Dobrý den, mám samičku papouška královského, rok a půl. Po nemoci nyní zhubla, má vystouplou hrudní kost. už je v pořádku a normálně přijímá potravu. Co se Vám osvědčilo v rámci rekonvalescence u Vašich opeřenců? Zatím dávám krobě běžné stravy vaječnou směs (Witte Molen), sem tam červíka a Allmix (biskvit pro papousky). Děkuji.
Určitě poradí zkušenější, ale zkuste klidně vařenou rýži, vařené jáhly, bramborovou kaši, kousek vařeného vajíčka, vše nesolené.Oříšky, pokud je má ráda. Důležité je nabízet jídlo co nejčastěji, i přes den a v rámci hry při proletu, prostě všude mít při ruce něco na zub... K pití zkuste nabídnout ovocné šťávy s rozmačkanou dužinou (ne do pítka, ale na lžičku nebo stříkačkou (bez jehly, samozřejmě).
Ale pokud to není s hmotností skutečně kritické, tak tomu nechte spíš volný průběh, pokud je živá, má zájem o okolí a sama dobře žere. Zase to brzy nabere zpět.
U nás bohužel vygradovaly zdravotní potíže až k hospitalizaci a několikadennímu krmení sondou, kdy byla váha cca 69 g a korela byl skutečně jen hrst peří (druhá polovina listopadu), ale teď má 90 g a i když to není ještě jeho normální váha, jsme rádi, že aspoň to.
Vše výše uvedené v první větě doporučila veterinární lékařka, i ty šťávy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja davam po liecbe antibiotik alebo po rekonvalenscencii pri vychudnuti davam Vitamin B to mi radil ak veterinar. Kupujem na burze v NR vo flasticke taka hneda tekutina B complet alebo tak nejako sa to vola. Celkom to pomaha.

Ja som to pouzival pri hyloch kokcidioza. Ale B vitamin az po liecbe, nie je dobre miesat liecivo plus vitamin B. davkovat az po liecbe ako rekonvalenscencia. Zajtra Vam odfotim navod je to tam napisane.

napsal(a):
Ja davam po liecbe antibiotik alebo po rekonvalenscencii pri vychudnuti davam Vitamin B to mi radil ak veterinar. Kupujem na burze v NR vo flasticke taka hneda tekutina B complet alebo tak nejako sa to vola. Celkom to pomaha.
Sice trocha neskoro ale pripajam slubenu fotografiu.