V té naší ptačí diskuzi mám zatím 1670 příspěvků. Mnoho kladných, což mě těší, nakonec jsme všichni trochu ješitní, ale cením si i negativnch reakcí, protože mně pomáhají k argumentaci.
Na mnohé laické všeobecné dotazy nebo úzce specializované, které většino papouškářských účastníků příliš nezajímají, odpovídám interně.
Té mladé generaci ve věku mých vnuků, co se ptá, přestávám rozumět.
Trochu mě udivuje, že si tazatel zprávu často přečte až za dlouho. nebo vůbec. Nechápu, proč se tedy ptal? A to píšu o případech, že na veřejné diskuzi na jeho dotaz nikdo nereagoval.
Jaké máte zkušenosti Vy ostatní, nebo se mýlím ?
Dobrý den,
Asi bych se zařadila k té mladé generaci. Vzhledem k tomu, že diskuze Fauna je pro mě velký přínos, tak jsem tu velmi často. Poznala jsem tu spousta chovatelů, který mi hodně pomohli a sama jsem si vytřídila se kterými chci být v kontaktu.
Ale k vašemu dotazu, spousta laiků si sem přijde pro otázku, na kterou neznají odpověď a většina z nich najdou jiný zdroj informací a to bud veterinář a nebo Facebook, kde je tak rychlá odpověď, že už je Fauna nezajímá. Ano hodně mých interních zpráv dosud nebyli přečteny a nepočítám s tím, že budou někdy přečteny. Spíše mě vadí, že ti laici mají několik nicků a neví kterým odepisovali.
Dobrý den,
musím se přidat k vašemu tématu...diskuze jsou velmi přínosné i zvlášť pro ty, kteří třeba i začínají nebo mají nějaký problém. Když ale někdy začnu číst zajímavé téma a chovatelé se tam mezi sebou začnou slovně napadat - najednou je celé téma a nějaký závěr pro tazatele pryč...což je docela škoda, pak už se musí opravdu spoléhat na to, že mu někdo napíše nějakou interní zprávu, kde mu poradí. A navíc - každý z nebe nespadl a každý nějak začínal a měl se kde poradit a nečetl jen knížky, každý ty zkušenosti získával jinak! Nedivím se, že se mnohdy tazatel radši stáhne, když vidí ty směšné a urážlivé příspěvky na svoji otázku...a už radši nepíše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
No ovsem jestli se da verit ci neverit, porad je to anonym a pochybuji v dnesni dobe ze by nekdo byl tak vstricny a rozdaval rady, ty v pravem smyslu.
Dobrý den Froli-1,
Ano i já jsem byla obětí zesměšňovaní a to když jsem měla problém dát dohromady pár papoušků, nebo i jiné problémy. Nějakou dobu jsem si diskuze pouze pročítala. Dokonce jsem i některé diskuze řešila i s veterináři zaměřené i na ptactvo. Diskuze si přičítají co vím téměř všichni, protože mnohokrát došli k tomu, že některé rady začínajících chovatelů našli v diskuzi a nebo jim to dokonce někdo poradil. Dnes už mám spousta knich a stále mám pocit, že nic nevím. V těchto diskuzích jste se naučila trochu, získávat nové zdroje informací a to díky tomu, že jsem se snažila najít pravdivé informace. Jsem ráda za chovatele, kteří mně doporučí nové literatury, kterou jsem ještě nečetla. Takto jako laik jsem začínala já.
K tématu tohoto vlákna pravděpodobně vzniklo z důvodu, že se ani ten laik na svůj Nick už nepřihlásí, což se domnívám, že našel nový zdroj.
Jsem ročník 1970, něco jsem přečetl ale drtivou většinu zkušeností jsem si prostě odžil. Snažím se maximálně svoje svěřence pozorovat a moc se toho pak člověk naučí. Mám to daný tak, že trvám na komfortu pro svá zvířata, jinak mě to nebaví. Chovám yorky, morčata a mníšky, pracuji na královácích. Nebyl internet a někam jet za chovatelem bylo mimo, ani auto jsme neměli. Pocházím z vesnice na konci světa. Dám na sebe a tolik průšvihů zase nebylo. Vlastně nebýt škodné a posledně problém s jehličím, tak vycházím celkem s čistým štítem. Často mám chuť poradit, ale je to tu často žumpa. Kdyby se najednou smazaly všechny jalové řádky, moc by toho tady nezůstalo. Přesto jsem nezanevřel a chodím sem, přeci jen občas se něco dozvím i o těch exotech které nechovám.