Cenitram
napsal(a):
Dobrý den,
chystám se chovat křepelky čínské. Potřeboval bych poradit jak je mám chovat, protože nevím jestli si mám koupit jeden nebo více párů nebo např.1 samečka a 2 samičky.
Děkuji za odpověď.
Jsem starý chovatel r.1944. Žasnu nad otázkou toho, kdo ji dokázal do internetové diskuze napsat. Odpovědí a docela věrohodných je nespočet, stačí si je přečíst. Nebo Vám dělá problém čít delší text?
Zde vám mohu zlomyslně poradit chovat 2 samce a jednu slepičku. Budete tomu věřit? Kdysi jsem jich odchovával hodně. Problém byl, aby se kuřátka neutopila, proto na napájení stačilo víčko od zavařovací sklenice.
Prosím ostatní o omluvu za jedovatý příspěvek.
Moudivláček
napsal(a):
Jsem starý chovatel r.1944. Žasnu nad otázkou toho, kdo ji dokázal do internetové diskuze napsat. Odpovědí a docela věrohodných je nespočet, stačí si je přečíst. Nebo Vám dělá problém čít delší text?
Zde vám mohu zlomyslně poradit chovat 2 samce a jednu slepičku. Budete tomu věřit? Kdysi jsem jich odchovával hodně. Problém byl, aby se kuřátka neutopila, proto na napájení stačilo víčko od zavařovací sklenice.
Prosím ostatní o omluvu za jedovatý příspěvek.
Já chovám pár, ale na zimu nechávám obyčejně poslední mladé do jara, aby se navzájem v mrazech hřáli. Letos po oteplení mi ovšem dvě mladé samičky téměř skalpovaly otce - kohoutka, jak na něj byly agresivní. Musela jsme ho oddělit až do prodeje mladých samiček. Vloni to zase bylo v pohodě, takže pokaždé je to jinak.
na zimu stačí dát trochu sena do závětří a nemusíte mít strach, že by se nezahřáli jen kohoutek se slepičkou. K tomu dotazu jak chovat křepelky asi jen tolik.
Křepelky jsou monogamní to znamená 1.0+0.1, jen bažanti mají svůj harém. Vychází to z toho, že takový bažant se nestará o potomstvo, naopak křepelky jsou příkladnými rodiči. Starají se oba dva rovným dílem. (pokud jsou odchovaní pod rodiči a měli v nich vzor).
corvuscorax
napsal(a):
na zimu stačí dát trochu sena do závětří a nemusíte mít strach, že by se nezahřáli jen kohoutek se slepičkou. K tomu dotazu jak chovat křepelky asi jen tolik.
Křepelky jsou monogamní to znamená 1.0+0.1, jen bažanti mají svůj harém. Vychází to z toho, že takový bažant se nestará o potomstvo, naopak křepelky jsou příkladnými rodiči. Starají se oba dva rovným dílem. (pokud jsou odchovaní pod rodiči a měli v nich vzor).
A mohu dát do 1 voliéry více párů nebo jen jeden? Chtěl bych se eště zeptat jesli potřebují budku.
do jedné voliéry jeden. pár budku nepotřebují. Když jsem míval ve voliéře trávu tak si udělali tak šikovně hnízdo, že se nedalo kolikrát i vypátrat. Samy si vyberou místo a i když jsem jim dával nějaké krytí z větví tůjí, stejně si vybraly místo podle svého a klidně i vedle dvířek do voliéry. Zvyknou si a vůbec se nebojí, dokonce mi občas vylezou ven z voliéry a když nezpanikaříte, tak se vrátí samy zpět. Nechávám je celoročně venku. Když jsem je dal kdysi do tepla, slepička snášela tak dlouho až se vynesla a uhynula.
corvuscorax
napsal(a):
Seno dávám, dávám ho i víc, protože na něm sedí v mrazech i bourci. To jsme letos zjistila, normálně se do něj zavrtali i bourci. Jinak každopádně chovat po páru. Možná kdyby byla třeba čtyř, pěti metrová voliéra a dost úkrytů, šlo by i dva páry, ale nevím...