dobrý den, mám pár otázek na které bych se chtěl zeptat, snad mi poradíte.
1. chtel bych si koupit andulku, ale mám doma jack russella, myslíte že to bude problém?
2. jak si z burzy přinesu ptáčka, mám si s sebou vzít klec?
3. jak dlouho vám trvalo než jsi na vás ptáček zvykl, nelekl se vaší ruky? DĚKUJI.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
radek2001
napsal(a):
1. chtel bych si koupit andulku, ale mám doma jack russella, myslíte že to bude problém?
3. jak dlouho vám trvalo než jsi na vás ptáček zvykl, nelekl se vaší ruky? DĚKUJI.
na burze nakupujou stovky chovatelu andulky, klec si brat nemusite staci primerena krabicka s otvory. mlada andulka si pomerne brzo zvykne. Kdybyste napsal odkud priblizne ste urcite by se vam nekdo ozval.popripade doporucil chovatele z okoli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
radek2001
napsal(a):
proč je špatný nápad brát andulku z burzy? mohou být nějak nemocné?
Riziko je ve vsem, kde je vetsi pocet lidi a ptaku tak samozrejme stoupa i to riziko nakazi. Jste zacatecnik a tak pozor, neni chovatel jako chovatel.
maximus.chov
napsal(a):
proč né jsou tam ptáci stejní jako u chovatele, někdy i lepší.
To samozřejmě ano, ale myslím si že když má pán andulku na mazlíka, tak je jedno jak vypadá, jestli má větší nebo menší hlavu atd. Určitě pro něho bude daleko přínosnější, když uvidí místo, kde vyrůstala, že létá a je v dobré kondici. Na burze asi těžko pozná, že je úplně v pořádku.
Toto je, ale můj názor a záleží na každém, jak se zařídí.
nejsou všichni na burze podvodníci a když se poptáte po mláděti, že ji chcete na ochočení určitě se někdo najde kdo vám prodá mladší andulku. Vyberte si takovou, která ještě nemá vybarvenou hlavu. A jak někdo tady radil, stačí papírová krabička z otvory, bude po cestě klidnější, než v kleci. Klec si doma nachystejte dopředu, aby měla svůj klid. Doporučuji nahradit soustružená bidla přírodními větvičkami.
radek2001
napsal(a):
Na burze nekupujte, určitě se najde ve Vašem okolí chovatel, navštivte ho, prohlédněte ptáčky, uvidíte, v jakém prostředí žijí, ideální by bylo, protože jste zjevně začátečník, aby s Vámi jel někdo, kdo tomu rozumí. Andulky jsou velmi rizikové, co se týče zdravotního stavu, najděte si na netuco to je "skokan" nebo bfd - francouzské pelichání, takových andulek na burze je vidět hafo a Vy jako laik to nepoznáte.
Co se týče první otázky, záleží na tom jak je pejsek vychovaný. Mám taky russela a při krmení se pohybuje mezi klecemi a volierami tak, že jsou už i ptáci na něj zvyklý a vůbec se neplaší, stane se mi občas, že při přendavání ptáků mi nějaký uletí a přímo kolem nosu pejska a nic to s ním nedělá, tito psi mají docela vyvinutý smysl pro to, že co je doma to prostě k jídlu ani ke kousání není. Dá se to u něj celkem dobře naučit. Paradox je, že jak vyjdeme ráno ven a uvidí kosa na trávníku, tak by se strhal, jak letí aby ho prohnal. No a na ostatní otázky už Vám odpověděli. Přeji mnoho úspěchů při zvykání raslíka.