Eklektus - složení páru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2018 00:00
patagonec

XXX.XXX.82.24

Zdravim Všechny Chovatele.Chtel bych si poridit paru Eklektusu Vosmaeri.Otazka zni, Pro slozeni pari je Lepsi poridit 2 samice a 1 samce pro vybrani partnera nebo 2 samce a 1 samici.Pritom vym ze samice byva dominantni a vybyrava si ona samce.Dekuji za vase nazory o vasich skusenostech.Chovu zdar.Preji hezky den.

16.2.2018 10:36
Kokr

XXX.XXX.85.112

patagonec napsal(a):
Zdravim Všechny Chovatele.Chtel bych si poridit paru Eklektusu Vosmaeri.Otazka zni, Pro slozeni pari je Lepsi poridit 2 samice a 1 samce pro vybrani partnera nebo 2 samce a 1 samici.Pritom vym ze samice byva dominantni a vybyrava si ona samce.Dekuji za vase nazory o vasich skusenostech.Chovu zdar.Preji hezky den.

Rozhodně je lepší koupit dva samce a jednu samici. Do voliéry je pustit společně, nebo samici k samcům. Obráceně ne, protože samice je dominantní. V přírodě se samice páří i s více samci najednou, nechává se krmit ode všech. Ale na tento způsob chovu musíte mít dostatečně velkou voliéru, aby si ptáci nepřekáželi. Pokud si samci nesednou, může to dopadnout katastrofálně.

30.12.2018 08:43
paja44

XXX.XXX.233.41

Dobrý den přátelé.

Dovolím si reagovat na tuto diskusi.
Před třemi lety jsem si pořídil MLADÝ pár eklektů. Byli ručně dokrmení ale po odstavení už si maximálně vezmou pamlsek. Žádný jiný kontakt, s námi nemají.
Necháváme je, žít si vlastní život.
Bylo pár okamžiků kdy samička proháněla semečka a naopak.
Dnes sedí na 2 vajíčkách a my se těšíme na začátek ledna 5.-7.? kdy by se měla líhnout ptáčata.
Mám v chovu pap. královské, kakadu růžové, amazoněny modročelé, amazónky modrohlavé i žaky.
Všechny páry jsou složeny jako mladí ptáci.
Tím chci říct, že není potřeba kupovat hejna ptáků pro složení jednoho páru.
Jistě se najdou zasvěciní odborníci kteří mají jiné, lepší zkušenosti.
Toto je ale moje zkušenost a té se držím.
Přeji Vám všem krásný a úspěšný Nový rok 2019

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2019 19:47

Dobry den, vidim ze sa vyznate v chove eklektusov. Chcem sa spytat, kupil som si parik eklektusov cena bola lacna, bohuzial suvisela s tym ako vtaci vyzeraju. Boli u chovatela, ktory ich drzal v tmavej voliere, bez hraciek, iba s dvoma bidlami, no otrasny pohlad. Samec na bruchu vysklbany, samica skareda roztrapkana. Tak som vyskusal, ze mam prazdnu volieru chudakov som ich zobral. Po roku kedze ich krmim denne 80% ovocie zelenina + krmivo pre velke papagaje (chovam tiiez ary), z eklektusov je krasny par, samica nadherne operena, samec sice stale trocha vysklbany na bruchu ale stav sa zlepsil ci uz vizualne alebo aj psychicky je to na nich videt. Tuto zimu som ich premiestnil do vykurovanej miestnosti na prezimovanie, kde mni ostala budka. Samica zniesla 2 vajicka po ktorych sa vyiahlo prve mlada a na druhe cakam. Zatial vsetko krmia ako sa patri, musim si zaklopat.Otazka je prosim Vas v kolkaty den sa maju male eklektusy okruzkovat? Je to moj prvy odchov, kruzky velkost 11mm kupene mam. ALe neviem sa poriadne docitat v ziadnej literature ani na internete v aky den mam mlade kruzkovat. Tipujem cca 14-17 den, ale je to len uvaha z mojej hlavy. A este som zvedavy ako ich okruzkujem kedze samica je brutalne agresivna:) Prikladam foto.
Dakujem za radu
S pozdravom

17.1.2019 04:43
paja44

XXX.XXX.233.41

Dobrý den.
Mě se nakonec ze dvou vajíček vykíhlo jedno mládě, 8.1.
Nejsem žádný odborník a tak jsem se také dotazoval kdy mládě okroužkovat?
Názory se opravdu různí a tak zvolím kompromis. Pokusím se nasadit kroužek až bude mláděti 15 dnů.
Jestli se to povede, nevím. Samička je ostrá jak břitva. A tak to nebudu nijak moc hrotit, abych nestresoval papoušky a tím i sám sebe.
Konec konců, dá se použít kroužek s osičkou, nebo čip.
Přeji vše dobré.
Pavel

17.1.2019 17:44

Dakujem no ja tiez vyskusam asi cca okolo 15teho dna, jeden pan mi pisal ze kruzkova v 14tom dni a kruzok spadol ze to vyskusal na 23den a bolo vsetko v poriadku. Uvidime.
Nech sa dari a dakujem Vam za radu.
S pozdravom

Přidejte reakci

Přidat smajlík