Zdravím, dnes jsem navštívil jako vždy burzu v Českých Budějovicích, která jede, ale docela mně štve a není to jen můj názor, ale otrava těch naháněčů které mají výkupci je dost otravná, než člověk zaparkuje má strach že někoho s nich sejme, když otevře dveře už tam stojí. Nevím ale je to hrozné, vím že je to všude na burzách ale nedá se s tím něco dělat, nemůžou dát pořadatel této burzy podmínku pokud výkup, tak bez naháňky. Pokud dávám něco do výkupu, tak dávám vždy tomu kdo začínal s výkupem ptáků ještě v Plané, to s toho důvodu že si pamatuji že jsme byli rádi za něj.
smrk1973
napsal(a):
Zdravím, dnes jsem navštívil jako vždy burzu v Českých Budějovicích, která jede, ale docela mně štve a není to jen můj názor, ale otrava těch naháněčů které mají výkupci je dost otravná, než člověk zaparkuje má strach že někoho s nich sejme, když otevře dveře už tam stojí. Nevím ale je to hrozné, vím že je to všude na burzách ale nedá se s tím něco dělat, nemůžou dát pořadatel této burzy podmínku pokud výkup, tak bez naháňky. Pokud dávám něco do výkupu, tak dávám vždy tomu kdo začínal s výkupem ptáků ještě v Plané, to s toho důvodu že si pamatuji že jsme byli rádi za něj.
Buďte rádi, že Vás nahání, až k nim budem muset dojíždět bude to daleko horší.
Dobrý den take jsem burzu navstívil s mým tatkou vystoupil jsem z auta a vyndal 2 přepravky s kakarikama než jsem dosel do budovy jeden vykupčí mi prepravky bral z ruky ja na nej že mu to nedam a on za 250 koupim řekl jsem že nejprve pujdu do vnitř poposel jsem 5 m a tam dalsí toho jsem rovnou musel slušne poslat do... bude to asi tím že je mi 15 tak si mysleli že si mužou dovolovat nakonec jsem je vsechni prodal ve vnitř... byla to moje první burza takže jsem byl z tech vykupcíku trochu navetvi
andulka9
napsal(a):
Dobrý den take jsem burzu navstívil s mým tatkou vystoupil jsem z auta a vyndal 2 přepravky s kakarikama než jsem dosel do budovy jeden vykupčí mi prepravky bral z ruky ja na nej že mu to nedam a on za 250 koupim řekl jsem že nejprve pujdu do vnitř poposel jsem 5 m a tam dalsí toho jsem rovnou musel slušne poslat do... bude to asi tím že je mi 15 tak si mysleli že si mužou dovolovat nakonec jsem je vsechni prodal ve vnitř... byla to moje první burza takže jsem byl z tech vykupcíku trochu navetvi
Navetvi z nich budes teprve v lete az bude ptaku dost. To budou zase vsichni vykupaci mistri sveta a budou kazdeho arogantne posilat do p... tak jak je to kazdy rok.
Se zhovývavým úsměvem sleduji tuto kritickou diskuzi o výkupu.
Prodám, nebo neprodám nabízejícímu je moje volba. Nefňukejme. Mnozí producenti těch obyčejných papoušků by bez výkupu byli nešťastní. Já do výkupu dávám jen to co zbude.
Dokomce jsem z výkupu i koupil a byl spokojen. To je jako s prodejem všeho. V Praze byty o kolik víc než v Ústí? A vadí to někomu? Kdo má, ať kupuje, kdo nemá, ať nekritizuje.
Chovám ptáky skoro 50 let, nevydělal jsem, baví mě to, proto mám spoustu druhů.
Kdo chce podnikat v chovu, musí mít jiná kritéria.
Všem zájmovým chovatelům přeji hodně štěstí a hlavně co nejméně úhynů.
smrk1973
napsal(a):
Jako zakladatel této burzy na vás musím zareagovat. Víte proč (i podle vašich slov) tato burza „jede“? Je to právě díky přítomnému výkupu. Výkup a návštěvnost jsou spojené nádoby. Nebude-li výkup, nebude ani kloudná návštěvnost. Věřte, že vím, o čem mluvím. Doba, kdy do Plané začal jezdit první výkupčí už sice přinesla značné navýšení návštěvnosti. Nebyl to ale ještě zdaleka ideální stav. Chyběla tu konkurence, a proto mohl tento jediný přítomný výkupčí stlačovat ceny hodně dolů. Buďme proto rádi za to, že do ČB jezdí výkupců víc (všiml jsem si čtyř?). Nemělo by vás to proto „štvát“, ale naopak těšit, že máte možnost své odchovy snadno udat.
Dobrý den, rybyckar já jsem určitě spokojen sám ze sebou tomu věřte, sám nemám nic proti výkupu, sám tam dávám, ale chce to pravidla, jen jsem chtěl říct že se mi stalo než sem zaparkoval auto tak jsem málem přejel jednoho s těch naháněčů, který už stepoval u kufru a čekal až ho otevřu, nikomu nic nepřeji, ale to v tomto případě smrdí průserem, než se nic nestane, tak zde můžeme psát blbosti, ale až se něco stane tak bude
problém.
smrk1973
napsal(a):
Dobrý den, rybyckar já jsem určitě spokojen sám ze sebou tomu věřte, sám nemám nic proti výkupu, sám tam dávám, ale chce to pravidla, jen jsem chtěl říct že se mi stalo než sem zaparkoval auto tak jsem málem přejel jednoho s těch naháněčů, který už stepoval u kufru a čekal až ho otevřu, nikomu nic nepřeji, ale to v tomto případě smrdí průserem, než se nic nestane, tak zde můžeme psát blbosti, ale až se něco stane tak bude
problém.
Onoje to vse zlozite, je plno veci co nas stve, a jak pisete vse by melo mit pravydla, ale na druhou stranu pravydla jsou od toho aby se porusovala -reknou druzi.Je tolik veci ktere bohuzel nezmenime.Musite brat vec holt takovou jaka je. At se dari v chovu.