Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2018 17:32
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Dobrý den,
Chtěl bych namíchat krmení pro rosely ze slunečnice, bílé slunečnice, žíhané slunečnice, kardi, proso, oves, semenec...a chtěl bych se zeptat v jakem poměru mám tyto druhy namíchat... děkuji za odpověd.

8.3.2018 17:54
lupus4

XXX.XXX.11.112

třeba 30% směs prosa(aspoň tři druhy),20% loupaný oves,20% neloupaný oves,15% slunečnice(tři druhy),10% lesknice, a zbylých 5% kardi, mohár a pohanka...
té slunečnice v létě míň, v zimě víc, dle počasí a také dle možnosti pohybu (délky voliery)
jaké odměrky si zvolíte je na vás

8.3.2018 18:18
frodik

XXX.XXX.233.6

pavka.L napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych namíchat krmení pro rosely ze slunečnice, bílé slunečnice, žíhané slunečnice, kardi, proso, oves, semenec...a chtěl bych se zeptat v jakem poměru mám tyto druhy namíchat... děkuji za odpověd.

30% lesknice,20% zeleného prosa,10% pohanka,10%loupaný oves,10%semenec,10%kardi,5% niger nebo lněné semínko a 5% ostropestřec, slunečnici jen na zimu.

9.3.2018 16:45
karol1234

XXX.XXX.36.102

lupus4 napsal(a):
třeba 30% směs prosa(aspoň tři druhy),20% loupaný oves,20% neloupaný oves,15% slunečnice(tři druhy),10% lesknice, a zbylých 5% kardi, mohár a pohanka...
té slunečnice v létě míň, v zimě víc, dle počasí a také dle možnosti pohybu (délky voliery)
jaké odměrky si zvolíte je na vás

Prepacte ale slunecnice v lete min je divne v lete su vyletene mlade a aspon v naklicenom stave zlucenice klidne vic.

9.3.2018 18:14
lupus4

XXX.XXX.78.200

karol1234 napsal(a):
Prepacte ale slunecnice v lete min je divne v lete su vyletene mlade a aspon v naklicenom stave zlucenice klidne vic.

pán se ptal na míchání směsí, ne na kompletní krmení (také nikdo nepsal o nakličování, zeleném, ovoci atd...)
chce to vnímat čtený text, než se pustíte do "korektur"

9.3.2018 18:40
karol1234

XXX.XXX.36.102

lupus4 napsal(a):
pán se ptal na míchání směsí, ne na kompletní krmení (také nikdo nepsal o nakličování, zeleném, ovoci atd...)
chce to vnímat čtený text, než se pustíte do "korektur"

Pisete 15% slunecnice v lete min neviem ako vase rozely ale moje maju v lete mlade a kludne im dam viac ako[ 15 % a menej ]ako pisete vy.Podotykam ze moj najstarsi par roziel ma 18 rokov, kazdy rok 2 hniezda a zda sa ze im to vyhovuje.

9.3.2018 18:48
lupus4

XXX.XXX.78.200

karol1234 napsal(a):
Pisete 15% slunecnice v lete min neviem ako vase rozely ale moje maju v lete mlade a kludne im dam viac ako[ 15 % a menej ]ako pisete vy.Podotykam ze moj najstarsi par roziel ma 18 rokov, kazdy rok 2 hniezda a zda sa ze im to vyhovuje.

No tak napište svoje složení, já přece netvrdím, že tohle je jediné správné...a zadavatel si vybere...
co chovatel to trochu jiná %, ...v čem je problém?
např, frodík nedává v létě žádnou a toho neopravujete ?

9.3.2018 19:00
karol1234

XXX.XXX.36.102

lupus4 napsal(a):
No tak napište svoje složení, já přece netvrdím, že tohle je jediné správné...a zadavatel si vybere...
co chovatel to trochu jiná %, ...v čem je problém?
např, frodík nedává v létě žádnou a toho neopravujete ?

Problem nie je ziadny len ma zarazila vasa veta v lete kludne min moje zlozenie krmiva je podobne ako pisete vy ale v lete ked maju mlade maju samostatnu misku zo slnecnicou dle libosti a na zmes s urcitym podielom olejnatym a suchsim krmivom ich privikam az v dospelosti ale kazdy ma svoj sposob krmenia.Chovu zdar.

9.3.2018 22:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Tak k té akademické diskuzi o slunečnici.
Záleží na teplotě, proletu, délce dne a tím na podílu energetického zdroje krmiva. A nechci vědátory urazit. Penanty chovám od r.1977 a slunečnici dostávají samozřejmě mimo pestré krmení plná krmítka. Ptáci odchovávají a to i ti, které mám v chovu 12 - 15 roků. Tak nedémonizujte to tučné krmení.
Krmení záleží na mnoha způsobech chovu a nedá se říct ano, ne. Letos v mrazech abnormální spotřeba krmiva a už po 3 dnech tepla ptáci berou polovic i tu slunečnici nechají a dají si jablko. Samozřejmě rozely bychom neměli cpát jen slunečnicí, ale to snad každý ví.
To je tolik názorů, že začátečník neví komu věřit. Třeba mnohdy odsuzovaný semenec. Srovnejte si tabulky tučnosti semence a slunečnice a budete se divit.
Podle toho pak ty rady vypadají. Nezjednodušuji, něco o tom vím.

10.3.2018 05:46
rybyckar

XXX.XXX.142.1

Normalnimu netreba radit, i takto se to da definovat, Bez komentare prosim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík