dobrý den jsem začínající chovatel, teprve necelý rok a chovám papoušky nádherné a korely. Včera jsme s rodinou byly okouzleni papouškama v kontaktní ZOO u Tatralandie v Liptovském Mikuláši.Poradí mi prosím někdo, jaké druhy jsme tam potkaly?Bohužel tam zrovna nebyl člověk, který se papouškům věnuje.Zejména mě zajímá na 1. fotce papoušek vlevo, jestli je to nějaký menší druh ary.Jinak jsem tam poznal papoušky královské, horské, červenokřídlé a venku měly alexandry čínské.děkuji.
Jirka 001
napsal(a):
dobrý den jsem začínající chovatel, teprve necelý rok a chovám papoušky nádherné a korely. Včera jsme s rodinou byly okouzleni papouškama v kontaktní ZOO u Tatralandie v Liptovském Mikuláši.Poradí mi prosím někdo, jaké druhy jsme tam potkaly?Bohužel tam zrovna nebyl člověk, který se papouškům věnuje.Zejména mě zajímá na 1. fotce papoušek vlevo, jestli je to nějaký menší druh ary.Jinak jsem tam poznal papoušky královské, horské, červenokřídlé a venku měly alexandry čínské.děkuji.
Pane ara červenoramenný amazonský, chová se docela vzácně než nominátní forma, ani nevím cenu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mi to trochu připomíná amazoňana.
Fotky sice nejsou moc kvalitní, ale takhle vypadá ara amazonský. Je trošku větší (mohutnější) než nobilis, ale hlavně má světlou horní čelist zobáku (max. úzké tmavé okraje). Zobák je celkově větší a širší než u nobilis. Literatura uvádí, že má víc modré čelo než ara červenoramenný, ale je pravdou, že některé nobilisky ho mají také výrazně modré, ale cumanensis vždy.