Dobrý den,
měl bych dotaz rád bych si vyslechl poznatky chovatelů. Měl bych zájem postavit voliéru pro žaky (3x4x2). Bohužel manželka nesouhlasí s tím, že bude konstrukce kovová (jekl, alu atd) Můj dotaz: Budou žakové likvidovat konstrukci, když bude z kuláčů o průměru 8-10cm dobové dřevo? Pletivo bude nataženo z vnitřní strany. Na netu jsem toho moc nenašel, ale přikládám ilustrační foto, aj bych to rád zhotovil
Díky za názory.
zobak
napsal(a):
Dobrý den,
měl bych dotaz rád bych si vyslechl poznatky chovatelů. Měl bych zájem postavit voliéru pro žaky (3x4x2). Bohužel manželka nesouhlasí s tím, že bude konstrukce kovová (jekl, alu atd) Můj dotaz: Budou žakové likvidovat konstrukci, když bude z kuláčů o průměru 8-10cm dobové dřevo? Pletivo bude nataženo z vnitřní strany. Na netu jsem toho moc nenašel, ale přikládám ilustrační foto, aj bych to rád zhotovil
Díky za názory.
Něco podobného jako je na fotce číslo 3 chci stavět pro ararauny...vypadá to mnohem líp s tím dřevem..rozměry výletu budou šířka 3-délka 5 a výška 2,5..zálet 3 krát 2 a výška 2,5...ale bude to s trámů, ne s kuláčů..
zobak
napsal(a):
Dobrý den,
Díky za názory.
Pane, nevím, proč Vám do konstrukce hovoří maželka, ikdyž rozumí asi estetice a něčemu jinému než konstrukci voliér.
Dřevo je pěkné, ja ohlodáváno, kov je věčný.a praktcky nezničitelný
Ta vaše voliéra z dubu vydrží roky, ale nevidím smysl tohoto sporu při budování nové voliéry..
Já mám 40 let voliéry z kovu i rámy ze dřeva. Rohy dřeva mám oplechované. Plech si nastříhám a naohýbám sám. Mám na to zařízení. Kdo nemá, musí zaplatit odborníky.
Vámi uváděný průměr dubu by žakové neměli roky ohrozit.
.
stewe5
napsal(a):
Něco podobného jako je na fotce číslo 3 chci stavět pro ararauny...vypadá to mnohem líp s tím dřevem..rozměry výletu budou šířka 3-délka 5 a výška 2,5..zálet 3 krát 2 a výška 2,5...ale bude to s trámů, ne s kuláčů..
Zdravím, něco podobného mám taky v plánu pro ary, z čeho budete dělat zalet? Kvůli vytápění, nebo budete mit na zimu jiné místo, ja jsem přemýšlel zalet z pur panelů 3x2 m a výška 2,5 m, a na ro nappjir volieru.
Diky za info.
Hniezdna sezona u mňa prebieha samozrejme cez zimu, pary davam do vnutra zaciatkom oktobra(10- mesiac) a na jar ked je po sezone tak zalezi na pocasi a idu do vonkajsich volier kde su az do jesene.
Velkost boxu nie je podla mna moc dolezita, lebo u mna hniezdia bez nejakeho rozdielu pary v boxoch dlhych 1,5m aj 2,3 m aj 2,6 a aj 3 metrovych