Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevite co to muze byt? Podobne mi zemrel i prvni. Mam je v chovu cca pul roku. Nejsou narozeni u me. Jsou narozeni na jare v dubnu. Nevim o co muze jit.
napsal(a):
Nevite co to muze byt? Podobne mi zemrel i prvni. Mam je v chovu cca pul roku. Nejsou narozeni u me. Jsou narozeni na jare v dubnu. Nevim o co muze jit.
Promintě, ale vy máte chov? To ani neříkejte. Ten pták je celí od roztoču (ptačího svrabu). Kdyby jste nenapsal, že máte chov, tak vám řeknu více, ale nechám to raději na někom ochotnějším. Vy máte, ale problémy se vším co chováte, podle vašich dotazu v jiných vláknech.

Tenhle profil ma totiz nekolik chovatelu.

Omlouvam se, ze jsem to nerozvedl, nejsem dobry v tomhle. Nyni mam uz jen 4 andulky. Nic vic. Jak se mohu proti tomu branit, jak jim mohu pomoci?
barabán
napsal(a):
Promintě, ale vy máte chov? To ani neříkejte. Ten pták je celí od roztoču (ptačího svrabu). Kdyby jste nenapsal, že máte chov, tak vám řeknu více, ale nechám to raději na někom ochotnějším. Vy máte, ale problémy se vším co chováte, podle vašich dotazu v jiných vláknech.
Ve svém stařeckém věku si čtu tuto a podobné diskuze s určitou shovívavostí a tak se ujímám role toho ochotnějšího.
Uvedená odpověď na otázku tazatele kritizuje, ale nic mu nepomáhá.
Ptají se zde od začátečnků po pokročilé a odpovídají znalí i neználci a jak se v tom má tazatel vyznat?
Každý máme v hlavě mozek a tak ho používejme. Informací je tolik, že kdybych je měl ve svém mládí, tak bych jásal."Vidím, jak jsem byl tehdy chovatelsky hloupý", ale nikdo se mně nesmál. Jen dnes poznat, co je kec a co pravda a i to lze snadno zjistit z původu zdrojů.
Vápenka se dá lehce odstranit, hledejte.Ivomec, Arpalit.
Ivomec 1 :10 astrildi nebo 1:3 na kůži papoušci..
My kdysi jsme natírali olejem, bidla u kanárů proti čmelíkům na osičku do peroleje.
Pak bylo DDT. Super vše mrtvé, víme o co se jedná.
Nejsem žádný odborník, mám chov jen za pár desítek tisíc,40 let zkušeností a zastaralé voliéry, mnoho úhynů i odchovů. Fandím všem mladým následovníkům.
Moudivláček
napsal(a):
Ve svém stařeckém věku si čtu tuto a podobné diskuze s určitou shovívavostí a tak se ujímám role toho ochotnějšího.
Uvedená odpověď na otázku tazatele kritizuje, ale nic mu nepomáhá.
Ptají se zde od začátečnků po pokročilé a odpovídají znalí i neználci a jak se v tom má tazatel vyznat?
Každý máme v hlavě mozek a tak ho používejme. Informací je tolik, že kdybych je měl ve svém mládí, tak bych jásal."Vidím, jak jsem byl tehdy chovatelsky hloupý", ale nikdo se mně nesmál. Jen dnes poznat, co je kec a co pravda a i to lze snadno zjistit z původu zdrojů.
Vápenka se dá lehce odstranit, hledejte.Ivomec, Arpalit.
Ivomec 1 :10 astrildi nebo 1:3 na kůži papoušci..
My kdysi jsme natírali olejem, bidla u kanárů proti čmelíkům na osičku do peroleje.
Pak bylo DDT. Super vše mrtvé, víme o co se jedná.
Nejsem žádný odborník, mám chov jen za pár desítek tisíc,40 let zkušeností a zastaralé voliéry, mnoho úhynů i odchovů. Fandím všem mladým následovníkům.
Kdyby jste si přečetl pozorněji, tak roztoče i s názvem zmiňuji. Tak potom, už si snad zadavatel jestliže chce sám něco dohledá. To, že je poměrně lehce léčitelná souhlasím, ale kam vede neléčená vám asi nemusím říkat, stejně jako to kde a co roztoč způsobuje.

Dobře, sjedu si pro to k vererináři. Udelam jak rikate. Vazne vam dekuji. Jmenuje se to tedy vapenka? Ostatni informace si dohledam o tom.
napsal(a):
Dobře, sjedu si pro to k vererináři. Udelam jak rikate. Vazne vam dekuji. Jmenuje se to tedy vapenka? Ostatni informace si dohledam o tom.
Hlavně spalte všechny bidla a vše pořádně vydezinfikovat přípravky tomu určené, bez této podmínky je léčba zbytečná, jelikož se bude roztoč ( Knemidocoptes pilae) stále vracet.

Dobre, dekuju za ochotu davat rady nezkusenemu.
Prohlédli jste si fotky dobře, nebo jen reagujete na již napsané? Ozobí mi nepřijde poničené vápenkou, rozhodně ne natolik, že by měla andulka uhynout. Zobák je prostě špinavý z toho, jak andulka ležela na dvě klece v zrní a bordelu. Podle mne je daleko větším důvodem mokrá/špinavá kloaka a okolí, svědčící skutečně o průjmu (napsal již FERDA-MRAVENEC bez dalšího zájmu diskutujících). Tedy průjmové onemocnění. Tady ale IVOMEC nepomůže, chce to asi antb. (rozhodne veterinář), hlavně udělat rozbor trusu a vyloučit chlamidie. Ostatně pro ně by svědčil i výtok z nozder (ptáka nemám v ruce, ale to může být důvodem, proč je na zobáku a ozobí nalepený prach).
Chovatel má jen andulky, nákaza dále nehrozí. Rozhodně to chce zásah, rychle, ale nebude to zadarmo.
(Na webu najdete hodně obrázků andulek s rozvinutou vápenkou - jeden přikládám).
lupus4
napsal(a):
může se to z nich přenášet na holuby a drůbež?
moje reakce byla pouze na morise o možném přenosu vápenky exoti x drůbež.
Ano, chlamidie jsou přenosné na drůbež i holuby a bohužel i na člověka. Průběh jako u chřipky (u lidí), někdy dost silné (řada lidí skončí v nemocnici). Tedy nepodceňovat.