Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2018 21:44
Cenitram

XXX.XXX.90.68

Dobrý den,
chystám se chovat křepelky čínské. Potřeboval bych poradit jak je mám chovat, protože nevím jestli si mám koupit jeden nebo více párů nebo např.1 samečka a 2 samičky.
Děkuji za odpověď.

23.3.2018 21:57
eli22

XXX.XXX.181.33

Cenitram napsal(a):
Dobrý den,
chystám se chovat křepelky čínské. Potřeboval bych poradit jak je mám chovat, protože nevím jestli si mám koupit jeden nebo více párů nebo např.1 samečka a 2 samičky.
Děkuji za odpověď.

Chovají se po páru.

23.3.2018 22:28
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Cenitram napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.

Jsem starý chovatel r.1944. Žasnu nad otázkou toho, kdo ji dokázal do internetové diskuze napsat. Odpovědí a docela věrohodných je nespočet, stačí si je přečíst. Nebo Vám dělá problém čít delší text?
Zde vám mohu zlomyslně poradit chovat 2 samce a jednu slepičku. Budete tomu věřit? Kdysi jsem jich odchovával hodně. Problém byl, aby se kuřátka neutopila, proto na napájení stačilo víčko od zavařovací sklenice.
Prosím ostatní o omluvu za jedovatý příspěvek.

24.3.2018 07:50
eli22

XXX.XXX.181.33

Moudivláček napsal(a):
Jsem starý chovatel r.1944. Žasnu nad otázkou toho, kdo ji dokázal do internetové diskuze napsat. Odpovědí a docela věrohodných je nespočet, stačí si je přečíst. Nebo Vám dělá problém čít delší text?
Zde vám mohu zlomyslně poradit chovat 2 samce a jednu slepičku. Budete tomu věřit? Kdysi jsem jich odchovával hodně. Problém byl, aby se kuřátka neutopila, proto na napájení stačilo víčko od zavařovací sklenice.
Prosím ostatní o omluvu za jedovatý příspěvek.

Já chovám pár, ale na zimu nechávám obyčejně poslední mladé do jara, aby se navzájem v mrazech hřáli. Letos po oteplení mi ovšem dvě mladé samičky téměř skalpovaly otce - kohoutka, jak na něj byly agresivní. Musela jsme ho oddělit až do prodeje mladých samiček. Vloni to zase bylo v pohodě, takže pokaždé je to jinak.

24.3.2018 08:19
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

na zimu stačí dát trochu sena do závětří a nemusíte mít strach, že by se nezahřáli jen kohoutek se slepičkou. K tomu dotazu jak chovat křepelky asi jen tolik.
Křepelky jsou monogamní to znamená 1.0+0.1, jen bažanti mají svůj harém. Vychází to z toho, že takový bažant se nestará o potomstvo, naopak křepelky jsou příkladnými rodiči. Starají se oba dva rovným dílem. (pokud jsou odchovaní pod rodiči a měli v nich vzor).

24.3.2018 08:53
molousek

XXX.XXX.103.252

Napište kde je budete chovat (klec nebo voliéra ) ?

24.3.2018 09:48
Cenitram

XXX.XXX.90.68

molousek napsal(a):
Napište kde je budete chovat (klec nebo voliéra ) ?

Ve voliéře.

24.3.2018 10:37
Cenitram

XXX.XXX.90.68

corvuscorax napsal(a):
na zimu stačí dát trochu sena do závětří a nemusíte mít strach, že by se nezahřáli jen kohoutek se slepičkou. K tomu dotazu jak chovat křepelky asi jen tolik.
Křepelky jsou monogamní to znamená 1.0+0.1, jen bažanti mají svůj harém. Vychází to z toho, že takový bažant se nestará o potomstvo, naopak křepelky jsou příkladnými rodiči. Starají se oba dva rovným dílem. (pokud jsou odchovaní pod rodiči a měli v nich vzor).

A mohu dát do 1 voliéry více párů nebo jen jeden? Chtěl bych se eště zeptat jesli potřebují budku.

24.3.2018 11:23
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

do jedné voliéry jeden. pár budku nepotřebují. Když jsem míval ve voliéře trávu tak si udělali tak šikovně hnízdo, že se nedalo kolikrát i vypátrat. Samy si vyberou místo a i když jsem jim dával nějaké krytí z větví tůjí, stejně si vybraly místo podle svého a klidně i vedle dvířek do voliéry. Zvyknou si a vůbec se nebojí, dokonce mi občas vylezou ven z voliéry a když nezpanikaříte, tak se vrátí samy zpět. Nechávám je celoročně venku. Když jsem je dal kdysi do tepla, slepička snášela tak dlouho až se vynesla a uhynula.

24.3.2018 12:11
molousek

XXX.XXX.103.252

Jak máte velkou voliéru ?
Ty větvičky používám také, i smrkové.

24.3.2018 12:50
eli22

XXX.XXX.181.33

corvuscorax napsal(a):

Seno dávám, dávám ho i víc, protože na něm sedí v mrazech i bourci. To jsme letos zjistila, normálně se do něj zavrtali i bourci. Jinak každopádně chovat po páru. Možná kdyby byla třeba čtyř, pěti metrová voliéra a dost úkrytů, šlo by i dva páry, ale nevím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík