Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2018 18:28
tilia

XXX.XXX.82.57

Zdravím všechny v novém roce a přeji všechno dobré. Mám dotaz, má, nebo nemá vliv na ptáky elektronický plašič na kuny? Výrobci tvrdí, že ne. Máte s tímto nějaké zkušenosti?

3.1.2018 18:41
janos

XXX.XXX.74.147

tilia napsal(a):
Zdravím všechny v novém roce a přeji všechno dobré. Mám dotaz, má, nebo nemá vliv na ptáky elektronický plašič na kuny? Výrobci tvrdí, že ne. Máte s tímto nějaké zkušenosti?

Nemá ale ani na kuny ani mišy to nefungeje.

3.1.2018 20:47
tilia

XXX.XXX.82.57

To tento "přístroj" nikdo nepoužíváte?

3.1.2018 21:55
Honza12

XXX.XXX.52.97

Mě by spíš zajímalo, jaký má účinek elektronický plašič ptáků (vrabců)? Má s tím někdo zkušenosti?

4.1.2018 09:37
V.N.

XXX.XXX.2.242

Dobrý den...po delší době musím přidat svou zkušenost s plašiči myší, kun, lasiček, hrabošů...koupil jsem na netu plašič za cca 1150kč, samozřejmě bylo popsáno vše i to, že když myši mají mladé to myslím, kde jsou papoušci tak plašič nereaguje nebot mateřsky pud je silnější...mamky od myší neodejdou od mladých...tím neopustí prostor tak jsem začal fyzicky likvidovat myši-granule, pasti, vyplavovat vodou až se mě podařilo zlikvidovat vše...ale prst nahoru na druhy den (pořád je zaplý plašič) jsem uviděl opět myši ve voliéře tak že můj závěr...mě to nefunguje...druhý plašiš za pouhých 690kč jsem koupil v Globusu v dobré víře jsem instaloval v dílně, která sousedí z prostorem kde mám voliéry, na Silvestra jsme s přáteli jak se říká klábosili na této dílně a já jim ukazoval nový plašič, který byl umístněn na trámu okna nu a po tomto plašiči se proháněli myši jako F1...tak že můj závěr vyhozené cca 2000kč a nefunguje nic...chovu zdar a smrt myším...pastama, vodou, granulama...

4.1.2018 09:53
stewe5

XXX.XXX.230.56

Ja používám parafínové bloky Ratimor, myši si to natahají do děr a do týdne ani myš...mohu doporučit!

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2018 11:29

Ja som skúšal tiež všeličo, lepidlo na myši fungovalo len pár týždňov potom sa myši naň nechytali, klepce nefungujú vôbec lebo myši idú aj tak po zvyškoch popadaného krmiva na dne voliér. Ako posledný pokus som začal lievať teraz v zimnom období horúcu vodu do dier kde sa myši zdržiavali, potom také mokré vyliezli preč z voliér a pravdebodobne zamrzli pri tých mrazoch. Ale všetko toto je zbytočné keď sa myši množia aj mimo voliér.
Ale nemá niekto skúsenosti s kombinovaním chovom papagájov a prepelíc ? prepelice sa pohybujú len po zemi, konzumujú tiež zvyšky popadaného krmiva a tým by možno aj obmedzili počet myší, čo vy nato ?

4.1.2018 18:36
pisectipapoušci

XXX.XXX.188.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ja som skúšal tiež všeličo, lepidlo na myši fungovalo len pár týždňov potom sa myši naň nechytali, klepce nefungujú vôbec lebo myši idú aj tak po zvyškoch popadaného krmiva na dne voliér. Ako posledný pokus som začal lievať teraz v zimnom období horúcu vodu do dier kde sa myši zdržiavali, potom také mokré vyliezli preč z voliér a pravdebodobne zamrzli pri tých mrazoch. Ale všetko toto je zbytočné keď sa myši množia aj mimo voliér.
Ale nemá niekto skúsenosti s kombinovaním chovom papagájov a prepelíc ? prepelice sa pohybujú len po zemi, konzumujú tiež zvyšky popadaného krmiva a tým by možno aj obmedzili počet myší, čo vy nato ?

Chovám i křepelky... v každé voliéře po páru... kohoutek, občas myši prohání, ale nijak to nepomáhá, už se mi stalo, že jsem myš nachytal i u číňanů přímo v krmítku ve výšce...takže za mě stále dokola je trávit a trávit... do elektronických plašičů jsme nainvestovali také dost a rozhodně zbytečně...sou to potvory...

4.1.2018 19:45

Ešte som videl niekde vo videách ako majú v zahraničí ale aj u nás do polovice voliér zasklené pletivo od vonkajšej strany asi do metrovej výšky, po tom skle by podľa mňa myš nemala vyliezť, lenže ak majú voliéry dno tvorené zeminou tak sa myš aj tak prehrabe.
Ale mne by už ani tak nevadilo že občas cez volieru prebehnú ale dosť vadí keď nachytám myš v krmítkach.
A čo chovám barabandi. spevavé, neofémy, penanty, červenokrýdle a korely, tak jedine samce koriel sú tak agresívne na myši že ich napádajú a ak sú korely na zemi tak samce roztiahnu krídla a takto naháńajú myši po zemi.

5.1.2018 19:00
tilia

XXX.XXX.82.57

Děkuji za vaše zkušenosti, asi jsem vyhodil 700Kč za plašič. Já ho kupoval jeko prevenci proti kunám v motorovém prostoru auta, které parkuji blízko voliér. Měl jsem to tam od nich poťapané a zablácené, ale zatím mě žádné kabely nepřekousaly. Plašič jsem nainstaloval, tak uvidíme. Myši likviduji pastičkami. Mesmí se moc ruzmnožit, pokud pobíhají u ptáků i ve dne, tak je problém...

6.1.2018 19:41
lucas

XXX.XXX.195.41

Mě se jednou stalo, že mi kuna doslova urvala obě nohy u třech mladých nádherných přes pletivo, do voliéry se nedostala... po této zkušenosti jsem ihned koupil plašič kun a myší Deramax profi. Od té doby nic, kuna se už neobjevila... nikdy jsem taky neviděl myš (ani myší hovno) nikde ve voliérách ani okolo. Plašič mám puštěný na hodiny pouze od stmívání do rozednění. Musím tedy říct, že žádné myši jsem tam neměl ani předtím... možná je to tím, že máme tři kočky ale jak říkám 5 let s plašičem a žádný myši, žádný kuny, takže za mě Deramax

7.1.2018 20:18
tilia

XXX.XXX.82.57

A projevilo se provozování plašiče nějak na ptácích, že by třeba nechtěli hnízdit, nebo byli neklidní a podobně?

18.1.2018 21:54
tilia

XXX.XXX.82.57

Tak po 10 dnech provozu plašiče Deramax jsem kuny ani myši nezaznamenal. Asi to funguje...

30.9.2020 22:20
javurek

XXX.XXX.91.189

mě teda plašička funguje. Mám plašičku kun a hlodavců od http://www.janikservis.cz/plasice-kun-a-hlodavcu a s funkčností nemám problém. Ale nad tím, zda jim to nějak neubližuje jsem nepřemýšlela. Osobně jsem ale toho názoru, že je to lepší, než je trávit, což dělal můj taťka i děda. A lepší, než aby mi ničili auto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík