Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2018 13:59
fajom

XXX.XXX.70.182

Dobrý den mam garáž 12x 6m výška stěn 4m a sedlová střecha výška hřeben 6m a měl bych představu pěstovat papoušky v tomto prostoru zcela volně zhotovením umělého jezírka, torza stromů prostor s trávou na stěny pověsit větve a podobně.Zatím co jsem se ptal tak jsem nedostal žádnou odpověď jestli je to dobrý nápad nebo blbost.Osazení by bylo od každého druhu jeden pár( Ara ararauna, Kakadu růžový, Kakadu šalamoun, Ara marakána, eclectus, alexandr malý aratinga sluneční, papoušek červenokřídlý, rosela pestrá, korela, kakarik ) Předem děkuji za Vaše názory, bylo by to překrásné ale nevím jestli jsem se trošku nezbláznil ale i přesto děkuji

2.1.2018 16:19
hobychov

XXX.XXX.213.33

Zdravím Vás. Nechci rýpat, ale začněte tí, že si zjistíte jaký je rozdíl pěstovat a chovat Jinak děsná představa soužití kakadu a ostatní ptáci, když kakadu je schopný usmrtit i vlastní samici Pěstovat můžete veškerou zeleninu. J. N.

2.1.2018 16:51
lupus4

XXX.XXX.88.152

pěstovat papoušky v tomto prostoru zcela volně

navrhuji v uvedeném prostoru pěstovat zcela volně marjánu

1) náklady mnohem menší (trochu víc na osvětlení, ale pořád míň než za vámi uvedené papouchy)

2) výrobou mastí pomůžete mnoha babičkám, co si ji na předpis z fin. důvodů nemohou dovolit

a sen něco "pěstovat" se vám tak snadno splní a ještě vejdete v síň slávy jako lidumil

2.1.2018 20:02
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Vlastně si v dotazu sám odpovídáte. Je to blbost a asi jste se trošku zbláznil.
Šílený řev Vám asi nevadí, ale tahle sestava? Nevím co z ní zbude po 14 dnech.
Prostor je to pěkný, nevím tedy kolik má světla. Proč tam nedat hejnový druh, třeba v různých barevných mutacích. Hejno mnichů když si postaví společné hnízdo, Vám řev udělá také dostačující.

3.1.2018 21:20
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Před pár lety byl v časopise Chovatel článek jednoho chovatele, která měl velkou voliéru mezi štíty dvou domů s výhledem do zahrady a choval tam několik druhů větších papoušků, ale jen samce bez samic. Dokonce se časem ochočili tak, že posedávali nedaleko jeho stolku, kde snídal nebo popíjel kávu. Bez samiček budou vydávat v toku asi dost silný křik, ale neviděl bych to tak černě. Hlavně je tam vpustit naráz a ne přidávat jiný druh po nějakém čase. Každý už bude mít své teritorium a další přírůstek by mohl skončit tragicky.

4.1.2018 12:05
docid

XXX.XXX.142.77

Podle mne je to výborný nápad. Na tak velkém prostoru se dá hodně vyřádit, bude to takový "pavilon". Osobně bych volil více ptáků, ať je tam živo.

4.1.2018 18:47
janos

XXX.XXX.74.147

Videl som taku velku volieru dával tam pán celoročné odchov do jari boli preč.ale nechnevajťe do jedné volieru dať ARY čo stojí vela penaz a kakariky čo má hodnotu tak 5eur.

4.1.2018 20:02
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

janos napsal(a):
Videl som taku velku volieru dával tam pán celoročné odchov do jari boli preč.ale nechnevajťe do jedné volieru dať ARY čo stojí vela penaz a kakariky čo má hodnotu tak 5eur.

Od kdy se dělí ptáci podle ceny? Našel bych sto jiných rozdílů.

5.1.2018 10:09
fajom

XXX.XXX.70.182

Všechny papoušky co jsem napsal tak tam CHOVÁM ve voliérách no a kdyby byly na volno tak by měli větší rozlet a volnost.
Děkuji za Vaše názory i za ty rýpavé  každý se někdy splete a nebo vymyslí šílenost  Vám se to nestává ?Děkuji.

5.1.2018 11:56
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.139.205

Postupně si několik let buduji kousek po kousku voliéru 9x6m o výšce 3,5m se záletem 3x3x2m, venkovní výlet bude mít živé stromy a keře, trávník, jezírko, ale více se mě tam budou líbit různé neofemy, droboť, holuby, zlatí bažanti a na doplňění pár mandarinek, jelikož z několika důvodu jsem zastáncem drobnějších papoušků, volím právě tuto sestavu a nemyslím si že by byla méně hodnotná než třeba ary, jen s tím rozdílem že usmrcení mezi sebou nese daleko menší riziko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík