Dobrý den všem. Máme papouška Žako. Je to velký ničitel hraček a všeho, co se mu v kleci nelíbí. Nesnese ani plechové misky v kroužku. Vše rozšroubuje, uštípe...
Nicméně, dříve se prodávala drátěná koule z extra tvrdého nerez drátu, kam jsme mu dávali ovoce a zeleninu. Nyní ji nemohu nikdy na eshopech ani v kamenných obchodech sehnat.
Prosím, pokud někdo víte, kde by se dala koupit, budeme moc rádi za tip+odkaz :)
Předem moc děkujeme
Dobrý den, co tato? Jestli neni mala. www.rajpapousku.cz/krmitko-na-salat-koule-nejen-pro-papousky/ M.
Erikae
napsal(a):
Dobrý den všem. Máme papouška Žako. Je to velký ničitel hraček a všeho, co se mu v kleci nelíbí. Nesnese ani plechové misky v kroužku. Vše rozšroubuje, uštípe...
Nicméně, dříve se prodávala drátěná koule z extra tvrdého nerez drátu, kam jsme mu dávali ovoce a zeleninu. Nyní ji nemohu nikdy na eshopech ani v kamenných obchodech sehnat.
Prosím, pokud někdo víte, kde by se dala koupit, budeme moc rádi za tip+odkaz :)
Předem moc děkujeme
Neodpovídám na dotaz a asi se má odpověď nebude líbit. Neplatí jen pro žaka.
Tito papoušci a jiní nejsou ničitelé, ale přirozeně okusují, hledají potravu atd. Má to pro ně i význam pro obrušování zobáku, ale to každý ví, ale jaksi to podle nejen vašeho dotazu mnozí nechápou.. "Hračky" jsou jen komerční náhrada. Domnívám se, že pojem, že si papoušek hraje je trochu mimo realitu chování papouška.To, že si s něčím hraje je náš lidský pohled, ale nejsme papoušci. Kdo mě chce oponovat, ať doloží.
Naplňte klec větvemi, pozor na výstupky bočních větviček, aby se nezachytil o kroužek. On to vše rozkouše, bude úklid, ale nic to nestojí, všem to prospěje. Papoušek si bude "hrát" a Vy budete mít po problému.
Neříkejte mi, že když papoušek štípe kovovou karabinu, a je vzteklý, dokud se mu to nepovede, nepřestane, že přirozeně okusuje. Větví na okus má dost, cementových bidel taky. Mě nevadí, že rozcupuje všechny dřevěné věci, co v kleci má. Řěším drátěnou kouli, do které mu dáváme ovoce a zeleninu, aby se zabavil. Píši zabavil, protože ji rozhodně všechnu nežere, spíše ji vyhází na dno klece nebo z klece ven. Ale alespoň si dá šťávu a něco sem tam ochutná.
Ono zase negovat všechny "hračky" pro papoušky a dávat jen větve? Já jsem pro obojí. Komerční hýblátka zase jsou z tvrdšího dřeva a déle vydrží. Hlavní je, aby se papoušek zabavil, když dopoledne lidé nejsou doma a nezačal se škubat!
Erikae
napsal(a):
Neříkejte mi, že když papoušek štípe kovovou karabinu, a je vzteklý, dokud se mu to nepovede, nepřestane, že přirozeně okusuje. Větví na okus má dost, cementových bidel taky. Mě nevadí, že rozcupuje všechny dřevěné věci, co v kleci má. Řěším drátěnou kouli, do které mu dáváme ovoce a zeleninu, aby se zabavil. Píši zabavil, protože ji rozhodně všechnu nežere, spíše ji vyhází na dno klece nebo z klece ven. Ale alespoň si dá šťávu a něco sem tam ochutná.
Ono zase negovat všechny "hračky" pro papoušky a dávat jen větve? Já jsem pro obojí. Komerční hýblátka zase jsou z tvrdšího dřeva a déle vydrží. Hlavní je, aby se papoušek zabavil, když dopoledne lidé nejsou doma a nezačal se škubat!
Je jedna bajka Osel a pes, třeba ji někdo zná. Najděte si to. Tam se píše závěr : Pro poučení oslat příštích, jak to dopadlo.
Žežako plýtvá ovocem a hází ho na zem je u pralesních druhů přirozené, žádná koule tomu nezabrání. To je jako byste se divili šimpanzům, že dělají každý den nové nocoviště.
Kde berete ten závěr, že je vzteklý? Je doloženo, že žako tak dlouho otáčí závitem, trvá to dny a pak ten závěr otevře. My jsme lidé a my mu to dokážeme překazit, nepodsouvat, že je vzteklý a jiné naše city. Mýím se ?
Děkuji hlavně za nesouhlasné reakce, protože kývalů je u nás dost.
Něco lepšího než koule je zde.
http://parrots-parcel.com/shop/papageienspielzeug/metall/treat-cage-medium-edelstahl/
Proč? Protože vím o co jde. Taky jsem ji kupovala, ale zobáku mého amazoňana bohužel neodolala. Tak s ní lomcoval, že se dva svařené spoje uvolnily. A lomcoval s ní proto, protože se mu nedařilo vyndat hlavolam v podobě půlky vlašáku, co byl uvnitř. Chovatelé a mazlíkáři jsou dva odlišné světy. Nelze soudit stejným metrem. Mazlíkář vidí mnohdy, to co chovatel nevidí za celý svůj život. Mazlíkář vidí celou škálu projevů, které jsou obvykle chovatelům skryty(např. různé projevy frustrace).
ferro
napsal(a):
Zkuste
https://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Stainless-Steel-Bird-Toy-Pet-Bird-Parrot-Parakeet-Budgie-Small-Animal-Skewer-Fruit-Spear/32720105691.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.K68Ojy.
Děkuji, toto máme :).
aymy
napsal(a):
Něco lepšího než koule je zde.
http://parrots-parcel.com/shop/papageienspielzeug/metall/treat-cage-medium-edelstahl/
Proč? Protože vím o co jde. Taky jsem ji kupovala, ale zobáku mého amazoňana bohužel neodolala. Tak s ní lomcoval, že se dva svařené spoje uvolnily. A lomcoval s ní proto, protože se mu nedařilo vyndat hlavolam v podobě půlky vlašáku, co byl uvnitř. Chovatelé a mazlíkáři jsou dva odlišné světy. Nelze soudit stejným metrem. Mazlíkář vidí mnohdy, to co chovatel nevidí za celý svůj život. Mazlíkář vidí celou škálu projevů, které jsou obvykle chovatelům skryty(např. různé projevy frustrace).
Děkuji za reakci. On opravdu, když se mu něco v kleci nezdá, mlátí do toho i zobákem docela silně, tak jak si to jinak vyložit. Známe ho, když je klidný, a když klidný není-tudíž je vzteklý. Někdy u toho i nahlas nadává :).