Jak na sestavení páru?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2018 09:15
PetaaS

XXX.XXX.45.106

Dobtý den... Mám 10 andulek (5 samců,5 samic) a mám tu nějaké papoušky které by se mi líbili kdyby byli v páru s polu, např.: (žluto-bílá samička a šedý sameček) co mám udělat pro to nebo jak mám udělat aby spolu vytvořili pár právě ty co chci? Předem děkuji za odpovědi Staněk.

28.1.2018 09:50
jardybe

XXX.XXX.53.171

Dobry den, pokud to tak chcete, tak je budete muset zaparovat samostatne po jednotlivych parech,
jak si to prejete. jinak se utvori dle sebe a bude to jen nahoda, kdyz to bude sedet.

28.1.2018 12:16
PetaaS

XXX.XXX.45.106

jardybe napsal(a):
Dobry den, pokud to tak chcete, tak je budete muset zaparovat samostatne po jednotlivych parech,
jak si to prejete. jinak se utvori dle sebe a bude to jen nahoda, kdyz to bude sedet.

Takže je musím dát odděleně do samostatny klece? A na jak dlouho?

28.1.2018 12:55
Honza12

XXX.XXX.52.97

Ano dát je do samostatné klece nejlépe tak, aby neviděli na ostatní (zbytek hejna). Než se začnou krmit, dát se to urychlit vložením hnízdní budky.

28.1.2018 14:02
PetaaS

XXX.XXX.45.106

Honza12 napsal(a):
Ano dát je do samostatné klece nejlépe tak, aby neviděli na ostatní (zbytek hejna). Než se začnou krmit, dát se to urychlit vložením hnízdní budky.

Takže až bude krmit jeden druhého tak je z nich pár zda to dobře chápu... Jak dlouho to cca trvá?...A až z nich bude pár tak je můžu dát zase do voliéry ke všem ostatním?...

28.1.2018 14:19
jardybe

XXX.XXX.53.171

Pokud je date zpet do spolecne volierey, tak se mohou a i spise zase prehodi podle sebe.
andulky v tom problem nemaji. dal bych je zvlast.. a nechal je tak hnizdit. az po vyhnizdeni je muzete prendat do spolecne voliery.. kdyz uz to nebude treba. mohou na sebe i videt, pokud pujde o sousedni volierky.. v tom problem nebyva. pokud budou v boxovackach, tak to bude i jednodussi.
at se dari.

28.1.2018 16:50
PetaaS

XXX.XXX.45.106

jardybe napsal(a):
Pokud je date zpet do spolecne volierey, tak se mohou a i spise zase prehodi podle sebe.
andulky v tom problem nemaji. dal bych je zvlast.. a nechal je tak hnizdit. az po vyhnizdeni je muzete prendat do spolecne voliery.. kdyz uz to nebude treba. mohou na sebe i videt, pokud pujde o sousedni volierky.. v tom problem nebyva. pokud budou v boxovackach, tak to bude i jednodussi.
at se dari.

Aha tak dobře děkuju moc

29.1.2018 07:29
park

XXX.XXX.222.82

PetaaS napsal(a):
Dobtý den... Mám 10 andulek (5 samců,5 samic) a mám tu nějaké papoušky které by se mi líbili kdyby byli v páru s polu, např.: (žluto-bílá samička a šedý sameček) co mám udělat pro to nebo jak mám udělat aby spolu vytvořili pár právě ty co chci? Předem děkuji za odpovědi Staněk.

Dobrý den,

jako začínající jsem také míval několik párů andulek v jedné voliéře a používal jsem tuto "metodu" fungovala většinou bez problémů, nevím jestli zimujete venku, ale já andulky zimoval doma v nevytápěné místnosti, na zimu vždy do klecí, samice do jedné klece a samce do druhé, s blížícím se jarem cca začátek března jsem dal páry zvlášť do klecí tak jak jsem chtěl aby se spářili, začal jsem podávat pestrou stravu a míchanici, během tří týdnů byla ruka v rukávě, potom jsem je vypustil najednou do společné voliéry s dostatečným množstvím budek a do měsíce už to v budkách pípalo páry se nekřížili a v pohodě vyvedli dvě někdy i tři hnízda.

PT.

29.1.2018 14:21
PetaaS

XXX.XXX.45.106

park napsal(a):
Dobrý den,

jako začínající jsem také míval několik párů andulek v jedné voliéře a používal jsem tuto "metodu" fungovala většinou bez problémů, nevím jestli zimujete venku, ale já andulky zimoval doma v nevytápěné místnosti, na zimu vždy do klecí, samice do jedné klece a samce do druhé, s blížícím se jarem cca začátek března jsem dal páry zvlášť do klecí tak jak jsem chtěl aby se spářili, začal jsem podávat pestrou stravu a míchanici, během tří týdnů byla ruka v rukávě, potom jsem je vypustil najednou do společné voliéry s dostatečným množstvím budek a do měsíce už to v budkách pípalo páry se nekřížili a v pohodě vyvedli dvě někdy i tři hnízda.

PT.

Andulky jsou přes zimu venku stále ve voliéře a jsou tam s nimi ještě korely a zebřičky... Děkuji vám za odpověď a ještě mě zajímá zda když vytvoří páry a nikdo je nerozdělí tak jestli spolu zůstanou do konce života nebo jestli se každý rok střídají?

7.8.2018 14:38
PavelEl

XXX.XXX.145.53

Honza12 napsal(a):

Můžu mít taky dotaz? Přemýšlel jsem, že bych do společné voliery, kde budou andulky, žebříčky a krepelky, instaloval dvě bednove klece na cíleně páření vybraných barev andulek. Kde by je od ostatních oddělování jen pletivo. Jestli by to mělo smysl. Zatím jsem nedával budky z důvodu letošních i loňských andulek. Spárování zatím nijak nejsou. Lítají, žerou a spí pohromadě v jednom hejnu. Snad jsem to napsal srozumitelně. Předem děkuji za odpovědi Pavel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík