Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2018 17:40
Jirka 001

XXX.XXX.252.241

dobrý den jsem začínající chovatel, teprve necelý rok a chovám papoušky nádherné a korely. Včera jsme s rodinou byly okouzleni papouškama v kontaktní ZOO u Tatralandie v Liptovském Mikuláši.Poradí mi prosím někdo, jaké druhy jsme tam potkaly?Bohužel tam zrovna nebyl člověk, který se papouškům věnuje.Zejména mě zajímá na 1. fotce papoušek vlevo, jestli je to nějaký menší druh ary.Jinak jsem tam poznal papoušky královské, horské, červenokřídlé a venku měly alexandry čínské.děkuji.

15.3.2018 19:21
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Jirka 001 napsal(a):
dobrý den jsem začínající chovatel, teprve necelý rok a chovám papoušky nádherné a korely. Včera jsme s rodinou byly okouzleni papouškama v kontaktní ZOO u Tatralandie v Liptovském Mikuláši.Poradí mi prosím někdo, jaké druhy jsme tam potkaly?Bohužel tam zrovna nebyl člověk, který se papouškům věnuje.Zejména mě zajímá na 1. fotce papoušek vlevo, jestli je to nějaký menší druh ary.Jinak jsem tam poznal papoušky královské, horské, červenokřídlé a venku měly alexandry čínské.děkuji.

Pane ara červenoramenný amazonský, chová se docela vzácně než nominátní forma, ani nevím cenu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2018 19:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mi to trochu připomíná amazoňana.

15.3.2018 20:35
maxa

XXX.XXX.125.165

Ano je to ara červenoramenná vzácnější poddruh cumanensis.Cena mám dojem a pokud se pletu tak mě opravte asi 20000, -Kč.

15.3.2018 21:35
Jirka 001

XXX.XXX.252.241

děkuji za reakce.

16.3.2018 21:07
George158

XXX.XXX.156.3

Dobrý den, nezlobte se, ale tohle rozhodně není ara amazonský. Možná kříženec nobilis x cumanensis, ale v žádném případě ne čistý cumanensis (amazonský). Ten má podstatně světlejší horní zobák. Je jich opravdu jako šafránu a vypadají jinak...

17.3.2018 17:37
George158

XXX.XXX.156.3

Fotky sice nejsou moc kvalitní, ale takhle vypadá ara amazonský. Je trošku větší (mohutnější) než nobilis, ale hlavně má světlou horní čelist zobáku (max. úzké tmavé okraje). Zobák je celkově větší a širší než u nobilis. Literatura uvádí, že má víc modré čelo než ara červenoramenný, ale je pravdou, že některé nobilisky ho mají také výrazně modré, ale cumanensis vždy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík