modrou, nebo na jiné recesivní mutace..HO-Butterkopf. Šedá barva je dominantní, ale pouze proti modré. Chovu zdar.

27.12.2017 16:19
kobalt

XXX.XXX.198.73

kobalt napsal(a):
Dobrý den.Mutace lacewing-pallid je mutací vázanou na pohlaví. Takže ze spojení 1.0 lacewing x 0.1 modrá bude odchov 1.0 zelený št. na lacewing a modrou a 0.1 lacewing št. na modrou.Předpokládám že samec na nic neštěpí. Jinak i 0.1 lacewig mohou být štěpitelné, např. na modrou, nebo na jiné recesivní mutace..HO-Butterkopf. Šedá barva je dominantní, ale pouze proti modré. Chovu zdar.

Dobrý den.Omlouvám se za unáhlenost.Toto platí pokud 0.1 je pouze modrá.Ze spojeni 1.0 lacewing x 0.1 modrá lacewing 1.0 a 0.1 lacewing št. na modrou. Ze spojení 1.0 lacewing x 0.1 šedý lacewing budou 1.0 lacewing št.na modrou,1.0 olivový lacewing št. na modrou,0.1 lacewing št. na modrou a 0.1 olivový lacewing št. na modrou-za předpokladu, že chovný 1.0 nebude štěpit na modrou, pokud ano bude odchov i v modré a šedé barvě.Chovu zdar.

27.12.2017 17:09
Lenkok

XXX.XXX.235.105

kobalt napsal(a):
Dobrý den.Omlouvám se za unáhlenost.Toto platí pokud 0.1 je pouze modrá.Ze spojeni 1.0 lacewing x 0.1 modrá lacewing 1.0 a 0.1 lacewing št. na modrou. Ze spojení 1.0 lacewing x 0.1 šedý lacewing budou 1.0 lacewing št.na modrou,1.0 olivový lacewing št. na modrou,0.1 lacewing št. na modrou a 0.1 olivový lacewing št. na modrou-za předpokladu, že chovný 1.0 nebude štěpit na modrou, pokud ano bude odchov i v modré a šedé barvě.Chovu zdar.

Upozorňuji oliva je 2f zelené, tak nevím kde by se tam vzala, nebo jste myslel šedozelenou?Za předpokladu že 1,0 lacewing modrou neštěpí bude pouze šedý lacewing a lacewing štěp na modrou.0,1 modrý lacewing modrý je, tak proč by štěpil modrou? O křížení 1,0 lacewing a 0,1 modrou jsem tu ani neprobírala.

za předpokladu, že chovný 1.0 nebude štěpit na modrou, pokud ano bude odchov i v modré a šedé barvě.
Toto je pěkná blbost, v praxi Vám možná lacewing nevydali, protože všechny mutace Vám je v praxi vydat nemusí, každý vrh Vám může vydat, třeba jen šedý lacewing a další modré lacewing, nebo jen lacewing.
Nedávno jsem tu s paní rozluštila štěpení dvou mutací, která měla výsledek asi 25 mutací a potvrzuje se to zatím každý rok a každý rok jiné mutace.

.

27.12.2017 18:01
Lenkok

XXX.XXX.235.105

kobalt napsal(a):

Šedá barva je dominantní, ale pouze proti modré
Toto mi vysvětlete. V jisté věci máte pravdu, protože šedá mutace má základní modrou, takže když spojí dvě recesivní barvy, tak se mi projeví na mladých. Ale jak je možné, že se šedá projeví i s kombinací zelené? Protože šedá nese recesivní modrou a dominantní zelená jí nahradí zelenou s šedým faktorem. Vznikne šedozelená neboli KHAKI.

27.12.2017 18:41
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Ze spojení 1.0 lacewing x 0.1 šedý lacewing budou 1.0 lacewing št.na modrou,1.0 olivový lacewing št. na modrou,0.1 lacewing št. na modrou a 0.1 olivový lacewing št. na modrou-za předpokladu, že chovný 1.0 nebude štěpit na modrou, pokud ano bude odchov i v modré a šedé barvě.
Od roku 1979 vaše výsledky nikdo nezaznamenal.
Tak pokud neštěpí na modrou je tam
1,0 lacewing+ 0,1 šedý lacewing = 1,0 šedý lacewing a 0,1 lacewing štěp na modrou
1,0 lacewing/ modrá + 1,0 šedý lacewing = lacewing/ modrý, šedý lacewing, modrý lacewing a i ten šedozelený lacewing jak značíte olivou/ modrá
Myslím, že jste to tam trochu pomotal, proto moje reakce.
Myslím si, že kombinace jsem zadala celkem dobré, tak pro ty opravy.

27.12.2017 19:34
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Omlouvám se za tu Olivu, já jí říkám šedozelená, opravdu to tak v knize píšou. Jinak za svou kombinací si stojím, až na té 1,0 lacewing +0,1 šedý lacewing, tak mi genetická kalkulačka ukazuje šedý lacewing a lacewing, logicky by měl vyjít pouze šedozelený lacewing.

27.12.2017 20:58
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Ještě jednou se omlouvám za špatné pochopení Kobalta, než mě všichni zkritizuje. Zadal to správně jen, mě rozčílil je jeho první příspěvek s modrou kombinací, kterou jsem vůbec nezadávala u 1,0 lacewingu a pak už jsem neviděla napravo ani na levo. Upozornil na tu šedozelenou, kterou jsem nakonec dala do přílohy a i vysvětlila.
Takže stále předpokládám, že je tam štěp modré mutace:
1,0 lacewing/ modrá + 1,0 šedý lacewing = lacewing/ modrý, šedý lacewing, modrý lacewing a i ten šedozelený lacewing/ modrá
Pokud tedy neštěpí modrou, tak
1,0 lacewing + 1,0 šedozelený lacewing/ modrou
Pro
Pro modrý lacewing samice bych doporučila Mauve. Výsledek bude 100% Kobalt a samci budou štěpit lacewing. A nebo 2 faktorový violet pro 1 f violet.

28.12.2017 09:27
atobajus

XXX.XXX.195.189

tieno napsal(a):
Alexander malý akou najvhodnejšou farbou dopárovať?Dík.

Tady není co radit nebo doporučovat. Chov mutací je o tom, že když se do chovu mutací pustím tak musím já sám mít nějaký cíl, jaké mutace chci chovat a hlavně co chci odchovávat a kam se v chovu posouvat. Podle toho se pak nakupují ptáci a skládají páry.

28.12.2017 21:42
parrot5790

XXX.XXX.57.202

Dobrý deň. Kúpil som odchov, podľa chovatela je chovný pár v zložení modrý x HO farbu netuším. Mám modrého r.2016 to je na 90% samec a 2 ks r.2017 albina podľa mňa a genetiky sú to samice, ale dlhoročný chovatel na presvieča že je 1.1 albino. Neviem akej farby bola samica je možné aby bol od takého páru albino 1.0. Odchov podla chovatela v roku 2016 4 ks modré a v roku 2017 3 ks albin a 1 modrý.

29.12.2017 07:21
Lenkok

XXX.XXX.146.250

parrot5790 napsal(a):
Dobrý deň. Kúpil som odchov, podľa chovatela je chovný pár v zložení modrý x HO farbu netuším. Mám modrého r.2016 to je na 90% samec a 2 ks r.2017 albina podľa mňa a genetiky sú to samice, ale dlhoročný chovatel na presvieča že je 1.1 albino. Neviem akej farby bola samica je možné aby bol od takého páru albino 1.0. Odchov podla chovatela v roku 2016 4 ks modré a v roku 2017 3 ks albin a 1 modrý.

Dobrý den,
Ano nenašla jsem žádnou kombinaci, která by vám dala bílé samce vychází mi jen
1,0 modrý/ ino + 0,1 modrý O. H. Samci modrý a samice modrý a albino.
Pokud Vás dlouhodobý chovatel opravdu přesvěčil o 1,1 albino, tak si udělejte test DNA, protože Vám ani po 3 letech kroužek kolem krku neudělá.
Jedna kombinace, která mi pro samici vyšla, aby samci byli albini je albino H.O. ( blue ino cleartail ), což si vizuálně nedokážu představit a myslím, že by jí chovatel ani neoznačit za O. H., samice ino nestěpí.

3.1.2018 10:42
tieno

XXX.XXX.220.36

Dobrý den.Čakám odchov po HO samica zelená samec modrý.V hniezde sú tri mladé.Ak bude niektoré modré.Rád by som zložil pár ktorý by mohol odchovávať violety hlava chvost.Čím dopárovať, aby bola šanca, že sa v hniezde objaví vileta hlava chvost?Stačí violeta hlava chvost opačného pohlavia?

3.1.2018 17:23
Lenkok

XXX.XXX.235.105

tieno napsal(a):
Dobrý den.Čakám odchov po HO samica zelená samec modrý.V hniezde sú tri mladé.Ak bude niektoré modré.Rád by som zložil pár ktorý by mohol odchovávať violety hlava chvost.Čím dopárovať, aby bola šanca, že sa v hniezde objaví vileta hlava chvost?Stačí violeta hlava chvost opačného pohlavia?

Dobrý den,
Myslím, že modré mít nebudete a pokud ano, tak je to úplně jedno stěpit na O. H. Vám budou všechny. Pro větší šanci pro O. H. Violeta O. H. doporučuji DF (2faktory fialové), při 1f můžete být zklamaný, když nebudete mít štěstí. Při této kombinaci nemusíte mít všechny O. H.
Dědí se fenotyp a i genotyp, myslím že nějaký měsíc se tím zabýváte, je na čase si o tom něco přečíst.

3.1.2018 18:01
tieno

XXX.XXX.220.36

Lenkok napsal(a):
Dobrý den,
Myslím, že modré mít nebudete a pokud ano, tak je to úplně jedno stěpit na O. H. Vám budou všechny. Pro větší šanci pro O. H. Violeta O. H. doporučuji DF (2faktory fialové), při 1f můžete být zklamaný, když nebudete mít štěstí. Při této kombinaci nemusíte mít všechny O. H.
Dědí se fenotyp a i genotyp, myslím že nějaký měsíc se tím zabýváte, je na čase si o tom něco přečíst.

Rodičia sú obidvaja HO.Zelená samica rodičia otec zelený HO matka modra HO Modrý samec rodičia obidvaja modrý HO.Myslel som, že mladé budú všetky HO.

3.1.2018 18:20
Lenkok

XXX.XXX.235.105

tieno napsal(a):
Rodičia sú obidvaja HO.Zelená samica rodičia otec zelený HO matka modra HO Modrý samec rodičia obidvaja modrý HO.Myslel som, že mladé budú všetky HO.

Ano,
V tomhle případě budou O.H modrý a O.H. zelený. Pro fialové O.H. kupte DF Violete O.H. a budete 100% mít viotel O.H.

3.1.2018 18:28
tieno

XXX.XXX.220.36

Lenkok napsal(a):
Ano,
V tomhle případě budou O.H modrý a O.H. zelený. Pro fialové O.H. kupte DF Violete O.H. a budete 100% mít viotel O.H.

Dakujem za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík