boza
napsal(a):
Dobrý večer v kolika ti letech vám nasedly tito papoušci.Děkuji za solidní odpovědi.
Přečetl jsem si, co chováte, asi o tom už něco víte. A. veneuzelské jsem koupil před 8. lety, je to pár DNA na moji objednávku. Hrabou v budce a ani vajíčko. Později koupení a. modročelí už víc úspěšných hnízdění. R. Low v jednom textu, už nevím kde napsala, že a. venezuelské je přimět k hnízdění někdy problém. Jsou to ptáci dnes velmi levní, kontaktní a jediné mínus podle mé zkušenosti je, jsou to řvouni, ale jen půl hodiny ráno a při západu slunce. Doma nemusíte mít strach, zvášťe u mazlíčka jednotlivce. Vřele je za ty peníze doručuji.
Vyzývám tímto chovatele zkušené v jejich chovu, podělte se se začátečníky. Na jejich chovu už nikdo nezbohatne, není tak pěkně zbarvený jako modročelý, ale povahou stejný.
Měli bychom si, co nás spojuje stejný zájem pomáhat.
Již 8 let chovám pár. Vyzkoušel jsem všechno a pořád nehnízdí. Samec když je v toku svěšuje křídla a samice to dělá taky. Jakmile se k sobě více přiblíží jako, že by na ni samec mohl naskočit, tak samice spustí nepříjemný krákot. Mají oba DNA, takže je to pár. Proto jsem se rozhodoval že je prodám, ale nakonec jsem pořídil další dva kusy a přepároval jsem je. Nový samec 5 let samice 8 let. Starý samec 8 let a nová samice 13 let (ručně dokrmená). Obě páry se docela tolerují, jedí spolu z misek a jsou zvlášť každá v jiné místnosti. Jeden pár je ve voliéře bez výletu ven a druhý má výlet ven. Jsou to dost hluční ptáci. a údajně hnízdí až 7 rokem. Samozřejmě jsou vyjímky.