Zkřížení dvou druhů pyrur

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2018 10:52
VeronikaLP

XXX.XXX.210.92

Dobrý den,
mám dvě pyrury - černohlavého a zelenolícího. Podle chovatele jsou oba samci, ale ukázalo se že černohlavý je samice, snesla totiž v budce vejce. Chci se zeptat, jaký máte na to názor, nechat je odchovat pokud se jim to povede, nebo jim vejce vzít. Děkuji za názory.

7.3.2018 12:13
sahulalukas

XXX.XXX.211.89

Proč?! To je první věc co mě napadá...

A teď už v klidu :D. Zkuste si projít vlákna o křížení dvou příbuzných druhů, všudeje to stejné, je to k ničemu. Chovatelský přínos nulový. Chápu že chce člověk papoušky rozmnožit :) ale! množte jen páry od jednoho druhu.

Vejíčko tedy radím sebrat a dopárovat stejným druhem :) neberte můj příspěvek prosím nijak zle.

Mnoho zdaru v chovu :) L.P.

7.3.2018 15:39
york

XXX.XXX.89.198

Napadlo mě to samé, proč? Je lepší se pochlubit krásným čistým odchovem, než někde nabízet jakési křížence. Sežeňte oběma správné protějšky a hotovo.

7.3.2018 18:11
saola

XXX.XXX.142.149

Asi mne místní chovatelští puristé pohaní, ale když už se to stalo, vejce bych nechala, stejně u jednoho asi nezůstane. Proč ne? Do budoucna je samozřejmě vhodné opatřit každému vhodného partnera dle druhu, ale asi bych to teď nechala. Třeba budou krásní, chytří a šikovní No, taky, jací jiní by pyrury měli být

Ne, vážně, v jedné z posledních Nových Exot byl článek o neplánovaném kříženci dvou odlišných druhů amozoňanů(? - omlouvám se, nemám časopis teď u sebe), a bylo to docela hezké zvíře.

7.3.2018 18:16
sahulalukas

XXX.XXX.211.89

Ano článek sem četl, mám časopis doma, byl to kříženec senegalce, ale už to, že to člověk jednou zkusí je další argument pro to pak ptáky nepřepárovat.

Protože se objeví otázky:
Proč jim nedopřát mimi když se mají rádi.
Mají krásná miminka tak je nechám spolu a další...

A pak se to šíří jako lavina a víc a víc, většinou začátečníků povolí a produkuje hybridy.

Co se daného článku týče, tak mě osobně jeho vydání "vadí", zase to může fungovat jako jakýsi návod pro laiky že to jde, ale že něco jde neznamená, že to je dobře.

Nikoho nechci kamenovat, ale tyhle kroky škodí chovatelství víc než by se mohlo zdát :)
Chovu zdar L.P.

7.3.2018 18:26
saola

XXX.XXX.142.149

To je těžké, chápu váš postoj. Jen asi není třeba tak mimískovat, nejsme na emiminu

Zase na druhou stranu, pokud ptáci spolu vycházejí, harmonizují, mají se "rádi", tak bych to prostě nechala, protože druhu to neublíží, je vyloučeno, že se bude jednat o masivní odchovy a změnu druhu, možná skončí jako mazlíci u pet majitelů, na tom není nic špatného.

Víte, v chovatelství by mělo jít taky o to konkrétní zvíře, o jeho welfare, já tu obdivovanou a zbožňovanou čistotu zas tak nedoceňuji. ale taky nejsem chovatel, jen mazlíčkář.

Ať se vám daří a máte spokojená zvířata.

7.3.2018 18:30
emill

XXX.XXX.50.144

Podle toho, co psala zadavatelka, tak vůbec neplánovala odchov. Dle chovatele, měla 2 samce, takže o úmyslné křížení dvou druhů ani nestála. Myslím, že zadavatelka není v chovu tolik zběhlá, jako většina diskutujících. Pokud se rozhodne, že se pokusí o tento pokřízený odchov, tak případný odchov dát jen někomu na ochočení, ať se nedostanou do dalšího chovu. A potom se pokusit sehnat vhodné protějšky. V podstatě ani není jistota toho, že druhý pyrura je samec.

7.3.2018 18:32
rybyckar

XXX.XXX.142.1

Me staci kdyz vydim napriklad cigana a bilou holku.kdyz uz se przni lide, naco jeste prznit zvirata, ty oto nestoji a je to dalsi nasili lidi.

7.3.2018 18:36
sahulalukas

XXX.XXX.211.89

rybyckar napsal(a):
Me staci kdyz vydim napriklad cigana a bilou holku.kdyz uz se przni lide, naco jeste prznit zvirata, ty oto nestoji a je to dalsi nasili lidi.

"Pane" hoďte zpátečku, tohle je chovatelská diskuze... Neberu vám váš osobní pocit, ale váš příspěvěk je hodně mimo téma (dost nechutný a omezený). Uvědomte si že sem chodí i děti!

7.3.2018 18:56
sahulalukas

XXX.XXX.211.89

saola napsal(a):
To je těžké, chápu váš postoj. Jen asi není třeba tak mimískovat, nejsme na emiminu

Zase na druhou stranu, pokud ptáci spolu vycházejí, harmonizují, mají se "rádi", tak bych to prostě nechala, protože druhu to neublíží, je vyloučeno, že se bude jednat o masivní odchovy a změnu druhu, možná skončí jako mazlíci u pet majitelů, na tom není nic špatného.

Víte, v chovatelství by mělo jít taky o to konkrétní zvíře, o jeho welfare, já tu obdivovanou a zbožňovanou čistotu zas tak nedoceňuji. ale taky nejsem chovatel, jen mazlíčkář.

Ať se vám daří a máte spokojená zvířata.

Jo to máte pravdu, kdyby to takto bralo víc lidí tak je to ok... problém je že se najdou tací kteří hledají tak dlouho (odpověď na jakoukoliv blbost) a když najdou jedno ano, ignorují 1000x řečené ne a stejně se do toho pustí. Rozhodně sem nechtěl být nijak "agresivní"

Holt už mě ta ifauna asi deformuje :D

Taky přeju mnoho zdaru a spokojené chovance

7.3.2018 21:37
zbosace

XXX.XXX.6.101

Mají se proste rádi". To neobstojí takýto argument. Čo majú robiť ak nemajú partnera svojho druhu? Kto vám zaručí že aj pet mazlicek nového majiteľa neomrzí a posunie ho ďalej. Treba oceniť odvahu zadávateľa že sa vopred informuje i keď je iba na ňom aký urobí záver.

8.3.2018 10:58
VeronikaLP

XXX.XXX.162.76

Děkuji moc za reakce, plánované to nebylo, měli to být dva samci, u jednoho máme test dna u druhého ne, toho jsme kupovali staršího jako samce od chovatele. Budku mají pořád v kleci, protože v ní rádi pyrury spí no a oni asi dělali i něco jiného :-D to jen tak pro odlehčení. Je pravda že bych pak neměla jistotu zda mladé někdo neprodá dál do chovu a to by nebylo dobré, už tak je dost nepodctivých chovatelů co vydávají své ptáky jako čistou linii... takže až dokončí snůšku, vejce jim vezmu, myslím, že jim žádnou psychickou újmu tímto nezpůsobím, nepořizovala jsem si je na odchov ale jako mazlíky, protože pyrurám jsem totálně propadla pro tu jejich úžasnou povahu, tak teď už jen se rozhodnout zda pořídit další volieru a každému přivést toho "správného" partnera, tentokrát už jen s testem DNA smajlík

8.3.2018 11:05
stepka

XXX.XXX.225.10

už tak je dost nepodctivých chovatelů co vydávají své ptáky jako čistou linii... takže až dokončí snůšku, vejce jim vezmu, myslím, že jim žádnou psychickou újmu tímto nezpůsobím,

vezměte je až tak po 5 - 7 dnech, jinak za přístup máte

8.3.2018 13:07
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

"když se mají rádi ať se vezmou" budou mít hezká a chytrá mláďata. Píšete jako mamá Merkelová.

8.3.2018 13:32
martinc

XXX.XXX.43.27

Po tyzdni im vezmite vajicka a vyhodte. Mozte sa utesit tak... ze mozno boli aj tak neoplodnene
A urobte to co pisete, rozdelte ich a dokupte ku kazdemu to svoje, Tak im bude najlepsie.
Alebo jedneho predajte a jedneho dokupte.
Rupicolu samicku by som bral okamzite, mam dvoch volnych samcekov

8.3.2018 15:39
eli22

XXX.XXX.181.33

VeronikaLP napsal(a):
Děkuji moc za reakce, plánované to nebylo, měli to být dva samci, u jednoho máme test dna u druhého ne, toho jsme kupovali staršího jako samce od chovatele. Budku mají pořád v kleci, protože v ní rádi pyrury spí no a oni asi dělali i něco jiného :-D to jen tak pro odlehčení. Je pravda že bych pak neměla jistotu zda mladé někdo neprodá dál do chovu a to by nebylo dobré, už tak je dost nepodctivých chovatelů co vydávají své ptáky jako čistou linii... takže až dokončí snůšku, vejce jim vezmu, myslím, že jim žádnou psychickou újmu tímto nezpůsobím, nepořizovala jsem si je na odchov ale jako mazlíky, protože pyrurám jsem totálně propadla pro tu jejich úžasnou povahu, tak teď už jen se rozhodnout zda pořídit další volieru a každému přivést toho "správného" partnera, tentokrát už jen s testem DNA smajlík

Ne všichni jsou takto rozumní!

11.4.2021 13:19
Petr V.

XXX.XXX.211.232

Dobrý Den. Mám samotného samce černohlavýho. rok 2016

11.4.2021 13:41
eli22

XXX.XXX.58.43

Petr V. napsal(a):
Dobrý Den. Mám samotného samce černohlavýho. rok 2016

??

11.4.2021 13:53
Amazonek 01

XXX.XXX.244.87

Odkud jste, měl bych zájem.

11.4.2021 15:44
vegh

XXX.XXX.119.97

Amazonek 01 napsal(a):

Ešťe aj ja mám 5 kusov rok.2020.cena 50eur.stredné Slovensko.

12.4.2021 09:47
Petr V.

XXX.XXX.211.232

Amazonek 01 napsal(a):

Marianske Lazne. Vy???

12.4.2021 10:06
Amazonek 01

XXX.XXX.92.231

Tak to je pro mě daleko Zlínský kraj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík