Dobry den poradi nekdo co to je nejsem si jist myslim samec druhy nevim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Bohuzel podle fotky je to nesmysl, ale na to nekteri casem prijdou, takze zbyde zase jenom tip a ten je k nicemu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohuzel podle fotky je to nesmysl, ale na to nekteri casem prijdou, takze zbyde zase jenom tip a ten je k nicemu.
K dotazu na pohlaví by stačilo poslat detail hlavy a spodní strany křídla a stáří, pak i podle fotky budou rady pravděpodobnější. Jak jednoduché. Snad není problém ty ptáky chytit a chvilku v ruce přidržet.
Moudivláček
napsal(a):
K dotazu na pohlaví by stačilo poslat detail hlavy a spodní strany křídla a stáří, pak i podle fotky budou rady pravděpodobnější. Jak jednoduché. Snad není problém ty ptáky chytit a chvilku v ruce přidržet.
Stále se hádá z kříšťálové koule a nechápu, proč tazatel neposlal fotky, které jsem doporučil.
Co Vy na to mlčící ptazateli papoušík?
zbosace
napsal(a):
Obidve majú okolo oka, myšacinu"- hnedaste perie. Už by iba stačilo skontrolovať kresbu na letkach z vnútornej strany krídla. Je tam či nie?
To jsem viděl i u samců, takže tím bych se neřídil. Opravdu bych dal na tvar hlavy a jestli se jedná o přepeřené ptáky, tak bych se podíval na spodní stranu křídel, jestli je tam bílí proužek.
milan 1
napsal(a):
Bílou čáru pod křídlem mají oba ptáci, ale ten na druhé fotce už se staví a zpívá s roztaženým ocasem, takže samec a to druhé mi přijde podle hlavy stejný tvar, jsou to ptáci z loňského července.
Zřejmě ještě nepřepeřili, takže bílou čáru má i samec. Jeden je samec určitě, ale to druhé dle fotek těžko říct, ale přijde mi, že má menší a kulatou hlavu, tak bych to viděl na samici. Ale opravdu z těch fotek toho moc poznat nejde.
milan 1
napsal(a):
Snad lepší foto.
Tak to druhé podle hlavy a okolí oka by mohla být samice a pak by byla vynikající.
Zkuste ohmatat vzdálenost pánevních kůstek, ikdyž u samice, která nenesla je to téměř stejné jako u sqamce. Máteli cit v prstech, jistý rozdíl tam zaznamenáte. Pak máte samici.
mně to vychází. Posílal jsem nedávno vzorek 2 camazoňanů modročelých sourozenců z června 17. Krk bych dal za to, že to bude pár. Odlišnost hlav i velikost postavy. Při trhání pírek pro DNA jsem zkusil ohmatat pánevní kůstky a manželka, která asistovala slyšela, jak říkám. Je to úplně u sebe, nemůžu uvěřit, oni to budou oba samci. A DNA to potvrdilo.