opal88
napsal(a):
Neviem, či žartujete.
V miestnosti s horúcimi kachlami, pecou alebo s otvoreným ohňom zásadne papagája nepúšťať.
Je to jednoduchšie ako zaistovať tieto predmety pred spálením papagája.
Predpokladám, že v byte tiež nemáte na oknách pletivo, aby Vám cez otvorené okno neuletel.
Víte, jde mi právě o to, aby nemusel celou zimu dřepět jen v te kleci, proto potřebuji kamna zajistit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
otazka pro zasmani, jaky jsme. Sice vam muze byt deset ale topit v klasickych kamnach po dobu proletu vaseho tajemneho papouska se neda. Okna tez v lete musi byt zavrena. Pro mene chapajici jeste zvlast.Topit ano ale topidli k tomu urcene, v lete vetrat pouze mrizkou neotvirat okna. Dobra je tez klimatizace.
simon123: Myslím, že Vaše odpověď by se obešla i bez těch narážek. Řekl bych, že podobné dilema bude řešit nejeden člověk.
Jinak s tím řešením to asi fakt nebude nic jiného, než topit v době, kdy bude v kleci nebo v jiné místnosti, případně pořídit nějaký vhodný přímotop. Protože jak jinak to vyřešit, nějakým pletivem? To by bylo asi silně nevzhledné, nepraktické a stejně by se nahřálo a mohlo papouška popálit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechovám už žádné exoty, ale dovolím si vstoupit do této diskuse, protože jsme kdysi měli taky několik ptáčků. Není důvod misimisi zesměšňovat. Kdo má jako topení jen klasická kamna, ví, že se nedají vypnout. Když vystydnou, je zase zima. Bohužel se nám také nepodařilo tehdy kamna opatřit nějakou ochranou. Cokoliv jsme dali přes kamna, i třeba do výšky, zase to bylo horké. Nakonec jsme to vyřešili voliérou místo klece, ale zase to zabere víc místa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Noxi
napsal(a):
simon123: Myslím, že Vaše odpověď by se obešla i bez těch narážek. Řekl bych, že podobné dilema bude řešit nejeden člověk.
Jinak s tím řešením to asi fakt nebude nic jiného, než topit v době, kdy bude v kleci nebo v jiné místnosti, případně pořídit nějaký vhodný přímotop. Protože jak jinak to vyřešit, nějakým pletivem? To by bylo asi silně nevzhledné, nepraktické a stejně by se nahřálo a mohlo papouška popálit?
Nikoho neurazim pisi primo, muze se to i nekomu nelibit ale co na takovou vec napsat to nelze.Co by ste mi odpovedel zrovna vy kdyz se vas zeptam jestli mohu do skodovky naredit benzim, reknete nebo mi napisete ze jsem vul.
Dobry den,
v obyvaku mam krbovou vlozku a topim i kdyz jsou ptaci pusteni v mistnosti. Jeste nikdy se nestalo ze by papousci leteli k plapolajicimu ohni. Vyhoudou vlozky je, ze je obestavena a tim padem horke je pouze predni sklo a ram.
U kamen v pokoji neni nic snazsiho nez udelat kolem nich volieru. Skratka konstrukce s pletivem a kamna uvnitr. Pozor i na kourovod, ten musi byt take skryty. Dnes kdyz tu mame hlinikove prifily, plastove spojky a lehke pletivo to nebude problem. Nemusite pouzit pletivo jako na klec spapouskem, staci nejake z tenkeho dratu. Osobne bych to udelal rozebiratelne a mimo topnou sezonu skoval do sklepa nebo na pudu. Investice do 1000, - a muzete s klidem topit.
S pozdravem smidla.eu.
No přímotopy tu máme také, ale nestačí, místnost je hodně velká, proto máme ještě i ta kamna. Trávíme tu nejvíce času, proto nechci dávat ani papouška jinam, nehledě na ten super prolet, co tady má. Všechna pletiva až tak nevzhledná nejsou, asi to bude nejlepší. Jen mě zajímalo (třeba i někoho jiného), jak to kdo má udělané. Moc děkuji všem, co chápou, že hledám cestu, jak to jde, místo nejde
napsal(a):
Nechovám už žádné exoty, ale dovolím si vstoupit do této diskuse, protože jsme kdysi měli taky několik ptáčků. Není důvod misimisi zesměšňovat. Kdo má jako topení jen klasická kamna, ví, že se nedají vypnout. Když vystydnou, je zase zima. Bohužel se nám také nepodařilo tehdy kamna opatřit nějakou ochranou. Cokoliv jsme dali přes kamna, i třeba do výšky, zase to bylo horké. Nakonec jsme to vyřešili voliérou místo klece, ale zase to zabere víc místa.
Zeptám se, bylo to horké, že by se i tak popálil, nebo by jen uletěl, že je to až nepříjemně teplé? Může si klidně někdo myslet, že se ptám jako malá, ale co se dá dělat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
smidla
napsal(a):
Dobry den,
v obyvaku mam krbovou vlozku a topim i kdyz jsou ptaci pusteni v mistnosti. Jeste nikdy se nestalo ze by papousci leteli k plapolajicimu ohni. Vyhoudou vlozky je, ze je obestavena a tim padem horke je pouze predni sklo a ram.
U kamen v pokoji neni nic snazsiho nez udelat kolem nich volieru. Skratka konstrukce s pletivem a kamna uvnitr. Pozor i na kourovod, ten musi byt take skryty. Dnes kdyz tu mame hlinikove prifily, plastove spojky a lehke pletivo to nebude problem. Nemusite pouzit pletivo jako na klec spapouskem, staci nejake z tenkeho dratu. Osobne bych to udelal rozebiratelne a mimo topnou sezonu skoval do sklepa nebo na pudu. Investice do 1000, - a muzete s klidem topit.
S pozdravem smidla.eu.
Mate pravdu, ale jak to bude vzhledove vypadat to uz si musi kazdy predstavit.Sice je na trhu dosti okrasnych mrizi ale delat kriminal v obyvaku na to musi byt zaludek. No ja si nedovedu ani predstavit ze papousci jsou cely den pusteni, vlastne ano ale s pomoci celodenni uklizecky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mate pravdu, ale jak to bude vzhledove vypadat to uz si musi kazdy predstavit.Sice je na trhu dosti okrasnych mrizi ale delat kriminal v obyvaku na to musi byt zaludek. No ja si nedovedu ani predstavit ze papousci jsou cely den pusteni, vlastne ano ale s pomoci celodenni uklizecky.
Není to taková kalamita, sedí hodně na ptačím stromku, popřípadě tam, kde se to dá bez problému utřít občas je i v kleci Musím konstatovat, že ten ptáček ze všech doma (děti 2+9, manžel, pes) nadělá téměř nejméně
smidla
napsal(a):
Dobry den,
S pozdravem smidla.eu.
Naprosto souhlasím. Ukjryjte kamna na zimu do "voliéry". Bude to esteticky blbě vypadat, ale jde o to čemu dáte přednost. Ať sedí papouch v kleci nebo ať létá. Ani se nemusíte nikoho ptát.
Aby se vlk nažral a koza zůstala celá je někdy obtížné docílit.
Zatím jen takto kvůli maličké, aby na ně nespadla... Třeba to nějak pújde, mám na to skoro půl roku.

misimisi
napsal(a):
Zeptám se, bylo to horké, že by se i tak popálil, nebo by jen uletěl, že je to až nepříjemně teplé? Může si klidně někdo myslet, že se ptám jako malá, ale co se dá dělat
Jednou si dokonce sedl na plotnu, opravdu si popálil nohy. Naštěstí se vyléčil. Ale on jak sedne, než se znovu vznese, chvilku na těch kamnech sedí a stihne se spálit.
napsal(a):
Jednou si dokonce sedl na plotnu, opravdu si popálil nohy. Naštěstí se vyléčil. Ale on jak sedne, než se znovu vznese, chvilku na těch kamnech sedí a stihne se spálit.
Jejda, to je mi líto, každé zranění je totiž zlé. Jen jsem myslela na tu mříž, na kamna to určitě je na popáleninu.
misimisi
napsal(a):
Zatím jen takto kvůli maličké, aby na ně nespadla... Třeba to nějak pújde, mám na to skoro půl roku.
No podle fotky to máte vlastně vyřešené, jen to zvedněte až nad tu rubu a vyřešte k tomu jednoduchá dvířka pro topiče a hotovo. Zase taková opičárna to nebude. Nevím co máta za papouška a tak bych to zevnitř vyplnil pletivem, ve finále z toho může být i sušák na ledacos.
Dole je to celkem studené, ale nahoře horké, tak to dřevo budu muset nahradit kovem. Je to část dřevěné ohrádky, ve které už malá není. Asi ji už pošlu dál, bylo by jí škoda zničit, má jinak 8x90cm cca 180x180, ale to jsem odbočila Napadlo mě dát jako stěžejní rám takový ten kovový, černý oblouk na popínavé růže a doplnit, možná, pletivem. Sice to bude lehce kýčovité, ale mohlo by to trošku ladit ke kamnům a zapadnout. Pokoj má přes 80m2, tak to snad nezabere opticky půl místnosti. Chudák muž, ten se zase bude chytat za hlavu, co vymýšlím