Mníšek šedý - recesivní ino - koupím

Sháním Mníška šedého - Koupím mníšky šedé - recesivní ino i štěpitelné na r...
Dohodou
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné chovat mníšky ve vice párech nebo samostatně. Mám venkovní voliéry o rozměrech 4x1x2 metrů. V článku jsem četl ze v přírodě si hnízda stavi a hnízdí ve vice párech. Proto se ptám jestli tomu je i tak i ve volieře.
Chtěl bych si je pořidit na přiští sezónu, proto budu rád za každou informaci, dekuji za odpověď.
Rozhodně doporučuji hejnový chov. Má sice své úskalí, ale když pak pozorujete jak si staví své království... Mníšek nepotřebuje velký prolet, není to velký letec... Do takto velké voliéry( je zbytečně dlouhá - je to spíš pro letve jako penant) bych asi 4páry. Důležité je tam dát najednou.
Chovám dva páry ve voliéře 3dx1šx2v protože jsem se prve bál... Dnes bych tam dal klidně 4... Fotka ze sezóny.
Voliéra má sice zálet, ale moji svéhlavci se rozhodli, že budou bydlet před s výhledem. Udělal jsem jim proto takovou konstrukci, aby mohli budovat. Pravda je, že kdybych jim poskytl dostatek materiálu, tak by to hnízdo byli schopni stavět donekonečna... Trošku problém je pak s kroužkovaním a s kontrolou mladých. Když se potřebuju dostat do hnízda, jsem nucet ho částečně rozebrat, ale u mě to není problém. Už druhý den je skoro v původním stavu...
Dekuji za odpověď. Taky jsem si rikal ze pokud bude mozny hejnovy chov tak by tam mohli být tak tri az pet paru. Ve vedlejších volierach mam nadhernaky a rosele zlutohlave proto tak dlouhé. Na různých obrázcích jsem videl ze hnízdí i v budkách ale ja bych rad je nechal vytvorit si hnizdo jako v přírodě. Jen se se trochu obavavam skrz to kroužkovani a kontrolu mladat kdyz jim nacham, volnou'' ruku pri stavbe hnizda.
Mates*
napsal(a):
Dekuji za odpověď. Taky jsem si rikal ze pokud bude mozny hejnovy chov tak by tam mohli být tak tri az pet paru. Ve vedlejších volierach mam nadhernaky a rosele zlutohlave proto tak dlouhé. Na různých obrázcích jsem videl ze hnízdí i v budkách ale ja bych rad je nechal vytvorit si hnizdo jako v přírodě. Jen se se trochu obavavam skrz to kroužkovani a kontrolu mladat kdyz jim nacham, volnou'' ruku pri stavbe hnizda.
Vyzkoušejte a uvidíte. původně jsem také měl připravené budky, ale těm se obloukem vyhnuli a začali stavět v rohu voliéry, proto jsem jim tam udělal základ pro stavbu. Hnízdo při nejhorším můžete pravidelně ubourávat... Chce si to vyzkoušet a časem to vyladíte.
To záleží jaké jim dáte možnosti. Když zvolíte polootevřené budky, tak nejspíš každý bude mít vlastní. U mě si budek ani nevšimli a jali se budovat hnízdo společně v rohu venkovního výletu. Tak jsem jim tam zavěsil konstrukci, která je na dvě části, aby měl každý svůj prostor. Dnes bych asi už dal do mojí voliéry více párů, do rohu zavěsil nějakou velkou větev a nechal je si zbudovat kolinii dle vlastního. Ale jelikož jsou takhle na sebe zvyklý, tak se mi nechce je stresovat změnami.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
U me hnizdi ve skupinovem chovu jedenkrat ale jsou i roky kdy dvakrat.Nestuduji proc, nechavam jim volnou volbu. odchovy jsou takove jaky je zaklad chovneho materialu.jestli budu mit male ci vetsi odchovy zalezi i na jinych faktorech., a ne ze dvakrad rocne odchova.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U me hnizdi ve skupinovem chovu jedenkrat ale jsou i roky kdy dvakrat.Nestuduji proc, nechavam jim volnou volbu. odchovy jsou takove jaky je zaklad chovneho materialu.jestli budu mit male ci vetsi odchovy zalezi i na jinych faktorech., a ne ze dvakrad rocne odchova.
Tak míšky jsem odchovával od r.1978.Tehdy se dělaly podložky z pletiva nebo ošatky na brambory. Hnízdo bylo dokonalé i více párů. Vždy jsem je pozoroval u vchodu do ZOO Brno. Dnes stačí krabice trochou větví a hnízdí. jestli jeden pár nebo čtyřu záleží na prosoru.
Nenáročníl, čilí až na ten křikl>.