Poraďte mi prosím - co pro začátek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2018 17:08
premek2152

XXX.XXX.96.127

Začinal jsem jako rybař ale už nemam moc na to čas spiš vubec.A tak sem chtel začit z Ptactvem poradite mi prosim co si pro zacatek mužu pořidit na rodiny domek a jaci papoušci mužou byt po spolu ve volierach.aby se spolu nebily.chtel bych stavet domaci volieru a velikosti Delka 5m. Šiřka 5m. vyška 2 metry 5ti komorova Voliera Venkovni z vnitřnim diky za komentaře

8.3.2018 17:45
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý den, máte tak zhruba představu, kteří by se Vám líbili, kolik tak finančně, a jestli budete chtít odchovávat mladé i na prodej? Jo a ještě budete moci zálet vytápět? Některé druhy snesou maximálně 10 C a tepleji... Určitě tu spíše dostanete rady ke konkrétním druhům. Dobře vyberte

8.3.2018 18:01
premek2152

XXX.XXX.96.127

Andulky.Korely Alexandr, rosela neco takeho zatepleny vnitřek budee polysterenem a vytapěni určite taky bude ale nevim jake abych jim neubližil

8.3.2018 18:02
premek2152

XXX.XXX.96.127

ale spiš bude vnejsek zatepleny ale nevim kolikatku itong mam použit a kolik polystyren.

8.3.2018 18:07
premek2152

XXX.XXX.96.127

a na vyplatu tak do 1500 zaplatil cca.

8.3.2018 18:19
misimisi

XXX.XXX.243.14

Alexandra malého si teď pořizuji, jsou krásní, ale prý se moc nesnesou s ostatníma.

8.3.2018 18:23
rybyckar

XXX.XXX.142.1

premek2152 napsal(a):
Andulky.Korely Alexandr, rosela neco takeho zatepleny vnitřek budee polysterenem a vytapěni určite taky bude ale nevim jake abych jim neubližil

Prectete si napr, nektere starsi knihy, nebudete pak muset do toho moc investovat hlavne co se tyce toho vytapeni pro australii. Zacinat z internetz neni dvakrat dobra volba.

8.3.2018 18:30
misimisi

XXX.XXX.243.14

Nevím, jestli i roselám, ale alexanrům asi je lépe lehce přitopit. Jestli jde, protáhnout ústřední topení do záletu, nebo elektrické, ale může to být drahé, pokud nemáte tzv. noční proud. Alexandři stojí tak 800 - 2000, to se dá, pokud nechcete drahé mutace 6 - 13000

8.3.2018 18:52
moravák

XXX.XXX.234.166

Podle mého by bylo nejlepší najít nějaké chovatele poblíž a informovat se o pořízení ptactva, věřím, že určitě je toto lepší řešení, než zde na IFAUNĚ. Je třeba i vidět voliery, než časem litovat, co jsem si to vytvořil. Každý máme jinačí představivost. To je prostě jen můj názor. Ať se daří, chovu zdar.

8.3.2018 19:31
misimisi

XXX.XXX.243.14

Jestli el topení, tak doporučuji přímotop cca 1000 W na 15 m2, to bude až až, a kupte si do zásuvky časovač cca 200 kč 2 ks, ať nepřetápíte máme doma i takové elektrické jakoby radiátory, ale topí slabě oproti tomu, jakou velkou mají spotřebu tak je ani nepouštíme. Zdivo Vám neporadím, to není moje parketa

8.3.2018 19:35
otec_vojtika

XXX.XXX.118.212

premek2152 napsal(a):
Začinal jsem jako rybař ale už nemam moc na to čas spiš vubec.A tak sem chtel začit z Ptactvem poradite mi prosim co si pro zacatek mužu pořidit na rodiny domek a jaci papoušci mužou byt po spolu ve volierach.aby se spolu nebily.chtel bych stavet domaci volieru a velikosti Delka 5m. Šiřka 5m. vyška 2 metry 5ti komorova Voliera Venkovni z vnitřnim diky za komentaře

Zvažte zda tu myšlenku chovat papoušky nenahradit myšlenkou chovat drobotinu. Jako rybář jste zvyklý posedět a relaxovat v klidu přírody a přirozeného zpěvu zdejšího ptactva. To co předvádějí papoušci nejde nazvat zpěvem ale neskutečným řevem. Ta volira po zrušení komor Vám stačí jako jedna společná pro drobotinu, pěkně ji zařiďte a osaďte a můžete před ní celé dny vysedávat jako na rybách a relaxovat.

8.3.2018 19:42
misimisi

XXX.XXX.243.14

otec_vojtika napsal(a):
Zvažte zda tu myšlenku chovat papoušky nenahradit myšlenkou chovat drobotinu. Jako rybář jste zvyklý posedět a relaxovat v klidu přírody a přirozeného zpěvu zdejšího ptactva. To co předvádějí papoušci nejde nazvat zpěvem ale neskutečným řevem. Ta volira po zrušení komor Vám stačí jako jedna společná pro drobotinu, pěkně ji zařiďte a osaďte a můžete před ní celé dny vysedávat jako na rybách a relaxovat.

No, ryby jsou němé, bude to šok

8.3.2018 20:23
smidla

XXX.XXX.141.138

Dobry vecer,

nic ve zlem, ale pokud nemate cas na ryby, radeji si papousky neporizujte. Pruty muzete nechat lezet i tyden a nic se nestane, kdyz nemate zrovna cas.

S pozdravem smidla.eu.

8.3.2018 20:47
misimisi

XXX.XXX.243.14

smidla napsal(a):
Dobry vecer,

nic ve zlem, ale pokud nemate cas na ryby, radeji si papousky neporizujte. Pruty muzete nechat lezet i tyden a nic se nestane, kdyz nemate zrovna cas.

S pozdravem smidla.eu.

Máte pravdu, ale i když neznám zadavatele, ani jak to doma má pořešené, to rybaření je spíše o cestování na různá místa, a sezení několik hodin u vody, popř. vláčení na dravce v říčce. Když bude mít ptáčky doma, tak si spíše ten čas udělá chvíli ráno, pak odpoledne, je to jiné než cestování.

8.3.2018 21:42
premek2152

XXX.XXX.96.127

jak sem se venoooval rybam byl jsem každy vikend pryč ale za ryby nezaplatite jen tak 5000 KčVikendy to jede jen za rok jsem zaplatil za cestovani vic jak 8000 Kč tak chci tohoo zatim nechat jak nechcete pomoct tak nepište.

8.3.2018 21:44
premek2152

XXX.XXX.96.127

rybařeni myslim jako koniček ale nemam zrovna na to čass a bavime se snad o Papoušcich.

9.3.2018 06:20
rybyckar

XXX.XXX.142.1

premek2152 napsal(a):
jak sem se venoooval rybam byl jsem každy vikend pryč ale za ryby nezaplatite jen tak 5000 KčVikendy to jede jen za rok jsem zaplatil za cestovani vic jak 8000 Kč tak chci tohoo zatim nechat jak nechcete pomoct tak nepište.

Tak prijedte na pokec, uvidite to vse v realu, jak vnitrni vytapene voliery pro choulostivejsi, tak i ty jednoduche pro australii.Kdyz si udelate cas uvidite i krmeni ktere denne zabere nejakou tu hodinu a muzete prohlednou ruzny stavebni material ktery je vhodny a ktery ne. Castky do volier jdou do desitek tisi Vami navrzeny navrh na stavbu jde udelat v rozmezi cca asi od 20-50tis i draz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2018 13:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co třeba se zajít podívat na nějakou výstavu, trhy nebo k nějakému chovateli papoušků? Ještě bych si to teda pořádně rozmyslela. Taky bych si pročetla knížky a internet-na internetu jsou krásné články, knížky jsou taky nádherné . Papoušek je něco jiného než ptáci u vody-souhlasím s tím, že řvaní papoušků se nedá považovat za zpěv. Taky když onemocní jeden papoušek tak budete mít nemocné všechny a to je taky práce-jeden papoušek bude mít svrab a budou to mít všichni. Může se o papoušky postarat, až budete někde pryč? Potom bych si taky rozmyslela, který druh papouška-papoušků je hodně... Např. :andulka, korela, alexandr, rosela... No a stavba voliér taky výjde dost draho.

12.3.2018 01:37
premek2152

XXX.XXX.96.177

ptal jsem se chovatele tak aspon neco vim.

12.3.2018 01:39
premek2152

XXX.XXX.96.177

ne že nemam cas ale financne to bylo drahe až moc tak prave toho chci nechat a budu doma tak se ttomu budu venovat

12.3.2018 01:54
premek2152

XXX.XXX.96.177

ja sem zednik ja si volieru postavim ale neni prblem se domluvit a prijedu se kouknout odkud jste ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík