Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2018 17:04
Rom123

XXX.XXX.117.165

Co mi poradíte a doporučíte k páru zebřiček do klece 60x60cm (výška x šířka) a délka 2m? Klec je v prostoru záletů pro větší papoušky, kde v zimě topím na 10°C. Ještě jeden nebo dva páry zeber? Raději bych ale zkusil něco jiného, aby to bylo „pestřejší“, co např. forbesky, motýlky, kardinály nebo rýžovníky? Předem díky za typy.

2.1.2018 17:58
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Rom123 napsal(a):
Co mi poradíte a doporučíte k páru zebřiček do klece 60x60cm (výška x šířka) a délka 2m? Klec je v prostoru záletů pro větší papoušky, kde v zimě topím na 10°C. Ještě jeden nebo dva páry zeber? Raději bych ale zkusil něco jiného, aby to bylo „pestřejší“, co např. forbesky, motýlky, kardinály nebo rýžovníky? Předem díky za typy.

Dotaz mě překvapil, že se někdo ptá dát dohromady ptáky do stovky jako zebřičky a rýžovníky, vlastně skoro domestikované druhy pro začátečníka s ptáky za 1000, - 5000, - Kč od motýlků ke kardinálům. Mám dojem, že dnes je každý papouškář a o ostatních moc neví.
Kardinál bez odchovu je skromný pták, bez hmyzu a trochy klidu neodchová.
Když už mám radit: Zebřičky, holoubky diamantové, rýžovníky, pásovníky, samce hýla mexického, bude zpívat a i kanár se tam vleze. Můžete vybírat.
Jen dodám, že doporučuji ty druhy, které jsem odchoval.

2.1.2018 20:13
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Doplnil bych, ještě by tam mohli být chůvičky, se zebřičkami není problém. To se perou zebřičky mezi sebou, když je více párů.

2.1.2018 21:57
Rom123

XXX.XXX.194.231

Děkuji za reakci. Velice rád bych znal co nejvíce a to nejen z říše exotického ptactva, ale bohužel informací, oborů a zájmů je na jednu hlavu příliš. O to více si cením těch, kteří jsou ochotni svoje zkušenosti sdílet a pomáhat jiným.
Jen doplním, že pár zebřiček jsem "zdědil" a dvoumetrová klec v záletech u větších kolegů mi přijde lepší než ta současná malá klec. No a aby to bylo pestřejší, tak bych rád k zebřičkám přidal nějaký jiný druh. To jen na vysvětlenou proč možná trochu překvapující dotaz a pro někoho i zvláštní přístup.
A z pohledu teploty (v zimě jen 10°C) jsou Vámi uváděné druhy ok? A z pohledu velikosti klece doporučujete celkem 2-3 páry?

3.1.2018 12:36
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Z našeho pohledu, je to "velká"klec, ale když uvážíme, že v přírodě mají daleko větší teritorium tak je pro ně pořád malá. Před lety jsem měl zebry na volno a měli "voliéru" asi 2kmx2km. Na zimu dávám droboť do bytu, jsou v místnosti 4x4m a je jim to málo. Pouštím je na volno a např neofémy se prohánějí každý den, přesto, že jim stačily voliéry 1x2x3m, stejně tak i amadiny diamantové. Výhodou je, že se nebojí a protože mají možnost odletu tak se k nim mohu přiblížit na 20cm a pak teprve odletí. V klecích 150x50x80cm jsou divočejší.

3.1.2018 16:26
hzp

XXX.XXX.83.72

Pro motýlky, forbesky je 10 stupňů málo to je bez debat. Kardinálové by sice tu teplotu dali, ale prostor je poměrně malý, zvlášť pokud tam mají být ještě s něčím. Rýžovníci z deseti stupňů nebudou nijak zvláště odvázaní, ale z vyjmenovaných jsou asi nejvhodnější. Hlavně si u zeber zjednají pořádek. Pokud můžete, přepažte klec napůl a můžete vložit další pár zeber. Mutací je nepřeberně.

4.1.2018 20:37
Rom123

XXX.XXX.194.231

hzp napsal(a):
Pro motýlky, forbesky je 10 stupňů málo to je bez debat. Kardinálové by sice tu teplotu dali, ale prostor je poměrně malý, zvlášť pokud tam mají být ještě s něčím. Rýžovníci z deseti stupňů nebudou nijak zvláště odvázaní, ale z vyjmenovaných jsou asi nejvhodnější. Hlavně si u zeber zjednají pořádek. Pokud můžete, přepažte klec napůl a můžete vložit další pár zeber. Mutací je nepřeberně.

Děkuji za reakce a to i za ty předchozí. Při hledání jsem narazil třeba na papoušíčka šedokřídlého, ale to asi také nebude správná volba. Tak co třeba dva páry zeber a k tomu pár holoubků diamantových?

4.1.2018 20:57
HHH

XXX.XXX.251.142

U zebřiček je zásadní problém, že jsou nenechavé a neustále staví hnízda. S velkou pravděpodobností by holoubkům rozebraly hnízdo, možná by je i škubaly. Z těchto důvodů jsem chov zebřiček ve společných voliérách zrušil. Jednou dokonce vyhnaly z budky neofému a během jediného dne jí zastlaly celou budku i se snůškou. Ve vašem případě bych si troufl je dát dohromady max. s rýžovníky.

Hvbbbgfbnj

2.5.2022 18:35
Hvbbbgfbnj

XXX.XXX.196.68

Mam problém koupil jsem samičku zebřičky k samcovi a furt se s ní pere co s tím😊

Neregistrovaný uživatel

2.5.2022 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jestli jsou v kleci není to nic divného-je dominantní.

6.5.2022 20:48
marcelanej

XXX.XXX.77.101

toto se mi dělo pokaždé, když jsem chtěla přidat jakéholiv ptáka k jinému, který už v kleci byl předtím...jsou teritoriální a chrání si to své...osvědčilo se mi dát připravených více klecí a hodně ptáčky pouštět navolno...snadněji se mi sestěhují "vlastní volbou" a často dokonce tam, kde jsem se je předtím neúspěšně pokoušela "spoluubytovat"...pár dní se stěhují z jedné do druhé, v noci spí spolu i každej sám a pak se obvykle "uchytí", kde se jim nejvíc líbí...teď se mi takto sestěhovali astrildi, kteří se předtím spolu nesnesli..přes den mají otevřené klece, zavírám je jen, když jedem pryč či jdou spát a chvíli cestovali a teď už každej večer stejná sestava - 4 ptáčci v jedné kleci (2 rákosníčci samečci, 1 samička a jedna zebřička-holka)...stejně tak teď spolu bydlí chůvička s kanárkem, měli se rádi od začátku, ale jen mimo klec nebo v otevřené kleci, jak jsem je zavřela, tak se bili....a teď jsem je nechala na volno, kde byly jejich dvě původní klece a jedna nová-větší a spolu se nastěhovali do té nové...

Přidejte reakci

Přidat smajlík